ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

4 σταρ του Χόλιγουντ ενάντια στην ανδροκρατούμενη TV

4 σταρ του Χόλιγουντ ενάντια στην ανδροκρατούμενη TV

Κίντμαν, Γουίδερσπουν,  Kravitz και Γούντλεϊ στην πάλη για καλύτερους ρόλους σε γυναίκες; Με πάθος.

Μιλώντας σε σε δημοσιογράφους στην Πασαντίνα των ΗΠΑ για τη νέα σειρά του ΗΒΟ Big Little Lies στην οποία, πέρα από πρωταγωνίστρια είναι και συμπαραγωγός η Γουίδερσπουν απαίτησε από τη βιομηχανία του θεάματος να αλλάξει τον δευτεραγωνιστικό ρόλο για τις γυναίκες επαγγελματίες.

Η σταρ της νέας σειράς Big Little Lies όπου συμπρωταγωνιστεί με την Νικόλ Κίντμαν αλλά και τις ανερχόμενες δυνάμεις Σέιλιν Γούντλεϊ και Zoë Kravitz είπε ότι "δεν ανέχεται πια να βλέπει στη οθόνη γυναίκες με απίστευτο ταλέντο να υποδύονται τις συζύγους ή τις φιλενάδες με άχαρους ρόλους".

Τα πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε στην οθόνη τις γυναίκες όπως είναι πραγματικά" και όχι μόνο "μέσα σε κινηματογραφικές αίθουσες με ταινίες με μικροσκοπικούς προϋπολογισμούς" είπε και σε αυτή τη μάχη βρίσκει δίπλα της γυναίκες που έχουν πυγμή στο Χόλιγουντ.

Θυμίζοντας κάτι από Κλερ Άντεργουντ (η Ρόμπιν Ράιτ έκανε πρωτοσέλιδα όταν απαίτησε τον ίδιο σε σημαντικότητα ρόλο αλλά και μισθό με τον συμπρωταγωνιστή της στο House Of Cards, Κέβιν Σπέισι) η Γουίδερσπουν συνεχίζει εκεί που έμεινε η Νάταλι Πόρτμαν και υπενθυμίζει όσα λένε πολλοί για τη σεξιστική βιομηχανία του θεάματος.

To ανδροκρατούμενο Χόλιγουντ

Το Χόλιγουντ κατηγορείται τακτικά ότι δεν δίνει αρκετούς ουσιαστικούς ρόλους στις γυναίκες, ιδιαίτερα σε εκείνες άνω των 35 ετών.

Η έκθεση την οποία πραγματοποίησε το 2016 το καλιφορνέζικο πανεπιστήμιο UCLA σχετικά με την διαφορετικότητά στο Χόλιγουντ και η οποία αποτελεί σημείο αναφοράς για το θέμα, υπογραμμίζει εξάλλου πως η θέση των γυναικών στην αμερικανική κινηματογραφική βιομηχανία συρρικνώνεται.

Το περιοδικό ELLE συντάχθηκε μαζί τους και έδωσε σε κάθε μια από τις πρωταγωνίστριες το εξώφυλλο που τους ανήκει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ