ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Η επιστροφή του Mr. Grey εκθρόνισε τον Πόλεμο των Άστρων κάνοντας ρεκόρ

Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι: Η επιστροφή του Mr. Grey εκθρόνισε τον Πόλεμο των Άστρων κάνοντας ρεκόρ

Το “Fifty Shades Darker” είναι η κινηματογραφική επιστροφή του “Fifty Shades Of Grey” (Πενήντα Αποχρώσεις του Γκρι) που προκάλεσε το Φεβρουάριο του 2015 αντιδράσεις, ονειρώξεις και αμφιβολίες.

Τώρα ο ήρωας και η ερωμένη του επιστρέφουν στη μεγάλη οθόνη, ξανά τον Φεβρουάριο, ξανά για να κάνουν τoν λάγνο ερωτισμό αφορμή για εισιτήρια.

Το τρέιλερ για την ταινία κυκλοφόρησε την Τετάρτη και προβλήθηκε 114 εκατομμύρια φορές σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες μόλις στο πρώτο 24ωρο του εκθρονίζοντας από την πρώτη θέση ένα blockbuster που έγραψε ιστορία, το Star Wars: The Force Awakens. Μάλιστα μέσα στην πρώτη ώρα από την πρεμιέρα του το είδαν 2.5 εκατομμύρια χρήστες στην επίσημη σελίδα της Universal στο Facebook.

Η πλειοψηφία των θεατών δεν προέρχεται από τη Βόρεια Αμερική αλλά από άλλα έθνη που μοιάζουν έτοιμα να παραδοθούν στις αποχρώσεις της light πορνογραφίας (Ηνωμένο Βασίλειο, Μεξικό και Γαλλία).

Τη δεύτερη και τέταρτη θέση στη λίστα με τα πιο δημοφιλή trailer όλων των εποχών έχει το Star Wars: Η Δύναμη Ξυπνάει (με 112 εκατομμύρια και 88 εκατομμύρια για το πρώτο trailer του τελευταίου επεισοδίου και το teaser του αντίστοιχα) ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται μια ακόμη παραγωγή της Disney. Η Πεντάμορφη και το Τέρας με πρωταγωνίστρια την Έμμα Γουάτσον.

50poster

Φέροντας την υπογραφή του Τζέιμς Φόλεϊ, ενός σκηνοθέτη που έχει σκηνοθετήσει πολλά επεισόδια του “House of Cards”, oι Jamie Dornan και Dakota Johnson επιστρέφουν στις θέσεις τους και γδύνονται ως Christian Grey και Anastasia Steele για να ανακαλύψουν ξανά τα όρια τους.

Μήπως, λέμε μήπως, η επιστροφή της Kim Basinger στη μεγάλη οθόνη είναι η αφορμή για ακόμη περισσότερες θεάσεις ενός franchise που φέρνει πιο σκούρες αποχρώσεις όπως και εκτιμά η συγγραφέας E. L. James;

Θέλουμε να πιστεύουμε πως ναι, θέλουμε λίγες 9 1/2 εβδομάδες ακόμη "υποταγμένες" στο πάθος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ