Ο Τζον Λίθγκοου επιστρέφει στο Μπρόντγουεϊ - Ένας νέος Ρόαλντ Νταλ για ενήλικες
Ο ηθοποιός Τζον Λίγκθοου
Photo by Jordan Strauss/Invision/APΕπιστρέφει στο Μπρόντγουεϊ ο ηθοποιός Τζον Λίθγκοου αυτή τη φορά για να ενσαρκώσει τον Ρόαλντ Νταλ, τον αγαπημένο συγγραφέα των «Ματίλντα», «Τσάρλι και το εργοστάσιο σοκολάτας» και «Τζίμης και το γιγαντοροδάκινο».
Το έργο, με τίτλο «Giant» δια χειρός Μαρκ Ρόζενμπλατ, εστιάζει στις κατηγορίες αντισημιτισμού που βαραίνουν τον διάσημο συγγραφέα.
«Επιστρέφεις και διαβάζεις τα έργα του μετά την παράσταση και βλέπεις σκοτεινά στοιχεία σε αυτά, τα οποία ήξερες ότι υπήρχαν», είπε στο ΑP ο δύο φορές βραβευμένος με Tony ηθοποιός.
«Αλλά ξαφνικά τα βλέπεις με διαφορετικό μάτι όταν παρακολουθείς αυτή την παράσταση», συμπλήρωσε.
Η πλοκή της νέας παραγωγής
Το έργο διαδραματίζεται ένα καλοκαιρινό απόγευμα του 1983 στο σπίτι της οικογένειας Νταλ και παρουσιάζει τον συγγραφέα την παραμονή της κυκλοφορίας του βιβλίου του «The Witches». Την ίδια στιγμή ο ίδιος βρίσκεται αντιμέτωπος με έντονες αντιδράσεις για τα αντισημιτικά του σχόλια και καλείται να επιλέξει ανάμεσα σε μια δημόσια συγγνώμη ή να διακινδυνεύσει τη φήμη του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το «Giant» απέσπασε βραβείο Olivier νωρίτερα φέτος για το καλύτερο νέο θεατρικό έργο στο Λονδίνο και χάρισε στον Λίθγκοου το πρώτο του αγαλματίδιο.
Περιορισμένος αριθμός παραστάσεων
Το έργο έρχεται στο Μπρόντγουεϊ για ένα αυστηρά περιορισμένο διάστημα 16 εβδομάδων με τις παραστάσεις να ξεκινούν στο θέατρο Shubert στις 11 Μαρτίου σε σκηνοθεσία Νίκολας Χίτνερ.
«Το «Giant», το πρώτο μου θεατρικό έργο, το έγραψα στην κουζίνα μου χωρίς καμία βεβαιότητα ότι θα ανέβει ποτέ», δήλωσε στο Deadline, ο θεατρικός συγγραφέας.
«Έτσι, το να κάνει πρεμιέρα στο περίφημο Royal Court Theatre του Λονδίνου και στη συνέχεια στο West End, άλλαξε πραγματικά τη ζωή μου. Και τώρα, το να ανεβαίνει στο Μπρόντγουεϊ, με πρωταγωνιστή και πάλι τον ασύγκριτο Τζον Λίθγκοου είναι κάτι που συμβαίνει μόνο στα όνειρα», συμπλήρωσε.
Ο Λίθγκοου, έχει εμφανιστεί στη σκηνή του Μπρόντγουεϊ είκοσι πέντε φορές. Η πιο πρόσφατη εμφάνισή του ήταν το 2019, ως Μπιλ Κλίντον στο έργο «Hillary and Clinton», μαζί με τη βραβευμένη με Τόνι, Λόρι Μέτκαλφ.
Στα επερχόμενα σχέδιά του, ο ηθοποιός θα υποδυθεί τον Albus Dumbledore στην τηλεοπτική σειρά του HBO «Harry Potter».
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Η ταινία «Hamnet» ξεκίνησε την οσκαρική της κούρσα με μια μεγάλη νίκη στο TIFF
Πώς θα μοιάζει ο Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ ως Doctor Doom στο «Avengers: Doomsday»
Ουκρανία: Απάντηση από τις ΗΠΑ αναμένει το Κρεμλίνο μετά τις συνομιλίες στη Μόσχα
09:16
Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές δοκιμάζονται (pics - vids)
09:10
Κακοκαιρία Byron: Ήχησε το 112 σε Τρίκαλα, Καρδίτσα και Φθιώτιδα
09:07
Ανήλικη εντοπίστηκε αναίσθητη μετά από κατανάλωση αλκοόλ στην Κάτω Αχαΐα
09:06