ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Βrits 2017: Nικητές, highlights και ο θρήνος της μεγάλης βραδιάς

Βrits 2017: Nικητές, highlights και ο θρήνος της μεγάλης βραδιάς
REUTERS/Neil Hall

Yποθέτω στο "σορβάϊβορ" δεν είδαν τα χθεσινά Brits οπότε αυτό είναι μια ανάρτηση για όσους δεν ενδιαφέρθηκαν να δουν τα φετινά βραβεία της βρετανικής μουσικής βιομηχανίας αν και ήταν live hd στο YouTube οπότε διαθέσιμα σε κάθε οθόνη, wow.

Οι εκπλήξεις δεν ήταν πολλές σε μια χαλαρή βραδιά με λίγες εντάσεις αλλά πιο ανθρώπινη από τα Grammys που αν τα δεις με τη μία κουράζεσαι, πολύ. Το τρόπαιο το σχεδίασε το δημιουργικό γραφείο της Zaha Hadid, η τηλεοπτική σκηνοθεσία ήταν ενδιαφέρουσα και η κακή μόδα παντού.

Αυτά είναι όλα όσα αξίζουν από τη βραδιά της μουσικής made in Britain

Τα βραβεία

Βραβείο British Icon: Robbie Williams

O πρώην Take That είναι ο τρίτος μόλις νικητής του συγκεκριμένου βραβείου μετά τους Elton John & David Bowie.

British Artist Video - 'History' – One Direction

H μόνη κατηγορία που ο νικητής αναδεικνύεται από το Twitter είναι πολύ λογικό να έχει νικητές το social media μουσικό φαινόμενο των One Direction. Από όλους, εμφανίστηκε στη σκηνή, μόνος και μόνο ο Liam Payne με πολύ προσεγμένο grooming.

International Female Solo Act -Beyoncé

Mε το Lemonade να μονοπώλησε τα ηχεία η νίκη της Bey είναι λογική και αναμενόμενη, αν και είχε ανταγωνισμό από την αδελφή της και καλύτερη μάλλον μουσικό Solange, αλλά και τη Rihanna που μεγάλωσε ένα χρόνο πρόσφατα. Είναι 29.

International Male Solo Act - Drake

Μιλώντας για Rihanna ο φίλος της Drake κέρδισε ακόμη ένα αναμενόμενο βραβείο. Το lo-fi R&B μουσικό είδος του έχει καθιερώσει τον ίδιο και μια ολόκληρη γενιά μουσικών -κυρίως από τον Καναδά.

Global success - Adele

Γιατί δεν υπάρχουν βραβεία που σέβονται τον εαυτό τους χωρίς Adele. "Σημαίνει τα πάντα για μένα" είπε στο ευχαριστήριο μήνυμα της και μετά έκανε λίγο πλάκα για τον ψεύτικο θάμνο πίσω της.

British Single with Capital - Little Mix, Shout Out to My Ex

Από το τηλεοπτικό σόου ταλέντων στα charts οι μικρές Little Mix κέρδισαν το βραβείο Best British Single award για το ποπ Shout Out to My Ex που μάλλον θυμίζει στους Βρετανούς κάτι από το Wannabe των Spice Girls. Νομίζω κέρδισαν και το βραβείο των πιο κακοντυμένων της βραδιάς.

International Group - A Tribe Called Quest

Θρύλοι της hip-hop, ποιος είμαι για να διαφωνήσω αλλά ήταν κάπως ένα βραβείο τύπου σας το χρωστάμε και σας το δίνουμε να τελειώνουμε και με αυτό.

British Female Solo Artist - Emeli Sandé

Αν και βρέθηκε αντιμέτωπη με τις Nao και Anohni η Emeli Sandé κέρδισε ακόμη ένα Brit. To ίδιο βραβείο κέρδισε και το 2013 οπότε τι τότε, τι τώρα; Εξαιρετική στο live της δέχθηκε το βραβείο μαζί με την αδελφή της Lucy που βρετανικά media σχολιάζουν ότι είναι η πραγματική μουσουργός της οικογένειας...

British Group - The 1975

Αν και το ντεμπούτο της με τον απίθανο τίτλο "I Like It When You Sleep, for You Are So Beautiful Yet So Unaware of It" προβληματίζει για το τι θέλει να μας πει το συγκρότημα, η νίκη τους ενθουσίασε το Twitter που θεωρεί ότι δικαίως κέρδισαν για τους "μεταμοντέρνους ύμνους" τους που γεμίζουν φεστιβάλ και στάδια. Θεωρούνται μια από τις ελάχιστες νέες pop-rock μπάντες με εμπορική επιτυχία.

British Album of the Year - Blackstar, David Bowie

Το κύκνειο άσμα του Bowie κέρδισε ακόμη ένα βραβείο -κάπως αναμενόμενο και κάπως αναμενόμενο διπλά. Δεν ενθουσίασε ως επιλογή, κάτι που συνέβη και με το επόμενο.

British Male Solo Artist - David Bowie

Ακόμη ένα βραβείο για τον καλλιτέχνη που έφυγε από τη ζωή αφήνοντας κληρονομιά μια μουσική παιδεία και λυρικότητα που θα εμπνέει τη Βρετανία για χρόνια ακόμη. Αναμενόμενο, ναι, δίκαιο επίσης. To βραβείο το παρέλαβε ο γιος του που εκεί που μιλούσε για την απώλεια του πατέρα του την ίδια χρονιά που έγινε και ο ίδιος πατέρας αναφέρθηκε σε αυτούς που πάντα αγαπούσε ο Ziggy. "Στους περίεργους και τους διαφορετικούς" στους οποίους και αφιέρωσε το βραβείο σε μια συγκινητική στιγμή βρετανικής ευγνωμοσύνης και κανονικότητας.

British Breakthrough Act - Rag'n'Bone Man

Επίσης αναμενόμενη η νίκη του μετά τον θρίαμβο του στα βραβεία Brits Critics' Choice, ο Rag'n'Bone Man έφυγε με το βραβείο του καθώς έχει μονοπωλήσει τα playlist με το εύθραυστο Human του.

Ο θρήνος και τα highlights της βραδιάς

2017 02 22T210024Z 1091575014 LR1ED2M1MCC0U RTRMADP 3 AWARDS BRITS

REUTERS/Toby Melville

Οι Wham! μίλησαν ευαίσθητα για τον Τζορτζ Μάικλ (ναι, ήταν τέσσερις), δάκρισαν και έφεραν μια ευαίσθητη, αν και πένθιμη νότα στη βραδιά. Ο Andrew Ridgeley μίλησε για τον παιδικό φίλο του ενώ τόσο η Pepsi όσο και η Shirley δεν μπόρεσαν να κρατήσουν το θρήνο τους για τον "αδελφό" τους Mάικλ στην O2 Arena του Λονδίνου.

Το ντουέτο (με τη βοήθεια της τεχνολογίας) του Κρις Μάρτιν των Coldplay με τον Τζορτζ Μάικλ δίχασε πολύ με τους μισούς να λένε ότι ήταν προσβολή για τον Μάικλ και άλλους να υποστηρίζουν ότι είχε το σεβασμό που του άξιζε.

Η Emeli Sandé απέδειξε γιατί τα Brits της λατρεύουν με τη δυναμική μπαλάντα Hurts.

O Robbie Williams δεν ήταν καθόλου καλός και τα media δεν του χαρίστηκαν. O Ed Sheeran όπως πάντα πολιτικά ορθός με την κιθάρα του και ο Skepta είχε ενδιαφέρον.

Η Katy Perry έφερε στη σκηνή τον εγγονό του Μπομπ Μάρλεϊ για να τραγουδήσουν το νέο ντουέτο τους Chained To The Rhythm κάνοντας πάλι πολιτική.

Δύο τεράστιοι σκελετοί που θύμισαν τον Ντόναλντ Τραμπ και την Τερέζα Μέι έχουν τους θνητούς δεμένους στην σκλαβιά και αυτή ήταν η μόνη πολιτική στιγμή μιας πολύ κανονικής μουσικής βραδιάς βραβείων που ήταν βελτιωμένη από πέρσι -ένα 15% τουλάχιστον.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ