ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ντάνιελ Ράντκλιφ: Το Χόλιγουντ είναι ρατσιστικό και σεξιστικό

Ντάνιελ Ράντκλιφ: Το Χόλιγουντ είναι ρατσιστικό και σεξιστικό
Ο Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ράντκλιφ μιλά στο πρώτο ετήση Ivy Innovator Film Awards , στο Landmark Theatre του Λος Άντζελες, την Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014 Jason Kempin/Getty Images

Το Χόλιγουντ είναι «αδιαμφισβήτητα ρατσιστικό», υποστηρίζει ο Βρετανός ηθοποιός Ντάνιελ Ράντκλιφ (Daniel Radcliffe), ο πρωταγωνιστής της σειράς ταινιών Χάρι Πότερ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο BBC, αναζωπυρώντας τη συζήτηση για την απουσία μαύρων ηθοποιών από πρωταγωνιστικούς ρόλους και από τα βραβεία Όσκαρ.

«Ναι, αδιαμφισβήτητα», απάντησε ο 27χρονος Ράντκλιφ όταν ρωτήθηκε αν υπάρχει ρατσισμός στην κινηματογραφική βιομηχανία, εξηγώντας ότι «μας αρέσει να πιστεύουμε ότι είμαστε σε μια πολύ, πολύ προοδευτική βιομηχανία, όμως υπολειπόμαστε σε όλους τους τομείς».

Ο Ράντκλιφ αναφέρθηκε επίσης στον σεξισμό που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες σε μια βιομηχανία όπου κυριαρχούν οι άνδρες. Οι σεναριογράφοι «δεν κάνουν καμία προσπάθεια» να γράψουν ρόλους αντάξιους για τις γυναίκες ηθοποιούς, υποστήριξε ο διάσημος Βρετανός ηθοποιός.

Όμως, «επειδή μιλάμε ανοιχτά, αυτά τα πράγματα θα αλλάξουν», πρόσθεσε, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι θα αλλάξει ο τρόπος επιλογής των υποψηφίων για τα Όσκαρ.

Όταν του ζητήθηκε να επιβεβαιώσει τις φήμες που τον θέλουν να ερμηνεύει και πάλι τον Χάρι Πότερ –σε κινηματογραφική προσαρμογή του θεατρικού έργου στο οποίο πρωταγωνιστεί το τελευταίο διάστημα–, απάντησε ότι «δεν του το ζήτησε κανείς και φυσικά δεν σκέφτεται ότι θα το έκανε σήμερα».

Όπως είπε:

Πέρασαν μόνο έξι χρόνια (μετά την ολοκλήρωση της τελυταίας ταινίας της σειράς) και εκτιμώ πραγματικά το γεγονός ότι μπορώ να κάνω πολλά άλλα πράγματα. Ίσως σε τριάντα χρόνια να σκέφτομαι διαφορετικά. Θα γυρίσουν ένα ριμέικ και θα μπορώ να παίξω τον πατέρα (του Χάρι Πότερ) ή κάποιον άλλο ρόλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ