ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Μία Φάροου θρηνεί το τρίτο της παιδί. Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος του γιου της, Θαντέους

Η Μία Φάροου θρηνεί το τρίτο της παιδί. Σε αυτοκτονία αποδίδεται ο θάνατος του γιου της, Θαντέους

Σε αυτοκτονία αποδίδεται επισήμως ο θάνατος του Θαντέους, γιου της ηθοποιού Μία Φάροου που βρέθηκε νεκρός στο αυτοκίνητο του την Τετάρτη στο Ρόξμπερι του Κονέκτικατ. Ήταν 27 ετών.

 

Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή ο Θαντέους υπέκυψε στα θανάσιμα τραύματα του όταν αυτοπυροβολήθηκε στον θώρακα μέσα στο όχημά του.

Η Φάροου υιοθέτησε τον Θαντέους στην Καλκούτα της Ινδίας, το 1994, μετά το διαζύγιό της από τον σκηνοθέτη Γούντι Άλεν. Με αφορμή την τραγική απώλεια, το Vanity Fair αναδημοσίευσε αποσπάσματα από άρθρο για τη ζωή της οικογένειας Φάροου.

"Είδα ένα πραγματικό παράδειγμα ανθρωπισμού εκείνη τη μέρα στο Frog Hollow όταν ο Θαντέους επισκέφθηκε την υπόλοιπη οικογένεια" γράφει η Μορίν Ορθ.

"Ως παραπληγικός στην Καλκούτα, ο Θαντέους είχε βιώσει την απόρριψη και ζούσε σε ένα σιδηροδρομικό σταθμό, αναγκασμένος να σέρνεται στα χέρια του και να προσπαθεί να ισορροπήσει στα κάτω άκρα του, ζητιανεύοντας κάτι να φάει. Αργότερα, σε ένα ορφανοτροφείο, ζούσε αλυσοδεμένος σε μια γωνία με τα υπόλοιπα παιδιά να του πετάνε πέτρες για να ακούσουν τους περίεργοθς βρυχηθμούς του. Όταν η Μια τον είδε, φώναξε: 'Αυτός είναι ο γιος μου'.

"Το κρυφό στολίδι της οικογένειας"

Η Μια νόμιζε ότι ήταν πέντε, όταν όμως οι γιατροί εξέτασαν τα δόντια του, επιβεβαίωσαν ότι ήταν 12 ετών. Ήταν τόσο πνιγμένος από οργή που προσπάθησε να τη δαγκώσει, να της βγάλει τούφες από τα μαλλιά της. Εκείνη όμως του δίδαξε ότι μπορεί ο ίδιος να μην είχε τη δυνατότητα να επιλέξει το πως και που γεννήθηκε, μπορεί όμως να επιλέξει το πως και που θέλει να ζήσει. Για τον αδελφό του Ησαΐα, είναι πάντα "το κρυφό στολίδι της οικογένειας".

Στο ίδιο άρθρο ο Θαντέους θυμόταν τη ζωή του με τους Φάροου. "Ήταν τρομακτικό να με φέρουν σε ένα κόσμο με γλώσσα που δεν καταλάβαινα, με ανθρώπους που είχαν άλλο χρώμα δέρματος από το δικό μου. Η αγάπη όμως που όλοι μου έδειχναν γενναιόδωρα μου άρεσε, ήταν πρωτόγνωρο και συναρπαστικό."

"Ήρθα πίσω στα Χριστούγεννα για να πω στη Μια 'ξέρω ότι ποτέ δεν σε ευχαρίστησα, μαμά. Θέλησα μόνο να εξωτερικεύσω τα συναισθήματα που ποτέ στο παρελθόν δεν μου επέτρεπα να εκφράσω. Πλέον το μπορούσα" πρόσθεσε.

Ο Θαντέους ήταν τότε 12 ετών. Το μεσαίο όνομά του, Γουίλκ, το κουβαλούσε προς τιμή του Έλιοτ Γουίλκ, του δικαστή που έδωσε την επιμέλεια του παιδιού στην Μία Φάρρου σε μια λυσσαλέα δικαστική αντιμαχία με τον πρώην σύζυγο της.

Η Μία Φάροου έχει υιοθετήσει συνολικά δέκα παιδιά. Ένα από αυτά, η Soon-Yi Previn, είναι σήμερα σύντροφος με τον πρώην σύζυγο της, Γούντι Άλεν. H σχέση τους έχει προκαλέσει ποικίλα σχόλια για το ήθος του διάσημου σκηνοθέτη των νευρώσεων.

moses farrow family

Ο Θαντέους είναι το τρίτο από τα 14 παιδιά της Φάροου που πεθαίνει. Ο Ταμ πέθανε από καρδιακή ανεπάρκεια το 2000 και ο Λαρκ, το πρώτο παιδί που υιοθέτησε με τον πρώην σύζυγο της Aντρέ Πρέβιν, πέθανε το 2008. Η Φάροου έκανε μια λιτή δήλωση στο Twitter εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη για τα συλλυπητήρια μηνύματα. Επιπλέον, παραπέμπει όσους έχουν ανάγκη να ακούσουν ή να ακουστούν στην ιστοσελίδα του ΑFSP (Αμερικανικό Ίδρυμα για την Πρόληψης της Αυτοκτονίας).

Ο 27χρονος είχε διαγνωστεί με πολιομυελίτιδα και ήταν παραπληγικός ως αποτέλεσμα της νόσου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ