ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

16 χρόνια πριν οι The Simpsons πρόβλεψαν την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ

16 χρόνια πριν οι The Simpsons πρόβλεψαν την προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ

Ήταν 19 Μαρτίου του 2000 όταν οι The Simpsons προέβλεψαν με ακρίβεια το σήμερα. Στο επεισόδιο “Bart To The Future” ο μόνος γιος της οικογένειας, ο Mπαρτ Σίμπσον ρίχνει μια ματιά στη ζωή του στο μέλλον και 16 χρόνια πριν μαθαίνει από την αδελφή του Λίσα, την πρώτη ετεροφυλόφιλη γυναίκα πρόεδρο των ΗΠΑ, ότι έχει να αντιμετωπίσει μια πρωτοφανή κρίση χρέους.

“Κληρονόμησα μια μεγάλη κρίση προϋπολογισμού από τον πρόεδρο Τραμπ (!)”. Στη συνέχεια της προεδρίας του Τραμπ, η χώρα “χρεοκόπησε” πρόσθεσε η Λίσα. “Αλλά πόσο τραγικό μπορεί να είναι;”

Στο επεισόδιο όλα πάνε κατά διαόλου. Σε συνέντευξη του στο The Hollywood Reporter αρκετά χρόνια μετά την προβολή του επεισοδίου, ο σεναριογράφος των Simpsons, Νταν Γκρίνι, είπε ότι αυτή η φράση ήταν μια “προειδοποίηση προς την Αμερική”.

“O Τραμπ ήταν το πιο παράλογο αστείο όνομα που θα μπορούσαμε να σκεφτούμε εκείνη την εποχή” πρόσθεσε. “Αυτό που χρειαζόμασταν ήταν η Λίσα να έχει προβλήματα που δεν μπορούσε να φτιάξει, ότι τα πάντα είχαν γίνει όσο χειρότερα θα μπορούσαν ποτέ να γίνουν. Γι' αυτό βάλαμε τον Τραμπ να γίνεται πρόεδρος πριν από αυτήν” σημείωσε.

“Ο Tραμπ στον Λευκό Οίκο ήταν η πλέον λογική επιλογή στάση πριν πιάσουν πάτο.” Όταν κανείς δεν μπορούσε να προβλέψει την πολιτική άνοδο του Ντόναλντ Τραμπ οι The Simpsons είδαν το αύριο 16 χρόνια περίπου πριν.

Οι Simpsons των ρεκόρ

simpsons

Σε άλλα νέα της οικογένειας που μεγαλώνει γενιές Αμερικανών, η σειρά κινουμένων σχεδίων, Τhe Simpsons, πήρε το πράσινο φως για 29η και 30η σεζόν, που σημαίνει πως τα επεισόδια της θα φτάσουν τον εντυπωσιακό αριθμό των 669.

Σύντομα η αμερικανική σειρά του FOX θα σπάσει το ρεκόρ με τα περισσότερα επεισόδια για σειρά σε ζώνη υψηλής τηλεθέασης, ξεπερνώντας το ρεκόρ του Gunsmoke με 635 επεισόδια. "Ακόμη ένα ρεκόρ για μια σειρά ορόσημο", δήλωσαν η πρόεδρος και ο συμπρόεδρος του Fox, Ντάνα Γουόλντεν και Γκάρι Νιούμαν.

"Οι Simpsons έχουν μεγάλη αξία για το δίκτυο, το στούντιο και για όλους εδώ στη Fox και η συνεχόμενη πολιτιστική επιρροή της σε ολόκληρο το κόσμο είναι ένδειξη της συλλογικής ικανότητας των Ματ Γκρέινινγκ, Τζέιμς Λ. Μπρουκς και Aλ Ζιν".

Το δημοφιλές καρτούν με πρωταγωνιστές τον Homer, την οικογένεια του και τους υπόλοιπους παρανοϊκούς κατοίκους του Σπρίνγκφιλντ, έχει κερδίσει έως τώρα 25 βραβεία Emmy, 22 βραβεία Annie κι ένα βραβείο Peabody.

To πρώτο επεισόδιο των The Simpsons Προβλήθηκε για πρώτη φορά στην αμερικανική τηλεόραση το Δεκέμβριο του 1989, ενώ το Σεπτέμβριο έκανε πρεμιέρα η 28η σεζόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ