ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αυτά τα Χριστούγεννα κάνε δώρο στον εαυτό σου τη διαθήκη του Γουόλτ Ντίσνεϊ

Αυτά τα Χριστούγεννα κάνε δώρο στον εαυτό σου τη διαθήκη του Γουόλτ Ντίσνεϊ

115 χρόνια από τη γέννηση του και 50 χρόνια από το θάνατο του, ο Γουόλτ Ντίσνεϊ εξακολουθεί να είναι ένας θρύλος. Ως τέτοιος, "δημοπρατείται". 

Αν δεν ειπωθεί, συμβεί, ανακαλυφθεί ή δημοπρατηθεί κάτι για ή από τον Γουόλτ Ντίσνεϊ ή την αυτοκρατορία του Disney World δεν είναι Χριστούγεννα. Ένα χρόνο πριν το ανέκδοτο video του μάγου του κινούμενου σχεδίου έκανε το British Film Institute να ενθουσιάσει τους εραστές του ασπρόμαυρου cartoon με το ανέκδοτο μέχρι και το 2015, “Tα Κουδούνια Του Ελκήθρου” (Sleigh Bells).

Σήμερα οι λάτρεις του Γουόλτ Ντίσνεϊ μπορούν να αγοράσουν ένα κομμάτι ιστορίας όταν η διαθήκη που υπέγραψε ο αείμνηστος επιχειρηματίας, σκιτσογράφος και παραγωγός ταινιών κινουμένων σχεδίων και άλλα αναμνηστικά από τον συναρπαστικό κόσμο της Disneyland παραδοθούν στον νέο ιδιοκτήτη τους.

Η "Δημοπρασία Animation και Disneyana" που πραγματοποιείται από τον οίκο Profiles in History στο Λος Άντζελες διαθέτει προς πώληση 600 αντικείμενα της τέχνης των κινουμένων σχεδίων και ειδών που έχουν σχέση με τον Ντίσνεϊ.

Ανάμεσα τους ένας κατάλογος με frames κινουμένων σχεδίων όπως η "Σταχτοπούτα" και το κλασικό "Πώς ο Γκριντς έκλεψε τα Χριστούγεννα" αλλά και ένα πιστόλι από το πρωτότυπο παιχνίδι "Πειρατές της Καραϊβικής" του θεματικού πάρκου στο Walt Disney World στο Ορλάντο της Φλόριντα.

willDISNEY

Η τελευταία διαθήκη του Ντίσνεϊ αναμένεται να πωληθεί μεταξύ 40.000 και 60.000 δολαρίων, δήλωσε ο Μπράιαν Τσέινς, στέλεχος του οίκου δημοπρασιών Profiles in History.

Ο ευρηματικός Γουόλτ Ντίσνεϊ ήταν συνιδρυτής του studio κινουμένων σχεδίων το 1923, το οποίο σταδιακά εξελίχθηκε σε κινηματογραφικό στούντιο παραγωγής ταινιών όπως "Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι", "Μπάμπι το ελαφάκι", "Σταχτοπούτα" και πέθανε το 1966 σε ηλικία 65 ετών.

JIMMINI

Μισό αιώνα μετά η Disney είναι η πιο επιτυχημένη εμπορικά αυτοκρατορία της βιομηχανίας του θεάματος σήμερα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ