ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Στoν «αδικημένο» Γιάννη Στάνκογλου το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ Φλωρεντίας

Στoν «αδικημένο» Γιάννη Στάνκογλου το βραβείο καλύτερου ηθοποιού στο φεστιβάλ Φλωρεντίας

Η ταινία "Invisible"είναι μία ιστορία επίκαιρη, μια αφήγηση εκδίκησης με ήρωα έναν απολυμένο πατέρα που προβάλεται στους κινηματογράφους για να μας αποδείξει ότι αξίζει τα τρόπαια που συλλέγει εδώ και καιρό.

Το αστικό γουέστερν του Δημήτρη Αθανίτη φέρνει κάτι από Άγρια Δύση στην Ελλάδα του σήμερα και ο Γιάννης Στάνκογλου βρέθηκε σύμφωνα με την κριτική επιτροπή στο Φεστιβάλ της Φλωρεντίας Montelupo Fiorentino MIIFF στο σωστό σετ τη σωστή στιγμή.

Καθοδηγούμενος από τον Αθανίτη που περιγράφει με ανατριχιαστική λεπτομέρεια και ακρίβεια πώς οι αδύνατοι και υποτιμημένοι μπορούν να μετατραπούν στην πιο επικίνδυνη ωρολογιακή βόμβα της κοινωνίας, περιμένοντας απλά να εκραγούν ο Στάνκογλου κέρδισε το Βραβείο Ανδρικού Ρόλου.

Η ταινία κέρδισε επίσης το 2ο Βραβείο Καλύτερης Ταινίας αλλά αυτό δεν είναι κάτι καινούργιο για τον Δημήτρη Αθανίτη και το "Invisible" του. Πρόκειται για το δέκατο βραβείο της ταινίας και το τρίτο του πρωταγωνιστή της Γιάννη Στάνκογλου, με έναν ρόλο ορόσημο στην καριέρα του

invisible afisa final

.

Η ταινία έχει αποσπάσει το Μεγάλο Βραβείο στη Figuera Film Art, Βραβεία Καλύτερης Ταινίας, Σκηνοθεσίας και Ανδρικού Ρόλου στο Ελληνικό Φεστιβάλ του Λονδίνου (London Greek Film Festival), έξι κύριες υποψηφιότητες στα Βραβεία της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου και έχει κάνει ήδη μια λαμπλρή φεστιβαλική πορεία συλλέγοντας διακρίσεις.

INVISIBLE, a Dimitri Athanitis film, trailer from Dimitri Athanitis on Vimeo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ