ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κιμ Καρντάσιαν: η πιο μεγάλη ληστεία σε ιδιώτη εδώ και 20 χρόνια διχάζει τη Γαλλία

Κιμ Καρντάσιαν: η πιο μεγάλη ληστεία σε ιδιώτη εδώ και 20 χρόνια διχάζει τη Γαλλία

Σαν επεισόδιο με καταιγιστικές εξελίξεις του reality που την καθιέρωσε, η Κιμ Καρντάσιαν έχει επιστρέψει πλέον στη Nέα Υόρκη “σοβαρά κλονισμένη”.

Με τον φόβο ότι θα τη “βίαζαν” να έχει δώσει μια ακόμη πιο δυσοίωνη τροπή στην τελευταία περιπέτεια της, αυτή που τη βρήκε θύμα ληστείας υπό την απειλή όπλου στο "κρησφύγετο" της στο Παρίσι από ομάδα μασκοφόρων που της αφαίρεσαν κοσμήματα αξίας 9 εκατομμυρίων ευρώ, η Καρντάσιαν κατάφερε να είναι ακόμη μια φορά το πρόσωπο στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας.

Φορώντας γυαλιά ηλίου και με το κεφάλι της κατεβασμένο, η Καρντάσιαν εισήλθε στο διαμέρισμά της στο Μανχάταν, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν, έχοντας στο πλευρό της τον σύζυγό της Κάνι Ουέστ. Η 35χρονη είχε φύγει από το Παρίσι με το ιδιωτικό της τζετ ώρες αφού οι ληστές την έδεσαν στο μπάνιο υπό την απειλή όπλου. στον κρόταφο.

Το θύμα δεν προέβη σε δηλώσεις προς τους δημοσιογράφους που την ανέμεναν καθώς αρκέστηκε να διαρρεύσει στο τηλεοπτικό δίκτυο E! News, το οποίο προβάλλει το τηλεριάλιτι "Keeping Up With the Kardashians", η εμπειρία και το σοκ της.

“Τους ικέτευσε να την αφήσουν να ζήσει και (τους είπε) ότι έχει μωρά στο σπίτι... Πίστεψε πραγματικά ότι θα την σκότωναν” ανέφερε η πηγή στο δίκτυο των διασήμων. “Πίστεψε πως θα έπεφτε θύμα βιασμού” συμπλήρωσε το ΤΜΖ.

Στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού όμως, στη Γαλλία, η ληστεία εις βάρος της Καρντάσιαν έχει προκαλέσει ποικίλες αναταραχές.

"Οργή" από τον υπουργό Εξωτερικών, "λογικό και επόμενο" για τον Κάιζερ της μόδας

hidalgo

Αυτή η ληστεία “είναι βίαιη, είναι σκανδαλώδης” δήλωσε στο γαλλικό τηλεοπτικό δίκτυο TV5 Monde ο υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας Ζαν Μαρκ Ερό. Σύμφωνα με τον ίδιο η Γαλλία “πρέπει να σημειώσει μεγαλύτερη πρόοδο (στο θέμα της ασφάλειας) όμως εμείς θα ανταποκριθούμε στην πρόκληση”.

“Αυτό που συνέβη είναι πολύ ατυχές και οι υπεύθυνοι πρέπει να τιμωρηθούν πολύ αυστηρά. Έχουμε κινητοποιηθεί πλήρως για να εγγυηθούμε την ασφάλεια των Γάλλων πολιτών όπως επίσης όλων εκείνων που επισκέπτονται τη Γαλλία και ιδίως των τουριστών” έσπευσε να καθησυχάσει.

Η Ναταλί Κοσιουσκό Μοριζέ, μια από τους υποψηφίους στις προκριματικές εκλογές της γαλλικής δεξιάς για τις προεδρικές εκλογές του 2017, εξέφρασε ανησυχία για "την εικόνα του Παρισιού", την ώρα που ο τουρισμός καταγράφει μεγάλη πτώση μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις.

kim jewel2

Απέναντι τους στέκεται η σοσιαλίστρια δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό που επιχείρησε να μετριάσει τις ανησυχίες για ένα Παρίσι που κρύβει κινδύνους. Πρόκειται για μια “πολύ σπάνια ενέργεια, σε έναν ιδιωτικό χώρο” σχολίασε για το περιστατικό που σύμφωνα με την ίδια “δεν θέτει σε καμία περίπτωση υπό αμφισβήτηση” την ασφάλεια της γαλλικής πρωτεύουσας.

H θέση της δεν βρίσκει σύμφωνο τον καλλιτεχνικό διευθυντή του οίκου Chanel, Καρλ Λάγκερφελντ. “Νομίζω ότι είναι πολύ κακό για την εικόνα του Παρισιού, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η Κιμ ήταν μέσα σε ένα ξενοδοχείο χωρίς ασφάλεια", δήλωσε στους δημοσιογράφους στο τέλος του ντεφιλέ του οίκου Channel με τις δημιουργίες του για την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2017 που πραγματοποιήθηκε στο Γκραν Παλέ.

"Δεν μπορείς να διαφημίζεις τα πλούτη σου και στη συνέχεια να σε εκπλήσσει το γεγονός ότι κάποιος θέλει να σου τα πάρει" πρόσθεσε ασκώντας κριτική με γάντι κομψό και παγωμένο.

Mια μέρα πριν, ο Λάγκερφελντ είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Καρντάσιαν σε χειρόγραφο μήνυμα που ανέφερε “Αγαπητή Κιμ, είμαστε όλοι μαζί σου. Φιλικά, Καρλ” και το οποίο ανάρτησε στο λογαριασμό του στο Instagram του αμερικανικού περιοδικού V Magazine.

karl kim

Η Κιμ Καρντάσιαν δεν έμεινε στο απυρόβλητο. “Σε κανέναν δεν αρέσουν οι ένοπλες ληστείες. Αλλά γιατί θα πρέπει να αισθανθούμε λύπη για κάποιους που διαθέτουν εκατομμύρια δολάρια για ένα κόσμημα;” έγραψε στο Twitter o Στίβεν Τζ. Μαγκουάιρ (@Uncle_Spooky).

H Kιμ Καρντάσιαν καταχωρήθηκε ήδη στα χρονικά του εγκλήματος της χώρας καθώς πρόκειται για τη μεγαλύτερη κλοπή κοσμημάτων που έγινε σε ιδιώτη στη Γαλλία τα τελευταία 20 και πλέον χρόνια.

Xτύπημα στον ήδη πληγωμένο τουρισμό

Από την πλευρά της η Ένωση Ξενοδόχων (Umih) κάνει λόγο για μια επίθεση που στέλνει “ανησυχητικά επιζήμια (εικόνα) για τον προορισμό Γαλλία” σε ανακοίνωση της υποσημειώνοντας ότι ήδη έχει υποστεί απώλειες της τάξης του 11,4% στις διανυκτερεύσεις από τον Ιανουάριο. “Το Παρίσι και η Γαλλία δεν χρειάζονται κάτι τέτοιο και πιστεύω πως αυτό το πολύ βίαιο περιστατικό θα πλήξει είτε την υψηλή πελατεία αλλά επίσης τον τουρισμό γενικά” επισήμανε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Μαρκ Ουάτκινς, πρόεδρος του Coach Omnium που ειδικεύεται σε θέματα τουρισμού.

Σύμφωνα με την Ένωση o κύκλος εργασιών των ξενοδοχείων στο Παρίσι έχει πτώση της τάξης του 20% από τον Ιανουάριο και η δραστηριότητα των εστιατορίων μειώθηκε κατά 25%- 30% την ίδια περίοδο.

kimjewel1

ΔΗΜΟΦΙΛΗ