ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο χαρακτήρας του Τζέιμς Μποντ δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει πράκτορας

Ο χαρακτήρας του Τζέιμς Μποντ δεν θα μπορούσε ποτέ να γίνει πράκτορας

Αν ο Τζέιμς Μποντ ήταν αληθινός δεν θα δούλευε ποτέ στις μυστικές υπηρεσίες.

Μπορεί να κατέχει απαράμιλλο ρεκόρ σε επιδόσεις και να έχει σώσει άπειρες φορές τον κόσμο από την καταστροφή. Αλλά ούτε αυτό, ούτε η γοητεία που ασκεί στις γυναίκες δεν θα του έδινε μια θέση ως πράκτορας. Αυτό είναι που υποστηρίζει ο Άλεξ Γιάνγκερ, ένας αληθινός βρετανός πράκτορας.

Και εξηγεί το γιατί. Οι πραγματικοί κατάσκοποι, σύμφωνα με τον ίδιο, έχουν να διαχειριστούν περίπλοκες ηθικές και σωματικές προκλήσεις στα πιο απαγορευμένα περιβάλλοντα του πλανήτη, κάτι που αποκλείει τον γνωστό πράκτορα 007, καθώς στερείται ισχυρής ηθικής βάσης.

via GIPHY

"Σε αντίθεση με τον Τζέιμς Μποντ, οι πράκτορες της ΜI6 δεν επιλέγουν τις εύκολες λύσεις σε ηθικά ζητήματα", είπε ο Γιάνγκερ σε συνέντευξη που δημοσιεύει η Black History Month, ιστοσελίδα αφιερωμένη στον ετήσιο εορτασμό στη Βρετανία του πολιτισμού και της κληρονομιάς των μαύρων πολιτών της χώρας.

via GIPHY

"Είναι ασφαλές να πούμε ότι ο Τζέιμς Μποντ δεν θα μπορούσε να αντεπεξέλθει στη διαδικασία στρατολόγησής μας". Ο Γιάνγκερ πρόσθεσε ότι ενώ οι πραγματικοί πράκτορες της MI6 έχουν όπως και ο Μποντ πατριωτισμό, δυναμικότητα και επιμονή, αυτοί πρέπει να έχουν και άλλες αξίες που δεν έχει ο ήρωας των ταινιών "Από τη Ρωσία με αγάπη", "Ο Χρυσοδάκτυλος", "Dr. No." και πιο πρόσφατα "Skyfall" ή "Spectre".

via GIPHY

"Ένα μέλος των υπηρεσιών πληροφοριών στην πραγματική ΜI6 είναι άτομο με υψηλού επιπέδου συναισθηματική νοημοσύνη, διακατέχεται από τις αξίες της ομαδικής εργασίας και πάντα από τον σεβασμό στον νόμο, σε αντίθεση με τον Μποντ", καταλήγει ο βρετανός 007.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ