ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Forbes: Η Σκάρλετ Γιόχανσον έχει το άγγιγμα του Μίδα για το 2016

Forbes: Η Σκάρλετ Γιόχανσον έχει το άγγιγμα του Μίδα για το 2016
REUTERS/Mario Anzuoni

Ίσως τελικά ανάμεσα στις υπερδυνάμεις της Σκάρλετ Γιόχανσον που υποδύεται τη Μαύρη Χήρα στο κινηματογραφικό σύμπαν της Marvel να είναι και η ικανότητα της να φέρνει έσοδα στα ταμεία.

Η αμερικανίδα ηθοποιός Σκάρλετ Γιόχανσον είναι στην κορυφή της κατάταξης Forbes 2016 με τους πιο χρυσοφόρους αστέρες του κινηματογράφου, κερδίζοντας 1,2 δισεκατομμύριο δολάρια από τα εισιτήρια για τις ταινίες που είχαν το όνομά της.

Η 32χρονη χυμώδης ξανθιά έπαιξε κυρίως στην τελευταία επιτυχία της σειράς της Marvel "Captain America: Εμφύλιος Πόλεμος" που κατέκτησε την κορυφή του box-office το 2016 με 1,15 δισεκ. εισιτήρια σε όλο τον κόσμο.

Η ηθοποιός με τη βαθιά φωνή ξεπερνά δύο άλλους αστέρες που παίζουν στην ίδια ταινία, τους Κρις Εβανς και Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ --που μοιράζονται τη δεύτερη θέση στην κατάταξη--, χάρη στον ρόλο της με το καυστικό και πνευματώδες χιούμορ στην ταινία "Χαίρε Καίσαρ" των αδελφών Κοέν, που απέφερε 63,2 εκατομμύρια δολάρια.

Η Τζένιφερ Λόρενς ήταν στην κορυφή της κατάταξης όσον αφορά τις γυναίκες αλλά οι ταινίες της το 2016, μεταξύ τους οι "X-Men Apocalypse" και "Passengers" δεν είχαν ιδιαίτερη εμπορική επιτυχία για να τη συμπεριλάβουν ανάμεσα στους πιο εμπορικούς ηθοποιούς.

Με τους ρόλους της στο νέο επεισόδιο της σειράς "Star Wars", στο "Rogue One", στην ταινία τρόμου "Inferno" ή ακόμη στην ταινία φαντασίας "Επτά λεπτά μετά τα μεσάνυχτα", η Βρετανίδα Φελίσιτι Τζόουνς περιλαμβάνεται στο Top 10 για πρώτη φορά και καταλαμβάνει την ένατη θέση, με κέρδη 805 εκατ. δολαρίων από τα εισιτήρια που κόπηκαν για τις ταινίες της.

ROGUE

Η κατάταξη του Forbes δεν λαμβάνει υπόψη τα εισιτήρια των ταινιών κινουμένων σχεδίων όπως το "Βιβλίο της Ζούγκλας" της Disney, τέταρτη μεγαλύτερη εμπορική επιτυχία παγκοσμίως του 2016 με 967 εκατ. δολάρια... και τη φωνή της Σκάρλετ Γιόχανσον.

Αυτοί είναι οι 10 πιο εμπορικοί ηθοποιοί το 2016

Σκάρλετ Γιόχανσον - 1,2 δισεκ. δολάρια
Κρις 'Εβανς - 1,15 δισεκ. δολάρια
Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ - 1,15 δισεκ. δολάρια
Μάργκο Ρόμπι - 1,1 δισεκ. δολάρια
'Ειμι Ανταμς - 1,04 δισεκ. δολάρια
Μπεν Αφλεκ - 1,02 δισεκ. δολάρια
Χένρι Κάβιλ - 870 εκατ. δολάρια
Ράιαν Ρέινολντς - 820 εκατ. δολάρια
Φελίσιτι Τζόουνς - 805 εκατ. δολάρια
Γουίλ Σμιθ - 775 εκατ. δολάρια

ΔΗΜΟΦΙΛΗ