ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κατερίνα Βρανά: και επίσημα η πιο αστεία Ελληνίδα στον κόσμο σήμερα

Κατερίνα Βρανά: και επίσημα η πιο αστεία Ελληνίδα στον κόσμο σήμερα
katerinavrana.com

Η Κατερίνα Βρανά είναι ένα πραγματικά, πολύ αστείο κορίτσι. Επιπλέον είναι η μόνη γυναίκα κωμικός που προκρίθηκε στον τελικό του παγκόσμιου διαγωνισμού stand up comedy "Το Πιο Αστείο Άτομο Του Κόσμου" για να αναδειχθεί η πιο αστεία Ελληνίδα της χρονιάς. 

Η Βρανά κατέκτησε την τρίτη θέση, αφού συγκέντρωσε ένα εκατομμύριο ψήφους. Πρώτος στον διαγωνισμό, ο οποίος διεξήχθη στην Φινλανδία, αναδείχθηκε ο Harith Iskander από τη Μαλαισία και τη δεύτερη θέση κατέκτησε ο Alex Calleja από τις Φιλιππίνες.

Η είσοδος της Κατερίνας Βρανά στην τελική τριάδα νικητών αποτελεί μεγάλη διάκριση για την ίδια και την Ελλάδα, καθώς ο νικητής αναδείχθηκε μέσω διαδικτυακής ψηφοφορίας και ήταν συνυποψήφια με κωμικούς από χώρες με πολύ μεγάλο πληθυσμό (π.χ. Φιλιππίνες, Ινδία).

Ο παγκόσμιος διαγωνισμός "Το Πιο Αστείο Άτομο Του Κόσμου" που διοργανώθηκε για δεύτερη φορά ξεκίνησε με 89 υποψήφιους από 56 χώρες που διαγωνίστηκαν και στη συνέχεια ψήφισε διαδικτυακά το κοινό. Η Κατερίνα Βρανά αναδείχθηκε στον πρώτο γύρο 15η και προκρίθηκε στον ημιτελικό. Μαζί με άλλους 19 κωμικούς παρουσίασε στον ημιτελικό γύρο στο Ελσίνκι το σόου της μπροστά στους κριτές.

Η τελική βαθμολογία των διαγωνιζόμενων προέκυψε κατά 50% από τις ψήφους των κριτών και κατά 50% από την διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού.

Η Κατερίνα είχε την υψηλότερη βαθμολογία (9-10-10) και σε συνδυασμό με την αγάπη του κόσμου που την ψήφισε έφθασε στον τελικό.

Στο Λέβι της Λαπωνίας

vranaqueen copy

Στον τελικό οι πέντε πλέον κωμικοί παρουσίασαν για μια ακόμη φορά live τα σόου τους και το κοινό είχε τη δυνατότητα εντός 24 ωρών να αναδείξει και πάλι μέσω ψηφοφορίας στο διαδίκτυο τους νικητές. Ο νικητής αναδείχθηκε από την ψηφοφορία του κοινού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Κατερίνα Βρανά, υποψήφια μιας χώρας με 11 εκατομμύρια κατοίκους και χωρίς μεγάλη παράδοση στο stand up comedy έφθασε στην τελική τριάδα αφήνοντας πίσω τον υποψήφιο της Ινδίας που έχει πληθυσμό 1,5 δισ. κατοίκους.

Η Κατερίνα Βρανά γεννήθηκε στην Αθήνα και σπούδασε υποκριτική στην Αγγλία. Από το 2014, πηγαινοέρχεται μεταξύ Ελλάδας και Αγγλίας και ζει δύο τρεις μήνες τον χρόνο στην Αυστραλία. Κάνει stand-up comedy στα αγγλικά και στα ελληνικά, κι έχει δώσει παραστάσεις σε Ελλάδα, Αγγλία, Αμερική, Αυστραλία και άλλες χώρες αναφέρει το ΑΜΠΕ.

"Το γέλιο φέρνει τους ανθρώπους πιο κοντά, πετυχαίνοντας εκεί όπου η διπλωματία και η δημοκρατία έχουν αποτύχει. Είναι μια παγκόσμια γλώσσα" αναφέρουν οι διοργανωτές του διαγωνισμού Laugh Factory (Εργοστάσιο Γέλιου) που έχει καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα παραγωγής και ανάδειξης κωμωδίας στον κόσμο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ