ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Κέιτι Πέρι πέφτει στον αγώνα κατά της εκλογικής αποχής γυμνή

Η Κέιτι Πέρι πέφτει στον αγώνα κατά της εκλογικής αποχής γυμνή

"Είναι μαζί της". Η Κέιτι Πέρι, και προφανώς ο Ορλάντο Μπλουμ, είναι μια από τις πλέον γνωστές σταρ που υποστηρίζει τη Χίλαρι Κλίντον.

Συνεχίζοντας την προεκλογική της καμπάνια "υπέρ της Δημοκρατίας" η τραγουδίστρια δέχτηκε να συμμετέχει σε μια γυμνή καμπάνια που προσπαθεί να πείσει τους Αμερικανούς να μην απέχουν από τις επερχόμενες προεδρικές εκλογές.

Σε αυτή την τολμηρή και κλασικά χιομουριστική απόπειρα της η Πέρι, μια καλλιτέχνιδα αστεία και ποπ ΄πως η μουσική της, επιμένει και απαιτεί από κάθε Αμερικανό να σπεύσει να κάνει εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους της περιοχής τους, όπως και αν είναι, ό,τι και αν φοράει.

Πρωταγωνίστρια στο video του Funny or Die η Πέρι ξυπνάει την ημέρα των εκλογών με γλειφιτζούρια και pop corn στα μαλλιά της και προσπαθεί να πείσει το εκλογικό σώμα να μην επιλέξει αποχή αλλά να ψηφίσει φορώντας ό,τι επιθυμεί. Ακόμη και γυμνή, η ψήφος μετράει.

Εδώ και τέσσερα χρόνια τα αμερικανικά ΜΜΕ προσπαθούν να εντοπίσουν τις αιτίες της αποχής από την εκλογική διαδικασία.

Ειδικοί αναλυτές στις ΗΠΑ έκαναν λόγο για αποχή της τάξεως του 42-43% στις προηγούμενες προεδρικές εκλογές, κάτι που σημαίνει ότι το 2012 προσήλθαν στις κάλπες περίπου 130 - 132 εκατομμύρια πολίτες.

katy

Γιατί ο ένας στους τέσσερις Αμερικανούς δεν προσήλθε στις κάλπες; Ο Μάικλ Μακντόναλντ, διευθυντής του προγράμματος "Εκλογές" στο πανεπιστήμιο Τζορτζ Μέισον, πιστεύει ότι αυτό οφείλεται στην υπερβολή και την κόπωση του εκλογικού σώματος. "Είναι φανερό πως εδώ στις ΗΠΑ πηγαίνουμε παρά πολύ συχνά να ψηφίσουμε, γεγονός που ο κόσμος δείχνει να βαριέται να κάνει συνέχεια" έλεγε ο ακαδημαϊκός των πολιτικών επιστημών το 2012.

"Με συνεχείς εκλογές -προεδρικές, τοπικές και ενδιάμεσες- στήνονται κάλπες στην Αμερική σχεδόν μία φορά κάθε χρόνο. Όταν σε άλλες δυτικές δημοκρατίες οι πολίτες σπεύδουν να ψηφίσουν κάθε πέντε χρόνια, εμείς εδώ τους βάζουμε να τρέχουν στην κάλπη κάθε χρόνο" πρόσθεσε.


Katy Perry Votes Naked from Funny Or Die

ΔΗΜΟΦΙΛΗ