ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ένα «βαρύ ψυχαγωγικό σόου» στη νέα δισκογραφική δουλειά του Ρόμπι Γουίλιαμς

Ένα «βαρύ ψυχαγωγικό σόου» στη νέα δισκογραφική δουλειά του Ρόμπι Γουίλιαμς
Ο Ρόμπι Γουίλιαμς τραγουδά για το 193ο επεισόδιο της δημοφιλούς γερμανικής εκμποπής του ZDF «Wetten, Dass...?», στον εκθεσιακό χώρο «Messe Halle» στην πόλη Χάλε (Halle), το Σάββατο 12 Φεβρουαρίου 2011 Marco Prosch/Getty Images

Εκλεκτοί καλλιτέχνες –όπως οι Γκάι Τσέιμπερς, Μπράντον Φλάουερς, Εντ Σίραν– συμμετέχουν στη νέα δισκογραφική δουλειά του εκκεντρικού ποπ σταρ Ρόμπι Γουίλιαμς (Robbie Williams). Έκπληξη οι φωνές δύο θρύλων της μουσικής.

Μία πλειάδα αστέρων του διεθνούς πενταγράμμου συμμετέχει στον πολυαναμενόμενο δίσκο του Ρόμπι Γουίλιαμς, ο οποίος θα κάνει την εμφάνισή του στις προθήκες των δισκοπωλείων στις 4 Νοεμβρίου με τον ενδεικτικό τίτλο: «Heavy entertainment show» ( «Βαρύ ψυχαγωγικό σόου»).

Μετά από απουσία περίπου τριών ετών από την σκηνή και τη δισκογραφία, (ο τελευταίος του δίσκος «Swings both ways» κυκλοφόρησε το 2013) ο Ρόμπι Γουίλιαμς κάνει δυναμική εμφάνιση με νέο υλικό στο οποίο συμμετέχουν καλλιτέχνες όπως: Γκάι Τσέιμπερς (Guy Chambers), Μπράντον Φλάουερς (Brandon Flowers) των Killers, Εντ Σίραν (Ed Sheeran), Τζον Γκραντ (John Grant), Ρούφους Γουέινραϊτ (Rufus Wainwright) και Στιούαρτ Πράις (Stuart Price). Ιδιαίτερη αίσθηση, όμως, αναμένεται να προκαλέσουν οι φωνές στο δίσκο δύο μεγάλων καλλιτεχνών που έχουν φύγει από τη ζωή· των Σερζ Γκενζμπούργκ (Serge Gainsbourg) και Σεργκέι Προκόφιεφ (Sergei Prokofiev).

Στον νέο αυτό δίσκο ο Γουίλιαμς εγκαινιάζει τη συνεργασία του με την δισκογραφική εταιρία Sony, καθώς στο παρελθόν έχει κυκλοφορήσει οκτώ άλμπουμ με την ΕΜΙ και δύο με την Universal. Μιλώντας για τη νέα του δουλειά, το πρώην μέλος των Take That εξηγεί ότι προβληματίστηκε αρκετά με την έννοια «light entertainment» («ελαφριά ψυχαγωγία»), την οποία όταν ήταν παιδί –όπως λέει– αποτελούσαν τα πιο σημαντικά σόου της τηλεόρασης.

Όπως λέει ο ίδιος:

Τα σόου εκείνα παρακολουθούσαν περίπου 30 εκατομμύρια τηλεθεατές, οι οποίοι μοιράζονταν μεταξύ τους μία μεγάλη εμπειρία. Μερικές φορές σκεφτόμουν ότι αυτά τα σόου είχαν την ικανότητα να γεννήσουν πολύ δυνατά συναισθήματα στους ανθρώπους, αυτό που εγώ αποκαλώ «βαριά ψυχαγωγία». Και αυτό ελπίζω να κάνω σε αυτό το άλμπουμ: να μοιρασθώ μία εμπειρία με εκατομμύρια ανθρώπους μέσω της μουσικής... χωρίς αναβολικά!

ΔΗΜΟΦΙΛΗ