ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Όσκαρ 2017: Το La La Land ο νέος Τιτανικός των καιρών μας

Όσκαρ 2017: Το La La Land ο νέος Τιτανικός των καιρών μας
REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Όταν ο νεαρός σκηνοθέτης του μιούζικαλ La La Land Ντάμιεν Σαζέλ έμαθε για το ιστορικό ρεκόρ υποψηφιοτήτων της ταινίας του στα φετινά Όσκαρ "έπεσε από τα σύννεφα!".

Αυτό είπε ο μόλις 32χρονος σκηνοθέτης του φαβορί της Ακαδημίας Κινηματογράφου όταν έμαθε ότι η ταινία του σάρωσε τις υποψηφιότητες από το ξενοδοχείο του στο Τόκιο όπου και βρίσκεται με τον πρωταγωνιστή του Ράιαν Γκόσλινγκ για την προώθηση της ταινίας.

"Είναι μια τεράστια τιμή. Ο Ράιαν και εγώ ήμασταν στο ίδιο ξενοδοχείο όταν μάθαμε τα νέα" για τις 14 υποψηφιότητες για τα Όσκαρ την περασμένη Τρίτη. "Το γιορτάσαμε μαζί με σαμπάνια", πρόσθεσε ο 32χρονος auteur που αν κερδίσει Όσκαρ στις 26 Φεβρουαρίου θα είναι και ο νεότερος σε ηλικία σκηνοθέτης που κερδίζει ποτέ το χρυσό αγαλματίδιο.

Επιπλέον ο Καναδός δημιουργός μίλησε για την ικανοποίησή του που αμερικανική Ακαδημία Τεχνών και Επιστήμης του Κινηματογράφου αναγνώρισε μια "ομαδική προσπάθεια".

Είναι μια δουλειά που έγινε με πολλή αγάπη και οφείλεται πραγματικά σε όλους" σημείωσε κατά την πρώτη αυτή συνέντευξη Τύπου που παραχωρεί μαζί με τον Γκόσλινγκ μετά την ανακοίνωση των 14 υποψηφιοτήτων της ταινίας του. "Ένας απίστευτος αριθμός ανθρώπων ένωσε τις δυνάμεις του προσφέροντας το μέγιστο του ταλέντου του και πραγματικά πίεσε τον εαυτό του πέρα των ορίων του για να γίνει αυτή η ταινία. Άρα το χάρηκα πραγματικά που αναγνωρίστηκε η δουλειά τόσων πολλών από αυτούς τους ανθρώπους", πρόσθεσε προτού ανοίξουν ένα εορταστικό βαρέλι σάκε μαζί με τον Γκόσλινγκ.

2017 01 26T113128Z 970966468 RC15C1E10750 RTRMADP 3 FILM LALALAND

REUTERS/Kim Kyung-Hoon

Ντυμένος στα μαύρα, ο γοητευτικός πρωταγωνιστής του έσπευσε την ίδια ώρα να συμπληρώσει: "Στις περισσότερες περιπτώσεις μόνον μερικοί άνθρωποι ξεχωρίζουν από το σωρό. Αλλά όπως ξέρετε, για να γίνει μια ταινία χρειάζεται να υπάρχει πραγματική συνεργασία και αυτή η ταινία αποτελεί το παράδειγμα. Επομένως η αναγνώριση μεγάλου αριθμού συνεργατών δίνει ακόμη μεγαλύτερη αξία σε όλο αυτό" σχολίασε ο Γκόσλινγκ.

Το La La Land μια ταινία για τα όνειρα και τον έρωτα ενός πιανίστα της τζαζ και μιας ηθοποιού που εργάζεται ως σερβιτόρα, συγκέντρωσε τον ίδιο αριθμό ρεκόρ υποψηφιοτήτων με τον Τιτανικό του 1997 και την ταινία του 1950 Όλα για την Εύα, μεταξύ των οποίων αυτών για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας, Α' Ανδρικού Ρόλου για τον Γκόσλινγκ, Α' Γυναικείου Ρόλου για την Έμα Στόουν, Καλύτερης Σκηνοθεσίας, Καλύτερου Πρωτότυπου Σεναρίου, Καλύτερου Τραγουδιού.

Η ταινία σάρωσε τον περασμένο μήνα στις Χρυσές Σφαίρες, συγκεντρώνοντας συνολικά 7, ενώ οι εισπράξεις της έχουν ήδη φτάσει τα 174 εκατομμύρια δολάρια παγκοσμίως.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ