ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τα Όσκαρ εξορίζουν τους ορκωτούς λογιστές της ιστορικής γκάφας

Τα Όσκαρ εξορίζουν τους ορκωτούς λογιστές της ιστορικής γκάφας

Θεωρείται δικαίως ως μια από τις πιο ανόητες και κακές στιγμές στην ιστορία του θεσμού. Μετά την γκάφα της Καλύτερης Ταινίας στα Όσκαρ 2017 η Αμερικανική Ακαδημία Κινηματογραφικών Τεχνών και Επιστημών έκοψε τις σχέσεις και τη συνεργασία με τους δύο ορκωτούς λογιστές της ελεγκτικής εταιρίας PriceWaterhouse Coopers στην οποία η Ακαδημία έχει αναθέσει την καταμέτρηση των ψήφων.

Οι Μπράιαν Κάλιναν και Μάρθα Ρουίζ, οι δύο λογιστές-εκπρόσωποι της PwC φέρονται να είναι οι υπεύθυνοι για το λάθος με τους δύο φακέλους τη βραδιά των Όσκαρ στους παρουσιαστές, με αποτέλεσμα ο Γουόρεν Μπίτι και η Φαίη Ντάναγουεϊ να ανακοινώσουν λάθος νικητή στο πιο σημαντικό βραβείο του θεσμού.

Οι ορκωτοί λογιστές που βρίσκονταν στα παρασκήνια και ήταν αρμόδιοι για την παράδοση στους παρουσιαστές των Όσκαρ των κόκκινων φακέλων με το όνομα του νικητή σε κάθε κατηγορία, θα είναι στο εξής ανεπιθύμητα πρόσωπα στις επόμενες τελετές απονομής των βραβείων, ανακοίνωσε εκπρόσωπος της Ακαδημίας.

Η ίδια η ελεγκτική εταιρία δεν αντιμετωπίζει επί του παρόντος θέμα κυρώσεων από την Ακαδημία, διευκρίνισε.

Στους δύο εκπροσώπους της PwC που έκαναν το λάθος, παρότι ήταν αυτοί που παρέδιδαν τους φακέλους με τους νικητές τα τελευταία τέσσερα χρόνια, οφείλεται η πιο χονδροειδής δυσλειτουργία στην ιστορία των Όσκαρ, τελετές που συνήθως διεξάγονται πολύ ομαλά και είναι προσεγμένες λεπτομερώς.

Τα social media φταίνει για όλα

EMMA

Την Κυριακή, μερικά λεπτά αφότου φωτογραφήθηκε να αναρτά στο Twitter φωτογραφίες διασημοτήτων από τα παρασκήνια, εκ των οποίων η 'Εμα Στόουν που πήρε το Όσκαρ α΄γυναικείου ρόλου, ο Κάλιναν έδωσε λάθος φάκελο στον Γουόρεν Μπίτι.

Αντί να του παραδώσει τον φάκελο με τον νικητή της καλύτερης ταινίας ο Κάλιναν παρέδωσε στον Μπίτι τον φάκελο της καλύτερης ηθοποιού.

Ο βετεράνος ηθοποιός ανοίγοντάς τον δεν είπε τίποτα και τον έδειξε στη συμπαρουσιάστριά του. Αυτή διαβάζοντας "La La Land" κάτω από το όνομα της Στόουν πίστεψε πως επρόκειτο για την ταινία που κέρδισε το Όσκαρ και το ανακοίνωσε με κάθε επισημότητα.

Χρειάστηκαν δυόμισι λεπτά για να διορθωθεί το λάθος και οι παραγωγοί του μιούζικαλ La la Land, οι οποίοι είχαν σχεδόν τελειώσει τις ομιλίες με τις ευχαριστίες, να ανακοινώσουν το λάθος και να καλέσουν την ομάδα του Moonlight, τον πραγματικό νικητή του Όσκαρ, να ανέβει στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο.

https://www.instagram.com/p/p

Υποθέτουμε η Νικόλ Κίντμαν συνεχίζει να προσπαθεί να μάθει πώς χειροκροτούν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ