ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οι Depeche Mode καλούν τον λαό σε επανάσταση με το νέο τους βίντεο κλιπ

Οι Depeche Mode καλούν τον λαό σε επανάσταση με το νέο τους βίντεο κλιπ
YouTube

Κάλεσμα σε επανάσταση απευθύνουν οι Depeche Mode μέσω του αιχμηρού βίντεο κλιπ «Where’s The Revolution».

Προοίμιο του «Spirit», το πρώτο άλμπουμ του γκρουπ μετά το «Delta Machine» του 2013, το οποίο θα κυκλοφορήσει στις 17 του μήνα, είναι το άκρως πολιτικής χροιάς «Where’s The Revolution», που ανέβηκε στο YouTube στις 9 Φεβρουαρίου.

Όπως φαίνεται και από τον ίδιο τον τίτλο, η μπάντα αναρωτιέται «πού είναι η επανάσταση;», εκφράζοντας την άποψη ότι δεν υπάρχει αντίδραση απέναντι στην ταραχώδη εποχή που ζούμε, όπου τα κέντρα αποφάσεων έχουν μετατοπιστεί στις κυβερνήσεις και τις θρησκείες.

Untitled

Συνεχίζοντας την παράδοση τους, οι Depeche Mode δημιουργούν προοδευτικά σκεπτόμενα και κινηματογραφικά video clip, το «Where’s The Revolution» έχει εμποτιστεί με ένα δυστοπικό κλίμα που τονίζεται από την απουσία χρώματος, ζωντάνιας...

Συγκεκριμένα, το βρετανικό συγκρότημα αναπαριστά ένα σοβιετικό σκηνικό, παραπέμποντας στην ιστορική ομιλία του Βλαντίμιρ Λένιν στην Κόκκινη Πλατεία της Μόσχας του 1920.

Σε συνέντευξη στο Rolling Stone, o Dave Gahan έδωσε έμφαση στην αίσθηση ανησυχίας και μελαγχολίας που διαποτίζει τον δίσκο. Δεν τον χαρακτήρισε, όμως, ανοιχτά πολιτικό: «Δεν θα το έλεγα πολιτικό άλμπουμ» είπε, «επειδή δεν ακούω μουσική με πολιτικό τρόπο. Αλλά σαφώς και είναι για την ανθρωπότητα και τη θέση μας σ' αυτήν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ