ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Noor Tagouri: η πρώτη Μουσουλμάνα στις σελίδες του Playboy φοράει μαντίλα

Noor Tagouri: η πρώτη Μουσουλμάνα στις σελίδες του Playboy φοράει μαντίλα

Η Αμερικανίδα με Λιβυκή καταγωγή Noor Tagouri θα φιλοξενηθεί στις σελίδες του περιοδικού Playboy στο τεύχος Οκτωβρίου φορώντας μαντίλα σε μία κίνηση που έχει προκαλέσει επαίνους αλλά και αφορισμούς.

Η πρώτη δημοσιογράφος σε εθνικά τηλεοπτικά δίκτυα των ΗΠΑ, με μαντίλα ή αλλιώς hijab, Tagouri από το Μέριλαντ φωτογραφήθηκε στο αφιέρωμα του περιοδικού "Renegades" (σσ. Αποστάτες) μαζί με μια ακτιβίστρια του σεξ, μια κωμικό και άλλους, όλοι τους άντρες και γυναίκες που "έχουν ρισκάρει τα πάντα -ακόμη και την ίδια τη ζωή τους- για να κάνουν αυτό που αγαπάνε περισσότερο".

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά το τολμηρό Playboy αποφάσισε να αλλάξει την editorial γραμμή του κάνοντας αρκετές αλλαγές, με την πιο ουσιαστική να περιορίσει το γυμνό στις σελίδες του.

Η 22χρονη Tagouri που αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα Νewsy, φωτογραφήθηκε ντυμένη με μαύρο τζιν, πάνινα παπούτσια, ένα δερμάτινο μπουφάν και φυσικά, με μαντίλα.

Ωστόσο το μίσος και τα τοξικά σχόλια δεν αποφεύχθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα και τις συντηρητικές ιστοσελίδες που διακρίνουν "προσβολή" στην ίδια.

"Δεν τα διαβάζω, ούτε τους δίνω κάποια σημασία" λέει στο περιοδικό. "Είναι απλά αρνητική ενέργεια, είναι ανθυγιεινό".

Μπορείτε να διαβάσετε το άρθρο για την τολμηρή στην ουσία Tagouri εδώ.

Muslim woman to appear in Playboy in a hijab

ΔΗΜΟΦΙΛΗ