ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σαν Ρέμο: Συναγερμός στο Φεστιβάλ Τραγουδιού από ύποπτο αντικείμενο

Σαν Ρέμο: Συναγερμός στο Φεστιβάλ Τραγουδιού από ύποπτο αντικείμενο

Πανικός και κινητοποίηση των αρχών σήμανε πριν από λίγο μετά τον εντοπισμό εγκαταλειμμένου πακέτου έξω από τον χώρο όπου πραγματοποιείται το Φεστιβάλ τραγουδιού του Σανρέμο, την "εθνική Eurovision" της Ιταλίας.

Πρόκειται για ένα μαύρο κουτί, το οποίο βρέθηκε σε χώρο πρασίνου, δίπλα στο κτίριο που φιλοξενεί τις παράλληλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Φεστιβάλ τραγουδιού στην πόλη της Λιγουρίας όπου βρίσκονται ήδη εκατοντάδες δημοσιογράφοι και καλλιτέχνες.

Το κτίριο κοντά στο οποίο εντοπίσθηκε το πακέτο εκκενώθηκε για προληπτικούς λόγους και στο συγκεκριμένο σημείο έχουν σπεύσει αστυνομικοί, καραμπινιέροι και πυροτεχνουργοί.

Οι πυροτεχνουργοί διαπίστωσαν ότι το εγκαταλειμμένο πακέτο, που είχε εντοπισθεί έξω από κτίριο του φεστιβάλ τραγουδιού του Σανρέμο, δεν περιέχει εκρηκτικό μηχανισμό, αλλά διαφημιστικό υλικό που προοριζόταν για διευθυντή ιταλικού περιοδικού.

Το κτίριο που φιλοξενεί τις παράλληλες καλλιτεχνικές δραστηριότητες του Φεστιβάλ λειτουργεί και πάλι κανονικά και στην γύρω περιοχή η κυκλοφορία των αυτοκινήτων ξανάρχισε κανονικά.

Το 67ο Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού του Σανρέμο αρχίζει αύριο το βράδυ και αποτελεί σημαντικό γεγονός για την Ιταλία, καθώς μεταδίδεται απευθείας από την Rai και διεξάγεται παρουσία εκατοντάδων ιταλών και ξένων δημοσιογράφων.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ