ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Emmys 2016: Τα ρεκόρ του Game Of Thrones και όλες οι νίκες της βραδιάς

Emmys 2016: Τα ρεκόρ του Game Of Thrones και όλες οι νίκες της βραδιάς
REUTERS/Mike Blake

Tα ίδια και καλύτερα. To “Game Of Thrones” του HBO αναδείχθηκε για ακόμη μια χρονιά ο αδιαφιλονίκητος τίτλος που κέρδισε τα περισσότερα βραβεία στα Emmy της χθεσινής βραδιάς.

Ο Τζίμι Κίμελ απέδειξε ότι είναι ένας παρουσιαστής με χιούμορ και από τη βραδιά η παραγωγή του HBO έφυγε με 12 από τα 23 βραβεία που είχε προταθεί.

Ανάμεσα σε αυτά και τα μεγάλα τρόπαια, αυτά της καλύτερης δραματικής σειράς, σκηνοθεσίας και σεναρίου. Λίγο πιο πίσω, με 9 βραβεία, η δραματική σειρά “Η Πολιτεία εναντίον του O.J. Simpson” με το “Veep” να κερδίζει τα περισσότερα χαμόγελα όπως αρμόζει στην καλύτερη πολιτική σάτιρα της χρονιάς, “Veep”.

Στα highlights της βραδιάς η Τζούλια Λούις Ντρέιφους που εμφανώς συγκινημένη αφιέρωσε το βραβείο της καλύτερης κωμικού σε πρωταγωνιστικό ρόλο στον πατέρα της μετά την τραγική απώλεια του την Παρασκευή πριν τα βραβεία.

Η 55χρονη ηθοποιός κέρδισε για πέμπτη συνεχή φορά το βραβείο καλύτερης κωμικής ηθοποιού, ερμηνεύοντας τον ρόλο της ασυναγώνιστης (αντι)προέδρου Σελίνα Μέγιερ. Είναι το έκτο αγαλματίδιο της κατηγορίας αυτής που λαμβάνει η ηθοποιός συνολικά, ένα ρεκόρ στην ιστορία των Emmy, των "τηλεοπτικών 'Οσκαρ". Η πρωταγωνίστρια έχει κερδίσει εννέα αγαλματίδια στην καριέρα της.

"Το 'Veep' γκρέμισε τα σύνορα μεταξύ κωμωδίας και πολιτικής. Η σειρά που άρχισε σαν σάτιρα τώρα μοιάζει με ντοκιμαντέρ. Λοιπόν υπόσχομαι να χτίσω ξανά αυτό τον τοίχο και να τον πληρώσει το Μεξικό", δήλωσε η Ντρέιφους, που υποστηρίζει τη Χίλαρι Κλίντον, αναφερόμενη σε μια εξαγγελία του Τραμπ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ήταν το τιμώμενο πρόσωπο

Με λιγότερο από δύο μήνες να απομένουν για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ η βραδιά σημαδεύτηκε από δηκτικές αναφορές στην προεκλογική εκστρατεία. Στην έναρξη της τελετής, ο παρουσιαστής Τζίμι Κίμελ ανέβηκε σε μια λιμουζίνα που οδηγούσε ο Τζεμπ Μπους (!), ο ρεπουμπλικανός υποψήφιος που αποσύρθηκε από την εκστρατεία, ο οποίος είπε: "αν διεξάγεται μια θετική εκστρατεία, οι εκλογείς θα κάνουν τη σωστή επιλογή", πριν προσθέσει: "ήταν αστείο Τζίμι".

Ο παρουσιαστής δήλωσε επίσης: "Αν δεν ήταν για την τηλεόραση, ο Ντόναλντ Τραμπ θα ήταν σήμερα υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές; 'Οχι". Ο Κίμελ έκανε επίσης μια αναφορά στο παρελθόν, όταν το 2004 ο Ντόναλντ Τραμπ αποφάσισε να πρωταγωνιστήσει στο ριάλιτι "The Apprentice" (Ο Μαθητευόμενος) λέγοντας: "Δεν χρειάζεται πλέον να βλέπουμε το ριάλιτι σόου, το ζούμε ήδη".

Τέλος σημαντική θεωρείται και η βράβευση του Αμερικανού με αιγυπτιακή καταγωγή Ράμι Μάλεκ του Mr. Robot που κέρδισε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε δραματική σειρά αφήνοντας τον Κέβιν Σπέισι για το House of Cards στα κρύα του λουτρού .

“Θέλω να αφιερώσω αυτό το βραβείο σε όλους τους Έλιοτ αυτού του κόσμου” είπε ο νεαρός ηθοποιός που θέλησε να μιλήσει σε όλους τους διαφορετικούς ανάμεσα μας. “Όλοι έχουμε έναν Έλιοτ μέσα μας” σχολίασε ο Μάλεκ που υποδύεται τον κοινωνικά απόκληρο αλλά μαχητή χάκερ στη σειρά που ενθουσίασε στον πρώτο της κύκλο.

Ευχάριστες εκπλήξεις η βράβευση του Τζέφρι Τάμπορ, που πήρε το πρώτο του Emmy, για το ρόλο του διαφυλικού στη σειρά “Transparent” αλλά και η νίκη της Τατιάνα Μασλάνι που επιβραβεύθηκε ως καλύτερη δραματική ηθοποιός για τις πολλαπλές ηρωίδες της στο “Orphan Black”. Επιπλέον ο Βρετανός Τζον Όλιβερ πήρε το βραβείο καλύτερου παρουσιαστή σε talk show όπως και η συμπατριώτισα του Β' Γυναικείος Ρόλος σε Δράμα Μάγκι Σμιθ για το Downton Abbey.

Mε τα Emmy να έχουν πλέον παραδοθεί το GoT μπορεί να υπερασπιστεί τον τίτλο της σειράς με τα περισσότερα βραβεία στην ιστορία των βραβείων. Η Μάχη Των Μπαστάρδων απέδωσε καρπούς.

Αυτά είναι όλα τα βραβεία αναλυτικά

Κωμική Σειρά Veep
Δραματική Σειρά Game of Thrones
Μίνι Σειρά The People v. O.J. Simpson: American Crime Story
Τηλεταινία Sherlock: The Abominable Bride
Α’ Ανδρικός Ρόλος σε Κωμωδία Τζέφρι Τάμπορ για το Transparent
Α Ανδρικός Ρόλος σε Δράμα Ράμι Μάλεκ για το Mr. Robot
Α' Ανδρικός Ρόλος σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία Κόρτνεϊ Μπ. Βανς για το The People v. O.J. Simpson: American Crime Story
Α' Γυναικείος Ρόλος σε Κωμωδία Τζούλια Λούις - Ντρέιφους για το Veep
A' Γυναικείος Ρόλος σε Δράμα Τατιάνα Μασλάνι για το Orphan Black
A' Γυναικείος Ρόλος σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία Σάρα Πόλσον για το The People v. O.J. Simpson: American Crime Story
Β' Ανδρικός Ρόλος σε Κωμωδία: Λούι Αντερσον στο Baskets
Β' Ανδρικός Ρόλος σε Δράμα Μπεν Μέντελσον για το Bloodline
Β' Ανδρικός Ρόλος σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία Στέρλινγκ Κ. Μπράουν για το The People v. O.J. Simpson: American Crime Story
Β' Γυναικείος Ρόλος σε Κωμωδία Κέιτ ΜακΚίνον για το Saturday Night Live
Β' Γυναικείος Ρόλος σε Δράμα Μάγκι Σμιθ για το Downton Abbey
Β' Γυναικείος Ρόλος σε Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία Ρεγκίνα Κινγκ στο American Crime
Καλύτερο Talk Show Last Week Tonight With John Oliver
Καλύτερη Σειρά Σκετς Key & Peele
Καλύτερο Διαγωνιστικό Reality Show The Voice
Καλύτερο Σενάριο για Κωμωδία Αζίζ Ανσάρι και Αλαν Γιανγκ για το Master of None
Καλύτερο Σενάριο για Δράμα Ντ. Μπ. Βάις και Ντέιβιντ Μπένιοφ για το Game of Thrones
Καλύτερο Σενάριο για Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία Ντ. Β. ΝτεΒινσέντις για το The People v. O.J. Simpson: American Crime Story
Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Κωμωδία Τζιλ Σόλογουεϊ για το Transparent (επεισόδιο Man on the Land)
Καλύτερη Σκηνοθεσία σε Δράμα Μιγκέλ Σαπότσνικ για το Game of Thrones (επεισόδιο Battle of the Bastards)
Καλύτερη Σκηνοθεσία για Μίνι Σειρά ή Τηλεταινία Σουζάνε Μπίερ για το The Night Manager

ΔΗΜΟΦΙΛΗ