ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Tζορτζ Κλούνεϊ & Κρίστεν Ντανστ οι επόμενοι σταρ του Γιώργου Λάνθιμου στην TV

Tζορτζ Κλούνεϊ & Κρίστεν Ντανστ οι επόμενοι σταρ του Γιώργου Λάνθιμου στην TV

Μετά τις σκοτεινές αίθουσες και το Lobster, το νέο Χόλιγουντ που λέγεται Τηλεόραση παραδίδεται στην απόκοσμη (και πολύ Ελληνική για όσους αγαπούν το Greek Weird Wave που αναδείχθηκε από τη νέα γενιά δημιουργών) δημιουργικότητα του σκηνοθέτη Γιώργου Λάνθιμου.

Όπως αναφέρει το The Hollywood Reporter ο Έλληνας δημιουργός συμφώνησε να σκηνοθετήσει τηλεοπτική σειρά για το δίκτυο AMC που μας έχει κακομάθει με δουλειές όπως τα Mad Men αλλά και Walking Dead.

H σειρά των ωριαίων επεισοδίων θα είναι εμποτισμένη από το ύφος της μαύρης κωμωδίας που για πολλούς ταιριάζει στον Γιώργο Λάνθιμο του Lobster και του Κυνόδοντα.

Στο ρόλο των executive producerw φιγουράρουν τα ονόματα των Τζορτζ Κλούνεϊ και Grant Heslov ενώ ήδη έχει συμφωνήσει για τον πρωταγωνιστικό ρόλο η Kίρστεν Ντανστ που επιστρέφει στις απροσδόκητες τηλεοπτικές παραγωγές όπως η τελευταία συμμετοχή της στο αριστουργηματικό Fargo.

Η σειρά τιτλοφορείται On Becoming a God in Central Florida και όπως αναφέρει το THR αφηγείται την ιστορία της Krystal Gill, μιας εργαζόμενης στο θαλάσσιο πάρκο του Oρλάντο που κυνηγάει το δικό της Αμερικάνικο Όνειρο στις αρχές των 90s. Χήρα που δεν έχει να χάσει τίποτα η ηρωίδα μπλέκει σε μια "πυραμίδα" απάτης δισεκατομμυρίων δολαρίων.

kirsten dunst fargo

Ο Γιώργος Λάνθιμος είναι ο τελευταίος σε μια σειρά ταλαντούχων μαέστρων της κινούμενης εικόνας που επενδύουν στο τηλεοπτικό μέσο για να αφηγηθούν ιστορίες πολύπλοκες και ιδιαίτερες.

Η τηλεόραση καταφύγιο των μεγάλων δημιουργών

Ακολουθώντας το παράδειγμα των Ντέιβιντ Λιντς (Twin Peaks), Ντέιβιντ Φίντσερ (House of Cards) και Όλιβερ Στόουν (The Untold History of the United States) ο Γιώργος Λάνθιμος θα σκηνοθετήσει το σενάριο των Robert Funke και Matt Lusky.

Το AMC συνεχίζει να πειραματίζεται με το τηλεοπτικό μέσο και όλοι θέλουμε αυτή η δουλειά του Γιώργου Λάνθιμου να συνεχίσει την παράδοση των Mad Men, Breaking Bad και Better Call Saul που είναι αδιαπραγμάτευτα διαμάντια μιας τηλεοπτικής παραγωγής που μας ενθουσιάζει.

Η σειρά On Becoming a God in Central Florida δεν έχει ακόμη επίσημα την ημερομηνία προβολής της αλλά ήδη τα media μιλάνε για μια πολλά υποσχόμενη συνεργία επί της μικρής μεγάλης οθόνης.

lynch

ΔΗΜΟΦΙΛΗ