ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Πάρις Τζάκσον ξεσπά στο διαδίκτυο κατά του εκφοβισμού: «Γιατί με μισείτε;»

Η Πάρις Τζάκσον ξεσπά στο διαδίκτυο κατά του εκφοβισμού: «Γιατί με μισείτε;»
Youtube

"Δεν καταλαβαίνω πως μπορεί να υπάρχει τόσο μίσος στον κόσμο" λέει η κόρη του βασιλιά της ποπ, Πάρις Τζάκσον στην τελευταία της, σπαρακτική ανάρτηση, στο Instagram.

"Προσπάθησα να υπερασπιστώ τον εαυτό μου. Προσπάθησα αρκετά πράγματα. Αλλά είναι δύσκολο όταν υπάρχει τόσο μίσος. Δεν καταλαβαίνω γιατί είμαι τόσο εύκολος στόχος. Προσπαθώ να είμαι καλή με όποιον γνωρίζω, δίνω σε όλους μια ευκαιρία. Προσπαθώ να είναι ανοιχτή με εσάς παιδιά σχετικά με ο,τι κάνω κάθε μέρα. Δεν κρύβομαι και ζω ανοιχτά" συνέχισε να λέει η κόρη του βασιλιά της ποπ που συνεχίζει να δίνει μάχη με τους δαίμονες της και τον εκφοβισμό.

Στο δημόσιο μήνυμα/ανάρτηση η Τζάκσον μιλάει για την απόπειρα αυτοκτονίας του 2013 λόγω cyberbullying και συγκινεί.

"Όταν ήμουν 14 δεχόμουν τόσο πολύ μίσος που προσπάθησα να αυτοκτονήσω. Απείχα δυο χρόνια από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά με παρακινούσαν να επιστρέψω και να κάνω δημόσια τη σελίδα μου στο Instagram, οπότε το έκανα. Αλλά τίποτα δεν άλλαξε. Απλά έχω κουραστεί και ξέρω πως δεν είμαι η μόνη", είπε η 18χρονη Πάρις.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε και στον Τζάστιν Μπίμπερ, ο οποίος δέχεται επίθεση τόσο ο ίδιος όσο και τα κορίτσια της ζωής του. "Την γνωρίζω τη Σοφία Ρίτσι (σσ. η σύντροφος του Μπίμπες που έγινε αφορμή για την δημόσια αντιπαράθεση του με τους fan και τη Σελένα Γκόμεζ αλλά και την προσωρινή διαγραφή του προφίλ του στο Instagram). Tην γνωρίζω από τότε που ήμασταν, δεν θυμάμαι, ...12 ετών; Είναι πολύ γλυκό κορίτσι. Είναι ένα από τα πιο γλυκά κορίτσια στον κόσμο και οι άνθρωποι της λένε να αυτοκτονήσει" λέει η Πάρις Τζάκσον.

Αν και η Τζάκσον διέγραψε το επίμαχο video μετά την ανάρτηση του το επίμαχο βίντεο η ιστορία της αξίζει να ακουστεί ξανά.

“Δεν θα σας ανεχτώ άλλο”

“Ο πατέρας μου δεν σας είχε κάνει τίποτα, δεν σας χρώσταγε τίποτα και όμως τον ξεσκίζατε ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ! Δεν θα επιτρέψω να κάνετε το ίδιο και σε μένα” έλεγε η Πάρις τον Απρίλιο του 2016 σε μια ακόμη ανάρτηση της κατά της τοξικότητας και του μίσους στο διαδίκτυο.

https://www.instagram.com/p/p

“Δεν θα με αναγκάσετε να σβήνω σχόλια σας με το χέρι όπως έκανα από πιτσιρίκι. Φτάνει πια” έγραψε η 17χρονη πλέον κληρονόμος ενός ονόματος που έχει αποδειχθεί χρυσό αλλά και καταραμένο για όσους το κουβαλούν.

“Υπήρξα αλκοολική”

Μαθήτρια σε κολλέγιο και με συναντήσεις σε κέντρα απεξάρτησης από το αλκοόλ στην καθημερινότητα της όπως εξομολογήθηκε η ίδια, η Πάρις πληρώνει το τίμημα του να έχει για πατέρα έναν διάσημο που ακόμη και μετά τον μυστήριο επίλογο της ζωής του είναι ευπώλητος αλλά και επιδραστικός στη μουσική σκηνή του τώρα.

paris insta

“Είναι τόσο ενοχλητικά εγωιστικό που μου επιτίθεστε για οτιδήποτε γράφω. ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΚΑΝ! Δεν είμαι υποχρεωμένη να δέχομαι τις επιθέσεις ούτε να εκπληρώνω τις απαιτήσεις σας” έγραψε.

“Υπήρξα η μόνη που κάθησα και ασχολήθηκα με όσα μου γράφετε. Δεν το έχει κάνει κανένας άλλος. Ούτε η Κάιλι, ούτε η Κένταλ (σσ. Τζένερ), ούτε ο Τζάστιν (σσ. Μπίμπερ). Έκανα το λάθος να σας δώσω σημασία. Τώρα πια θα εξαφανιστώ” είπε σκιαγραφώντας την κακοποίηση που δέχεται online. Μια κακοποίηση από φήμες και απαιτήσεις που ο πατέρας της είχε ζήσει πολλάκις.

Τα trolls είναι επικίνδυνα

Η Πάρις Τζάκσον δεν είναι η πρώτη διάσημη που έχει δεχθεί ψυχολογικό πόλεμο από τους τοξικούς χρήστες του Instagram. Στο παρελθόν ο Ed Sheeran έφυγε από το κοινωνικό δίκτυο για να αποφύγει τον ψυχολογικό πόλεμο εναντίον του ενώ ακόμη και η σκληρόπετση Iggy Azalea έχει εκφράσει τη δυσαρέσκεια της για τους χρήστες του Instagram που απολαμβάνουν να κακοποιούν με σχόλια και λέξεις διάσημα πρόσωπα που διατηρούν προφίλ στο Instagram με ανοιχτή πρόσβαση σε όλους.

https://www.instagram.com/p/p

Η ιδιωτικότητα στα χρόνια των social media απαιτεί είτε προσεκτικούς χειρισμούς (βλ. αδιαφορία) είτε διαγραφή του λογαριασμού σου. Η κόρη του Μάικλ Τζάκσον σκέφτεται πολύ σοβαρά να κάνει το δεύτερο διεκδικώντας αυτό που δεν είχε ποτέ ο πατέρας της. Μια κανονικότητα σε μια ζωή που είναι έτσι και αλλιώς σαρκοβόρα.

https://www.instagram.com/p/p

ΔΗΜΟΦΙΛΗ