ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Η Πέμη Ζούνη παραδίδεται στον οσκαρούχο Ανγκ Λι σε μια 3D εμπειρία

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης: Η Πέμη Ζούνη παραδίδεται στον οσκαρούχο Ανγκ Λι σε μια 3D εμπειρία

Ο βραβευμένος με Οscar σκηνοθέτης Ανγκ Λι σκηνοθετεί το θεατρικό μονόλογο του Άκη Δήμου “...και Ιουλιέτα” με την Πέμη Ζούνη στο Θέατρο του Ιδρύματος Μιχάλης Κακογιάννης σε μια εμπειρία 3D Live Theater.

H σπουδαία αυτή συνεργασία φέρνει ξανά στο θεατρικό σανίδι ένα έργο που ανέβηκε για πρώτη φορά στην Ελλάδα πριν από 16 χρόνια και καθιέρωσε τον δημιουργό του ως έναν από τους σημαντικότερους Έλληνες θεατρικούς συγγραφείς της νεότερης γενιάς.

“Η Ιουλιέτα όταν μιλάει, δεν αισθάνεται, προσπαθεί να επαναλάβει τα παλιότερα αισθήματά της, να εκβιάσει τη μνήμη της για να γίνει παρόν, ενώ ξέρει πως κάτι τέτοιο είναι αδύνατο. Σαν να ξεκλειδώνει ένα σεντούκι: από εκεί ανασύρει (από τα βάθη των αισθήσεών της) μια λησμονημένη τρυφερότητα, σκονισμένα αγγίγματα, χνούδια φιλιών- τα ράκη του έρωτά της” περιγράφει ο συγγραφέας την ηρωίδα του που ζωντανεύει ξανά σε μια παράσταση που προμηνύεται εντυπωσιακή.

Στην παράσταση που επιμελείται σκηνοθετικά ο Λι, η Πέμη Ζούνη είναι η Ιουλιέτα όπως την “είδε" o Άκης Δήμου, μια γυναίκα μόνη στο σπίτι της χωρίς κάποιον Ρωμαίο δίπλα της. Μια ηρωίδα που μιλά σε ένα φανταστικό επισκέπτη για τη ζωή της, τον έρωτα, τη γυναικεία φύση, μια Ιουλιέτα κουλουριασμένη, ακίνητη, ξεχασμένη, ένα απομεινάρι της πιο ένδοξης ερωτικής ιστορίας που γράφτηκε ποτέ που όμως θυμάται, στοχάζεται και προβλέπει, προειδοποιεί και αποκαλύπτει, μετέχοντας ακούσια σε μια μυσταγωγία της ανθρώπινης ύπαρξης.

Νιώθω περήφανη. Είναι ένα μεγάλο δώρο για μένα” έχει πει η πρωταγωνίστρια Πέμη Ζούνη για την επικείμενη συνεργασία της με τον βραβευμένο με Oscar μάστορα της εικόνας και της δραματουργίας Ταϊβανό σκηνοθέτη Άνγκ Λι.

KAKOYIANNIS2

Ο Άνγκ Λι σπούδασε θέατρο στο πανεπιστήμιο Illinois των ΗΠΑ και κινηματογράφο στο NewYorkUniversity, απ' όπου απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ταινίας και σκηνοθεσίας για την ταινία “FineLine” στο πλαίσιο του μεταπτυχιακού του. Έχει βραβευθεί με δύο Οscar Καλύτερης Σκηνοθεσίας για τις ταινίες “Το μυστικό του Brokeback Mountain” (2005) και “Η ζωή του Πι” (2012) αλλά και με Oscar Καλύτερης Ξενόγλωσσης Ταινίας για τo λυρικό “Τίγρης και Δράκος”.

ANG

Η παράσταση κάνει πρεμιέρα στις 18 Δεκεμβρίου και θα παίζεται έως τις 6 Μαρτίου του 2017. Περισσότερες πληροφορίες εδώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ