ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τάρα Πάλμερ-Τόμκινσον: Νεκρή στα 45 της η βαφτιστήρα του Κάρολου

Τάρα Πάλμερ-Τόμκινσον: Νεκρή στα 45 της η βαφτιστήρα του Κάρολου

"Οι σκέψεις μας είναι κοντά στην οικογένειά της". Έτσι αποχαιρέτησαν ο Πρίγκιπας Κάρολος της Ουαλίας και η σύζυγός του, Δούκισσα της Κορνουάλης την Τάρα-Πάλμερ Τόμκινσον που το 1995 μοιράστηκε ένα πλατωνικό φιλί κάνοντας σκι με τον νονό της, Κάρολο. Ήταν η πρώτη από τις πολλές στιγμές της που η Τόμκινσον της καλής κοινωνίας μονοπώλησε το ενδιαφέρον των βρετανικών media.

Η είδηση του θανάτου της μονοπωλεί το ενδιαφέρον των βρετανικών ΜΜΕ, τα οποία μεταδίδουν ότι δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής γνωστή η αιτία του θανάτου της βαφτιστήρας του Πρίγκιπα Κάρολου της Ουαλίας Καρόλου (ανάμεσα σε άλλα) Τάρα Πάλμερ Τόμκινσον και βαφτιστήρα του .

Η 45χρονη, που ήταν αγαπημένη των φωτογράφων τη δεκαετία του 1990 και πασίγνωστη στους κοσμικούς κύκλους, είχε αποκαλύψει πέρσι ότι οι γιατροί της διέγνωσαν όγκο στον εγκέφαλο.

Η βασιλική οικογένεια δήλωσε συγκλονισμένη και εξέφρασε τη βαθιά θλίψη για την οικογενειακή φίλη που ποτέ δεν κατάφερε να πετάξει από επάνω της την ταμπέλα που της έδωσαν τα κανιβαλιστικά, ακόμη και κομψευόμενα, media της χώρας της.

 94233816 times

Η Τάρα Πάλμερ-Τόμκινσον ήταν μια socialite που όρισε τα 90s. Oι ιστορίες για το έκλυτο lifestyle, τα πλουμιστά πάρτι, τις καταχρήσεις, τη λευκή σκόνη που κατανάλωνε και την έτρωγε, ήταν βούτυρο στο ψωμί των tabloid αλλά και των περιοδικών των σαλονιών, όπως του Tatler -τo πρώτο που την έχρισε It Girl.

Η κόρη του Βρετανού, πρώην ολυμπιονίκη σκιέρ και γαιοκτήμονα Τσαρλς Πάλμερ Τόμκισον και της Πάτι, πρώην μοντέλου, πέρασε περίπου τα μισά βράδια της σύντομης ζωής της σε πάρτι και estates στη βρετανική ύπαιθρο κάνοντας ιππασία ή μελετώντας στο πιάνο, κάνοντας σκι με τον πατέρα της και προπονητή του Κάρολου να την επιβλέπει αλλά ποτέ δεν κατάφερε να εξορκίσει τον εθισμό της στην κοκαίνη. Ή μάλλον, ακόμη και όταν πάλευε και το έκανε λίγοι ήταν εκείνοι που δεν θα της τον υπενθύμιζαν.

tarapalmertomkinsons

Στιγματισμένη από το σκανδαλώδες lifestyle που λάτρευαν τα media, με την ίδια να έχει βοηθήσει περισσότερο από όσο θα έπρεπε σε αυτό, η Τόμκινσον κέριδε τη συμπάθεια της Βρετανίας με τις εμφανίσεις της σε reality show και τις ειλικρινείς συνεντεύξεις της όπου μιλούσε χωρίς υπεκφυγές για τη ζωή και τα λάθη της.

Όταν ο εθισμός της στην κοκαίνη την καταράκωσε η Τόμκινσον πάλεψε χωρίς να κρύβεται από τα media και το ίδιο έκανε όταν της ανακοινώθηκε ότι έχει όγκο στον εγκεφαλο. "Θα ήθελα να υποδυθώ ότι δεν μετανιώνω, δεν μπορώ" είχε πει.

Με τη συμμετοχή της στο reality show "I am celebrity ... Get Me Out of Here!" όπου και βρέθηκε στη δεύτερη θέση χάνοντας από τον DJ Tony Blackburn η Τόμκινσον χωρίς τουαλέτες και μέικ απ έδειξε ένα δυναμικό, ανθρώπινο εαυτό που πάλευε, προφανώς γιατί τα είχε όλα.

"Θα ήθελα να επιστρέψω στο χρόνο και να ταρακουνήσω εκείνο το κορίτσι που τα είχε όλα" έλεγε στην Telegraph ένα χρόνο και κάτι πριν.

"Δεν είμαι αυτή που ήμουν"

Γεννημένη μέσα στα πλούτη παλιού χρήματος η Τάρα Πάλμερ-Τόμκινσον είχε έντονη φιλανθρωπική δράση και γνήσιο, βρετανικό φλέγμα και θα μπορούσε να γίνει μια επαγγελματίας μουσικός αλλά δεν έκανε σωστές επιλογές.

Κάποτε ξόδευε 400 στερλίνες την ημέρα σε ναρκωτικά, τα τελευταία χρόνια έκανε δωρεές σε ΜΚΟ και έδινε τα γενέθλια δώρα της στους άστεγους. "Δεν είμαι αυτή που ήμουν. Εϊμαι πολύ ήσυχη πια, μου αρέσει αυτή η ησυχία μέσα μου" έλεγε σε μία από τις τελευταίες συνεντέυξεις της πριν τη διάγνωση.

Tara Palmer Tomkinsontv

Όταν κυκλοφόρησαν στα media φωτογραφίες της που την έδειχναν εξασθενημένη και αδύνατη με πολλούς να υποθέτουν ότι η Τόμκινσον ξεκίνησε πάλι τις καταχρήσεις μίλησε ανοιχτά για τον όγκο στον εγκέφαλο και συνέχισε να το κάνει σε μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της κοινής γνώμης στην ασθένεια. Η ίδια ποτέ δεν κατάφερε να ησυχάσει τους δαίμονες του παρελθόντος, τις κρίσεις πανικού ή την αμφισβήτηση στο πρόσωπο της.

Από τις χιονισμένες πλαγιές του Klosters στα μέσα των 90s, τότε που τη βάφτισαν Νέα Ελίζαμπεθ Χάρλει αν και η ίδια ήταν μια πιανίστρια με ταλέντο στις τελευταίες σκηνές της ζωής της η Τάρα-Πάλμερ Τόμκινσον έζησε και πέθανε ως πρωτοσέλιδο καθώς τα It Girls θρηνούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ