ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι Τζέσικα Λανγκ και Σούζαν Σάραντον μισιούνται θανάσιμα

Οι Τζέσικα Λανγκ και Σούζαν Σάραντον μισιούνται θανάσιμα
Twitter/@EntertainmentWeekly

Στο Χόλιγουντ "σκοτώνουν τα άλογα όταν γεράσουν". Αυτό ισχυρίζονται ολοένα και περισσότερες σταρ του Χόλιγουντ αλλά οι μεγάλες ντίβες ξέρουν πως να παίρνουν την εκδίκηση τους. Εγκαταλείποντας τα μεγάλα studio και φέρνοντας το ταλέντο τους στο νέο Χόλιγουντ που είναι η μικρή οθόνη οι Σούζαν Σάραντον και Τζέσικα Λανγκ δείχνουν ότι πάντα υπάρχει ένας άλλος δρόμος για να δείξεις το ταλέντο σου.

Έχοντας αμφότερες διανύσει μεγάλη πορεία στα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πλατό και με πολλά βραβεία και επαίνους στην καριέρα τους οι ντίβες της βιομηχανίας του θεάματος ενώνουν τις δυνάμεις τους για να πρωταγωνιστήσουν στην πολυαναμενόμενη τηλεοπτική σειρά του Ράιαν Μέρφι, η οποία βασίζεται στην θρυλική διαμάχη που είχαν μεταξύ τους δύο άλλοι θρύλοι της ασημένιας οθόνης.

Η σειρά του δημιουργού αναρίθμητων τηλεοπτικών επιτυχιών όπως τα Nip/Tuck, Glee, American Horror Story, Scream Queens αλλά και το The People v. O.J. Simpson: American Crime Story θα αφηγηθεί το μυθικό μίσος ανάμεσα στις δύο σταρ στη σειρά Feud.

Μιλώντας πρόσφατα στην Ένωση Κριτικών η Λανγκ εξήγησε ότι "νομίζω πως ένα μεγάλο μέρος της σειράς έχει να κάνει με το Χόλιγουντ και τις γυναίκες καθώς αυτές γερνούν. Είναι μία μικρογραφία για το τι συμβαίνει στις γυναίκες γενικά όταν γερνούν, αν γίνονται αόρατες, ή ασύμφορες ή ανεπιθύμητες".

Τι συμβαίνει όταν φεύγει η ομορφιά που ταυτίζεται με τα νιάτα;" αναρωτιέται η Λανγκ, που αισίως διανύει το 67ο έτος της ηλικίας της και τόνισε ότι η Κρόφορντ ήταν 10 χρόνια νεότερη από αυτή όταν πρωταγωνίστησε στην ταινία του Ρόμπερτ Όλντριτς Τι απέγινε η Μπέιμπι Τζέιν; του 1962. "Κι όμως η καριέρα της τελείωσε" τόνισε η 67χρονη ηθοποιός και πρόσθεσε ότι πολλές γυναίκες της σημερινής κινηματογραφικής βιομηχανίας πέφτουν θύματα της ηλικιακής διάκρισης. "Για να πω την αλήθεια δεν έχουν αλλάξει και πολύ τα πράγματα. Νομίζω ότι εάν αυτοί που έχουν τη δύναμη δεν ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με την ιστορία γυναικών προχωρημένης ηλικίας, τότε οι γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας δεν θα παίξουν τέτοιους ρόλους" πρόσθεσε.

Η συμπρωταγωνίστρια της Σούζαν Σάραντον, που είναι πλέον 70 χρόνων συμφώνησε μαζί της αν και αναγνώρισε ότι "κάποια πράγματα έχουν αλλάξει λίγο για τις γυναίκες στην κινηματογραφική βιομηχανία". Πολλές γυναίκες έχουν αρχίσει να αναπτύσσουν τα δικά τους έργα και γράφουν τους δικούς τους ρόλους και πολλά ακόμα, περιλαμβάνοντας τους εαυτούς τους και έχοντας απολαύσει μακριά και λαμπρή σταδιοδρομία ανέδερε η Σάραντον.

FEUD1

Twitter/@EntertainementWeekly

"Όταν ξεκίνησα είχα περάσει τα 40" είπε. "Έτσι η γραμμή είχε ήδη ξεπεραστεί... αλλά οι μεγάλης ηλικίας ηθοποιοί εξακολουθούν να έχουν τα ίδια προβλήματα. Μπορώ να το εγγυηθώ αυτό" πρόσθεσε.

Η Μέριλ Στριπ, η Έμα Τόμσον, η Έλεν Μίρεν, η Πατρίσια Αρκέτ και η Αν Χάθαγουεϊ είναι μερικές από τις διασημότητες που μίλησαν ανοιχτά για να αναδειχθεί το θέμα της διάκρισης λόγω ηλικίας στο Χόλιγουντ. Στον αντίποδα η Σαρλίζ Θερόν δήλωσε ότι "τώρα που είμαι 41 χρόνων δουλεύω πολύ περισσότερο από ό,τι πριν από 20 χρόνια, και μου αρέσει ακόμη περισσότερο. Και όλες οι γυναίκες που ξέρω λένε το ίδιο πράγμα, οπότε ήρθε η ώρα να σταματήσει αυτό το κλισέ".

FEUD3

Στην παράδοση που καθιέρωσε ο Μέρφι με τα American Horror Story και American Crime Story, το Feud θα φέρνει στην τηλεοπτική οθόνη κάθε σεζόν διαφορετικές ιστορίες αντιπάθειας και θρυλικού μίσους από τη βιομηχανία του θεάματος.

Στην πρώτη σεζόν η βεντέτα των Ντέιβις και Κρόφορντ θα ζωντανέψει στη μικρή οθόνη με το "Feud: Bette and Joan" να κάνει πρεμιέρα στο κανάλι FX στις 5 Μαρτίου.

FEUD4

ΔΗΜΟΦΙΛΗ