ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πώς η δίωξη μιας Playmate σηματοδοτεί τον πόλεμο κατά της δημόσιας διαπόμπευσης

Πώς η δίωξη μιας Playmate σηματοδοτεί τον πόλεμο κατά της δημόσιας διαπόμπευσης

Μια κίνηση που θεωρείται ιστορική, μια δίωξη που θέλει να αναχαιτίσει την τοξικότητα και τους κακούς τρόπους online.

Η απόφαση του δικαστηρίου του Λος Άντζελες να κινηθεί εναντίον της Dani Mathers, της πρώην Playmate, μετά από ανάρτηση χλευασμού εις βάρος μιας ανυποψίαστης μεσήλικης γυναίκας στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου της χαιρετήθηκε από τους Los Angeles Times ως μια ιστορική κίνηση κατά του εκφοβισμού online.

Όλα ξεκίνησαν λίγο καιρό πριν, όταν η Mathers απαθανάτισε χωρίς την άδεια της, μια 70χρονη γυναίκα. Το κακεντρεχές σχόλιο της το πλήρωσε ακριβά.

Μετά την ανάρτηση της στο Snapchat η Mathers απολύθηκε, έχασε τον τίτλο της Playmate και αντιμετώπισε την οργή χρηστών που απαιτούν ιδιωτικότητα και καλύτερη ετικέτα online.

H Μathers απολογήθηκε σε video αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια κανενός. Η απόφαση των αρχών να την φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης στις 28 Νοεμβρίου έχει κάνει πολλούς να υποθέτουν ότι η Mathers θα τιμωρηθεί παραδειγματικά γιατί όταν είσαι online οφείλεις να σέβεσαι τον άλλον και αυτή είναι η γυμνή αλήθεια που οφείλει να κατανοήσει η Mathers με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

“Είμαι απογοητευμένος που η Dani Mathers κατηγορήθηκε για οποιαδήποτε παραβίαση” είπε ο δικηγόρος της.

dani 3

“H διαπόμπευση του σώματος είναι ταπεινωτική, με συχνά επώδυνες, μακροπρόθεσμες συνέπειες” είπε στο BuzzFeed News ο εισαγγελέας Mike Feur. “O χλευασμός στιγματίζει τα θύματα του, καταστρέφει τον αυτοσεβασμό και διαιωνίζει την λανθασμένη ιδέα ότι η εμφάνιση μας θα πρέπει να συγκρίνεται με πρότυπα ‘πλαστικής’ ομορφιάς. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ο χαρακτήρας και η ανθρωπιά μας” σχολίασε.

Eαν καταδικαστεί η Mathers αντιμετωπίζει εξάμηνη ποινή φυλάκισης και επιβολή κυρώσεων 1000 δολαρίων. Αν η 70χρονη γυναίκα δικαιωθεί, ΟΛΑ θα αλλάξουν online για να αποφευχθούν ανάλογα "τροχαία" στα κοινωνικά δίκτυα.

dani 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ