ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Σε ευχαριστώ για το δώρο της ζωής»: Η κόρη του Κομπέιν για τα 50α γενέθλια του

«Σε ευχαριστώ για το δώρο της ζωής»: Η κόρη του Κομπέιν για τα 50α γενέθλια του

Σαν σήμερα, εαν δεν είχε κόψει το νήμα της ζωής του, ο Κερτ Κομπέιν θα γινόταν 50 χρονών. Με αφορμή τα γενέθλια που δεν έζησε η κόρη του Κερτ Κομπέιν, Φράνσις Μπιν Κομπέιν, έκανε μια συγκινητική ανάρτηση στο Instagram.

"Σήμερα, θα γινόσουν 50 ετών. Έχεις αγαπηθεί και λείπεις. Σε ευχαριστώ που μου έδωσες το δώρο της ζωής. Για πάντα, η κόρη σου, Φράνσις Μπιν Κομπέιν" έγραψε στο χειρόγραφο μήνυμά της.

Ο Κερτ Κομπέιν ήταν Αμερικανός μουσικός, γνωστός ως αρχηγός, τραγουδιστής, κιθαρίστας και συνθέτης του συγκροτήματος της alternative ροκ, Nirvana.

O πρωτοπόρος στην ιστορία της grunge σκηνής του Σιατλ αποδείχθηκε πολλά περισσότερα από έναν αντιήρωα της μουσικής σκηνής.

https://www.instagram.com/p/p

Η ερμηνεία του το 1991 για το Smells Like Teen Spirit από τον δίσκο Nevermind θεωρείται ότι είχε καταλυτική επίδραση στην απομάκρυνση της ροκ μουσικής από τα κυρίαρχα είδη της δεκαετίας του 1980 και στην ανάδειξη του grunge και της εναλλακτικής ροκ σκηνής.

Ένας ήρωας για τη Generation X

Τα μέσα μαζικής ενημέρωσης χαρακτήρισαν το τραγούδι "ύμνo" της Generation X. Το 1993, ο εκδότης του περιοδικού Rolling Stone, David Fricke, χαρακτήρισε τον Κομπέιν "Τζον Λένον" του grunge.

Το 2014 εντάχθηκε και επίσημα στο "Rock & Roll Hall Of Fame" μαζί με τα άλλα μέλη των Nirvana, Novoselic και Grohl, τιμώμενος με ένα tribute για τη συνεισφορά του στη μουσική με το συγκρότημα, 20 χρόνια μετά το θάνατό του.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του, ο Κομπέιν αντιμετώπισε προβλήματα εθισμού σε ναρκωτικές ουσίες.

Βρέθηκε νεκρός στην κατοικία του στο Σιάτλ, στις 8 Απριλίου 1994. Αφαίρεσε τη ζωή του με όπλο και είχε αφήσει σημείωμα αυτοκτονίας.

KURT FRANCIS

Ο θάνατός του εκτιμάται ότι επήλθε στις 5 Απριλίου. Κατά καιρούς έχουν διατυπωθεί θεωρίες για τις αμφιλεγόμενες συνθήκες θανάτου του Κομπέιν -πολλοί ακόμη και σήμερα επιμένουν ότι ήταν δολοφονία από τη σύζυγο του Κορτνεΐ Λαβ αλλά τίποτα δεν έχει αποδειχθεί ή επιβεβαιωθεί.

Ο Κομπέιν είχε παντρευτεί την Λαβ στις 24 Φεβρουαρίου 1992.

Η Φράνσις Μπιν ήταν μόλις δύο ετών όταν ο πατέρας της βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του, στο Σιατλ, σε ηλικία 27 χρόνων.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ