ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Eκλογές ΗΠΑ 2016: γιατί η Σούζαν Σάραντον δεν θα ψηφίσει τη Χίλαρι Κλίντον

Eκλογές ΗΠΑ 2016: γιατί η Σούζαν Σάραντον δεν θα ψηφίσει τη Χίλαρι Κλίντον

"Θέλω τη σωστή γυναίκα. Υπάρχουν σπουδαίες γυναίκες που θαυμάζω και οι οποίες ηγήθηκαν των χωρών τους" δήλωσε η 70χρονη ηθοποιός Σούζαν Σάραντον στην εκπομπή Newsnight του BBC σε μια συνέντευξη που έγινε viral για την ειλικρίνεια αλλά και το λόγο που έδωσε για την θέση της ενάντια στην Κλίντον στις επικείμενες προεδρικές εκλογές.

Στην ίδια συνέντευξη η Σούζαν Σάραντον δήλωσε πως η υποψήφια των Δημοκρατικών πιστεύει ότι θα αναδειχθεί νικήτρια του εκλογικού ντέρμπι "καθώς απολαμβάνει τη στήριξη των μίντια και των ισχυρών".

Για την Σάραντον ούτε η Κλίντον ούτε ο Τραμπ αξίζουν την ψήφο της. Για την ίδια μια είναι η πιο επιτακτική ανάγκη στις κάλπες της Τρίτης. Να λάβουν τουλάχιστον ένα 5% οι ανεξάρτητοι υποψήφιοι ώστε να ξεκινήσει ένα νέο πολιτικό κόμμα που θα έχει δυναμική.

Στη συνέντευξη της με το βρετανικό κανάλι η Σάραντον απευθυνόμενη στον βρετανό δημοσιογράφο τον ρώτησε: "Είχατε μια γυναίκα, δεν ξέρω πώς αισθανθήκατε γι 'αυτό, αλλά εγώ δεν ψηφίζω με το αιδοίο μου... Αυτό είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο και δεν θέλω να σπαταλήσω χρόνο μιλώντας για την Κλίντον και τον Τραμπ. Είναι πολύ μεγαλύτερο από το ποιος τελικά θα κερδίσει τις εκλογές αυτές" ανέφερε.

"Το διακύβευμα είναι πολύ μεγαλύτερο" τόνισε η Σάραντον που υπενθύμισε τη δική της ατζέντα.

11150348 468903369931215 584230099955043563 n

Για αυτήν ζητήματα όπως το περιβάλλον, η κατάσταση στη Συρία και οι πόλεμοι είναι σημαντικά αλλά όποιος και αν κερδίσει δεν πρόκειται να ασχοληθεί με τα ζητήματα αυτά "γιατί πίσω τους κρύβονται οικονομικά συμφέροντα".

Η Σούζαν Σάραντον έσπευσε να πει ότι δεν θα ψηφίσει ούτε τη Χίλαρι Κλίντον, ούτε όμως και τον Ντόναλντ Τραμπ. Άλλωστε η ίδια έχει ανοιχτά ταχθεί υπέρ της υποψηφίου Τζιλ Στάιν και του Πράσινου Κόμματος που θα διεκδικήσει για 4η φορά την Προεδρία της χώρας μετά τη διάσπασή του με την απόσχιση της ομάδας "Πράσινοι/Πράσινο Κόμμα ΗΠΑ" το 2001.

Το 2000 με υποψήφιο πρόεδρο τον Ραλφ Νέιντερ και μετά τη Μάχη του Σιάτλ, το Πράσινο Κόμμα πήρε 3%. Μολονότι το κόμμα κερδίζει πολλές έδρες στα τοπικά δημοτικά συμβούλια και συντονίζει μικρής κλίμακας τοπικούς αγώνες για το περιβάλλον, την παιδεία, τον αντιρατσισμό κ.λπ., δεν κατάφερε ως τώρα στις προεδρικές εκλογές να ξεκολλήσει από ποσοστά κυμαινόμενα από 0,10% (2004) ως 0,36% (2012). Το 2012 άρχισαν να γίνονται ορατές στο ευρύ κοινό οι συνεχόμενες ειρηνικές εκδηλώσεις για την ματαίωση της κατασκευής του πετρελαιαγωγού Keystone XL και για την αντίσταση στους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις σπιτιών.

jillstein

Γεννημένη πριν από 66 χρόνια στο Σικάγο, η Ρωσο-εβραϊκής καταγωγής γιατρός, οικολόγος, ακτιβίστρια και πολιτικός Δρ. Τζιλ Στάιν, έχει αρκετή εμπειρία στις υποψηφιότητες, ωστόσο δεν έχει καταφέρει μέχρι σήμερα να εκλεγεί σε κάποιο από τα αξιώματα που διεκδίκησε. Έχει όμως μια πλούσια καριέρα ως γιατρός και πολλές περγαμηνές ως δυναμική ακτιβίστρια, ιδιότητες που έχει συνδυάσει για να πείσει για την άρρηκτη σχέση που έχει η υγεία των ανθρώπων με το τοπικό περιβάλλον στο οποίο ζουν.

Περισσότερα για το κόμμα που έχει μια πιο ουσιαστική για τη Σάραντον ατζέντα εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ