ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Επίσημα Ρώσος ο αγαπημένος του Πούτιν Στίβεν Σιγκάλ

Επίσημα Ρώσος ο αγαπημένος του Πούτιν Στίβεν Σιγκάλ
Twitter

Επίσημα πλέον, ο Αμερικανός ηθοποιός Στίβεν Σιγκάλ είναι κάτοχος της ρωσικής υπηκοότητας με διάταγμα που υπέγραψε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν παρέδωσε σήμερα ένα ρωσικό διαβατήριο στον Αμερικανό ηθοποιό Στίβεν Σιγκάλ, λέγοντας ότι ελπίζει να συμβολίσει το πώς θα αρχίσουν να βελτιώνονται οι σχέσεις μεταξύ της Μόσχας και της Ουάσινγκτον.

Στην τελετή, όπου ο Σιγκάλ υπέγραψε το νέο διαβατήριό του, παρόντος του Πούτιν, ο Ρώσος ηγέτης είπε: "Θέλω να σας συγχαρώ και να εκφράσω την ελπίδα να είναι αυτή άλλη μία χειρονομία, έστω και μικρή, μια ένδειξη της σταδιακής εξομάλυνσης των σχέσεων των χωρών μας".

Ο Σιγκάλ, ο πατέρας του οποίου ήταν γιος Ρωσοεβραίων μεταναστών, φέρεται ότι ζητούσε εδώ και καιρό να αποκτήσει τη ρωσική υπηκοότητα, κάτι που έγινε στις 3 Νοεμβρίου.

Από τον Ντεπαρτιέ στον Στίβεν Σίγκαλ

Εξπέρ της πολεμικής τέχνης "Αϊκίντο", ο Σιγκάλ έχει συναντηθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια με τον λάτρη του τζούντο Πούτιν και οι δύο άνδρες έχουν αναπτύξει πολύ καλές σχέσεις μεταξύ τους. Ο ηθοποιός μεταβαίνει τακτικά στη Μόσχα και είχε υπερασπιστεί μάλιστα και την προσάρτηση της ουκρανικής χερσονήσου της Κριμαίας από τη Ρωσία.

Όπως ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Κρεμλίνο, o Σιγκάλ ζητούσε επίμονα και από καιρό να του χορηγηθεί η ρωσική υπηκοότητα, διευκρινίζοντας πως είναι «γνωστός για τα θερμά αισθήματά του προς τη χώρα».

Ο Σιγκάλ, ο οποίος τον Ιανουάριο έλαβε και τη σερβική υπηκοότητα, δεν είναι η πρώτη δυτική προσωπικότητα που λαμβάνει και τη ρωσική. Ο Γάλλος ηθοποιός Ζεράρ Ντεπαρντιέ, ο οποίος αναζητούσε μια χώρα στην οποία να πληρώνει λιγότερους φόρους, έλαβε ρωσικό διαβατήριο τον Ιανουάριο 2013.

Ο πρώην πρωταθλητής κόσμου στην πυγμαχία Ρόι Τζόουνς Τζούνιορ και ο πρωταθλητής των μικτών πολεμικών τεχνών (MMA, Mixed Martial Arts) Τζεφ Μόνσον, αμφότεροι Αμερικανοί, έχουν επίσης λάβει επίσης τη ρωσική υπηκοότητα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ