ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Η Κρήτη σε 25 δευτερόλεπτα ή το viral επιφώνημα θαυμασμού που σπάει κοντέρ

Η Κρήτη σε 25 δευτερόλεπτα ή το viral επιφώνημα θαυμασμού που σπάει κοντέρ

Η Κρήτη έχει γίνει πολλές φορές αφορμή για viral video και πανηγυρισμούς στο διαδίκτυο. Είναι εύλογο. 

Σήμερα το διαδίκτυο εκτιμά τα επιφωνήματα θαυμασμού τουρίστα που είχε την έμπνευση να δημιουργήσει έναν ιδιαίτερο τουριστικό οδηγό για το νησί. Μόλις σε 25 δευτερόλεπτα.

Με τίτλο του το (όχι και τόσο εμπνευσμένο) "Η Κρήτη σε 25 δευτερόλεπτα" ο Jiří Anděl παραδίδεται στα τοπία και τις ομορφιές του νησιού λέγοντας συνέχεια και μόνο "Ωωωωωω". Καταφέρνοντας να στριμώξει όσα περισσότερα ωμέγα μπορεί, ο τουρίστας έφτιαξε ένα video που οι χρήστες του YouTube βρίσκουν "έργο τέχνης". Έξυπνο και ευφυές, το video είναι viral με τα ελληνικά media να το ανακυκλώνουμε γιατί είναι αστείο και ακριβές.

Η Κρήτη, το νησί που από το βράδυ της Τετάρτης φιλοξενεί την πρώην βασίλισσα της Ισπανίας Σοφία συνοδεία της αδελφής της, πριγκίπισσα Ειρήνη, έγινε αυτό το μήνα ακόμη δύο φορές viral με δύο αναρτήσεις.

"Πυροβολημένες οδικές πινακίδες στην Κρήτη, έχουμε ξαναδεί... Να τις πυροβολούν όμως και να περνάνε μέσα από τις τρύπες τους λάστιχα ποτίσματος. Ε, αυτό δεν το είχαμε ξαναδεί!!!" σχολιάζει ο χρήστης του διαδικτύου που ανάρτησε το βίντεο που ακολουθεί.

Στο video η ανθρώπινη ευρηματικότητα αγγίζει κορυφή καθώς πινακίδα του επαρχιακού δικτύου, διάτρητη από τις σφαίρες, αναδεικνύτεαι σε ιδανικό "υποστύλωμα" για το λάστιχο ποτίσματος του ελαιώνα.

"Όταν η παραβατικότητα συναντάει την εφευρετικότητα, ιδού το αποτέλεσμα!!!" καταλήγει στο σχόλιο του.

Τέλος, η καλύτερη απάντηση στις φωνές ξενοφοβίας ενάντια στη φιλοξενία προσφύγων στην περιοχή του Ρεθύμνου δόθηκε στο γήπεδο.

kriti anogeia

Δυο ομάδες από το Β’ Τοπικό της Κρήτης, ο Αετός Ανωγείων και ο Λίβας συναντήθηκαν στα Ανώγεια για τις ανάγκες του πρωταθλήματος. Στην καθιερωμένη φωτογράφηση πριν την έναρξη του αγώνα, παίκτες και διαιτητές άπλωσαν ένα πανό που ανέγραφε “ΚΑΛΟΔΕΧΟΥΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ”. Καταχειροκροτήθηκαν. Το ματς έγινε μια γιορτή ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία. Ο γηπεδούχος Αετός Ανωγείων κέρδισε με 4-0 αλλά αυτό πραγματικά δεν είχε καμία σημασία. Και οι δύο ομάδες νίκησαν. Και οι δύο ομάδες έδωσαν αφορμή για να πούμε "Ωωωωω!"

ΔΗΜΟΦΙΛΗ