ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Πώς να ανοίξετε μια καρύδα χωρίς εργαλεία (vid)

Πώς να ανοίξετε μια καρύδα χωρίς εργαλεία (vid)
Youtube/Grant Thompson - "The King of Random"

Αν ποτέ βρεθείτε εγκλωβισμένοι σε κάποιο τροπικό νησί και θέλετε να ανοίξετε μια καρύδα ώστε να ξεδιψάσετε τότε σίγουρα θα δυσκολευτείτε χωρίς εργαλεία. Ευτυχώς για σας όμως υπάρχουν τρόποι να γευτείτε την καρύδα και χωρίς εργαλεία.

Ο Grant Thompson σε βίντεο του κάνει πλήρη επίδειξη του πώς να φτάσετε στον σκοπό σας εύκολα και απλά.

Βάλτε την καρύδα σας ανάμεσα σε βράχια, αν έχετε πρόσβαση. Μετά πάρτε μια μεγάλη πέτρα και σηκώστε την στο ενάμιση μέτρο από την επιφάνεια. Εν συνεχεία αφήστε την πέτρα να πέσει με φόρα πάνω στην καρύδα. Κατά πάσα πιθανότητα θα χρειαστεί να πετάξετε την πέτρα αρκετές φορές μέχρι να ραγίσει.

Επόμενο βήμα είναι το ξεφλούδισμα. Όταν έχει απομακρυνθεί το εξωτερικό ψάχνετε την γραμμή που διατρέχει την καρύδα – την βρίσκετε βάζοντας δύο δάχτυλα ανάμεσα στα μάτια της καρύδας, δύο κουκίδες πάνω στο φρούτο.

Στα μισά της γραμμής είναι το σημείο που πρέπει να εστιάσετε. Πάρτε την καρύδα και χτυπήστε την πάνω στην πέτρα ακριβώς σε εκείνο το σημείο για να την ανοίξετε. Η γραμμή θα ανοίξει στα δύο και η καρύδα θα είναι δικιά σας.

Η μέθοδος που χρησιμοποιεί ο Thompson δεν είναι η μόνη όμως. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε κάποιο ξύλο για την ανοίξετε, αλλά ο κίνδυνος να χτυπήσετε τα χέρια σας είναι πολύ υψηλότερος.

Αν δεν θέλετε να ανοίξετε την καρύδα με την πέτρα, θάβετε το ξύλο κάτω από την άμμο και προσπαθείτε με χτυπήματα πάνω του να την σπάσετε. Όταν ραγίσει, αναγκαστικά πρέπει να πάρετε πάλι μια πέτρα και να χτυπήσετε ακριβώς το ίδιο σημείο που αναφέραμε παραπάνω. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο, ίσως λίγο πιο κουραστικό.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ