ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μετά την Μέριλ Στριπ η Τζ. Ρόμπερτς λέει ναι στη νέα Χρυσή Εποχή της TV

Μετά την Μέριλ Στριπ η Τζ. Ρόμπερτς λέει ναι στη νέα Χρυσή Εποχή της TV

H Χρυσή Εποχή της TV δεν έχει περάσει ανεπιστρεπτί. Αντιθέτως, τώρα ξεκινάει. Με τα μεγαλύτερα ονόματα της βιομηχανίας του θεάματος να πρωταγωνιστούν στις παραγωγές των δικτύων με χρυσά συμβόλαια, η Τζούλια Ρόμπερτς ακολουθεί το παράδειγμα των συναδέλφων της Μέριλ Στριπ, Ρόμπερτ Ντε Νίρο και άλλους αστέρες πρώτου βεληνεκούς που είπαν το μεγάλο ναι στις προτάσεις για τηλεοπτικές παραγωγές, με αντίτιμο παχυλό.

Η Ρόμπερτς κάνει στροφή στην τηλεόραση με την συμμετοχή της σε τηλεοπτική σειρά η οποία βασίζεται στο μυθιστόρημα της Μαρία Σεμπλ "Today Will be Different" αναφέρει η ιστοσελίδα Hollywood Reporter.

H αμερικανίδα συγγραφέας έχει επιμεληθεί και την τηλεοπτική διασκευή του έργου της όπου το κεντρικό πρόσωπο, η 'Ελινορ Φλουντ, σηκώνεται μια μέρα φιλοδοξώντας να ξαναπάρει τη ζωή στα χέρια της και να δώσει "τον καλύτερο εαυτό της". Ωστόσο οι εξελίξεις παίρνουν απρόσμενη, ιδιαίτερημ απροσδόκητη τροπή και τότε ξεκινούν όλα.

Είμαι κατενθουσιασμένη που η Τζούλια Ρόμπερτς θα ενσαρκώσει την 'Ελινορ Φλουντ", σχολίασε η συγγραφέας, την οποία επικαλείται το Hollywood Reporter, διευκρινίζοντας ότι η σειρά δεν έχει ακόμη βρει εταιρία διανομής.

Η 49χρονη σταρ, η οποία έπαιξε πρόσφατα στο "Money Monster" της Τζόντι Φόστερ δίπλα στον Τζορτζ Κλούνεϊ και στην πετυχημένη κωμωδία "Γιορτή της Μητέρας", είχε μέχρι σήμερα περιορισμένες εμφανίσεις ως "guest star" σε τηλεοπτικές παραγωγές –πέρα από τη συμμετοχή της στην τηλεταινία "The normal heart".

H Ρόμπερτς που έγινε παγκόσμια σταρ το 1990 με το "Pretty Woman" είναι η τελευταία μεγάλη βεντέτα του Χόλιγουντ που μεταπηδά στη μικρή οθόνη, την ώρα που οι τηλεοπτικές σειρές προσφέρουν περισσότερους βασικούς ρόλους κυρίως στις ηθοποιούς και ειδικά σε αυτές πάνω από 40 ετών.

Πως η TV έγινε το νέο ATM του Χόλιγουντ

hollywood stars tv

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ του το Τhe Hollywood Reporter αναφέρθηκε με λεπτομέρειες σε όλα τα χρυσά συμβόλαια που πλέον οι σταρ πρώτης γραμμής διεκδικούν, και κερδίζουν, από την TV.

Kαθώς οι σειρές που παράγονται πλέον είναι πολλές και 50 τηλεοπτικοί πάροχοι δημιουργούν πακέτα για να διεκδικήσουν την ποθητή τηλεθέαση, κυρίως στα digital μέσα, η αφρόκρεμα του αμερικανικού σινεμά, από τη Μέριλ Στριπ έως τον Ρόμπερτ ντε Νίρο και τον Γούντι Άλεν ή τον Άντονι Χόπκινς και Έβαν Ρέιτσελ Γουντ του Westworld, μετακομίζει στην τηλεόραση με πανάκριβα συμβόλαια.

Η Μέριλ Στριπ μετέχει στη σειρά "The Nix", παραγωγός της οποίας είναι ο Τζ.Τζ. 'Αμπραμς (σκηνοθέτης του "Πολέμου των Άστρων Επεισόδιο 7 - Η Δύναμη Ξυπνάει") κερδίζοντας 825.000 δολάρια το επεισόδιο, ο Ρόμπερτ ντε Νίρο θα επενδύσει κάθε μια από τις είκοσι επιταγές των 750.000 δολαρίων για κάθε ένα από τα 20 επεισόδια που έχουν δρομολογηθεί με τον ίδιο πρωταγωνιστή σε σειρά του Amazon, η πρωταγωνίστρια στην κούρσα των Oscars, Έμα Στόουν του “La La Land” έχει συμφωνήσει για δέκα επεισόδια στο “Μaniac” του Netflix για 350.000 δολάρια το επεισόδιο ενώ ο Αφροαμερικανός κωμικός Κρις Ροκ συμφώνησε για δύο μόλις τηλεοπτικές παραγωγές stand-up κωμωδίας αντί 20 εκατομμυρίων δολαρίων.

Ο Ντουέιν Τζόνσον, ο πιο εμπορικός σταρ της χρονιάς, κερδίζει 450.000 δολάρια το επεισόδιο για την επιτυχημένη κωμική σειρά Ballers του HBO ενώ οι πρωταγωνιστές του “Game of Thrones” διεκδικούν τα πρωτεία του πιο ακριβοπληρωμένου cast των τηλεοπτικών χρονικών. Οι πέντε πρωταγωνιστές της επικής σειράς του HBO, Πίτερ Ντίνκλατζ, Εμίλια Κλαρκ, Κιτ Χάρινγκτον, Λένα Χέντεϊ και Νικολάι Κόστερ-Βαλντάου, πρόσφατα επαναδιαπραγματεύτηκαν την αμοιβή τους στο 1,1 εκατομμύριο δολάρια το επεισόδιο για τα επτά επεισόδια της έβδομης σεζόν και τα έξι τελευταία της όγδοης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ