ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Οινογνωσία, μετανάστες & μελωδίες στη νέα περιοδεία του Στιγνκ

Οινογνωσία, μετανάστες & μελωδίες στη νέα περιοδεία του Στιγνκ

Ο Στινγκ θέλει να πρωτοτυπήσει. Επιπλέον, ο πρώην frontman των Police θέλει να καθαρίσει το όνομα του από το σκάνδαλο στους αμπελώνες του που αμαύρωσαν τη φιλανθρωπική του δράση.

Όπως αναφέρει η Corriere o βρετανός καλλιτέχνης ξεκινάει περιοδεία με μήνυμα μεθυστικό. Στα πλαίσια της The Palagio Tasting Tour, ο Στινγκ αλλά και η σύζυγός του Τρούντι Στάιλερ, θα γυρίσει την Ευρώπη με ένα τροχόσπιτο για να παρουσιάσει τα νέα του κρασιά που παράγει στην Τοσκάνη.

Η περιοδεία αυτή θα είναι και ένα μήνυμα αλληλεγγύης για τους μετανάστες θύματα εκμετάλλευσης στα χωράφια.

Η παράνομη εργασία που έφερε την υπογραφή του

STINGWINE

Τον περασμένο Οκτώβριο το όνομα του Στινγκ είχε εμπλακεί σε μια έρευνα για παράνομες προσλήψεις στους αμπελώνες της περιοχής του Κιάντι.

Είχε δημοσιευθεί ότι είχε μισθώσει στρέμματα γης σε μια εταιρία που χρησιμοποιούσε πρόσφυγες για 4 ευρώ την ώρα, με τη βοήθεια ενός πακιστανού δεκανέα.

Οι δικαστές του Πράτο διαπίστωσαν ότι δεν υπήρχε "καμία σχέση του Στινγκ με αυτό το αδίκημα". Ο Στινγκ, ο οποίος τότε ήταν απασχολημένος με την Τρούντι για την υπεράσπιση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων (μέσω της Διεθνούς Αμνηστίας, του Live Aid και του δικού του Ίδρυματος Rainforest), αγνοούσε τι ακριβώς συνέβαινε στα κτήματα που είχε δώσει για μίσθωση.

Μαθαίνοντας τι συνέβη, συγκλονισμένος ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει τους εκεί μετανάστες.

"Με το θέλημα του Κυρίου"

Έναν μήνα από την έναρξη της έρευνας κυκλοφόρησε το νέο του άλμπουμ με το τραγούδι που έγραψε έπειτα από συνάντηση που είχε στο Βερολίνο με μία οικογένεια από το Χαλέπι, η οποία διέσχισε τη Μεσόγειο.

"Όσο ο άνεμος πνέει και ψυχραίνει, εμείς θα ταξιδεύουμε θλιμμένοι. Με ένα βλέμμα αγχωμένο θα ψάχνουμε μέσα στο σκότος μόλις επέρχεται η παλίρροια" τραγουδάει στο Ινσαλάχ (Inshallah) για το δράμα των κατατρεγμένων.

Στην Περιοδεία Οινογνωσίας το κρασί θα "ταξιδεύει" όπως ένα ροκ γεγονός. Σε ορισμένες περιπτώσεις με διπλή ημερομηνία: πρώτα θα πραγματοποιείται η γευσιγνωσία, μετά η συναυλία.

Από τη Γερμανία σε όλη την Ευρώπη

Η περιοδεία θα ξεκινήσει στις 19 Μαρτίου από το Ντίσελντορφ, στο άνοιγμα της ProWein, μίας από τις πιο ενδιαφέρουσες οινικές εκθέσεις.

Το ζεύγος Στινγκ θα παρουσιάσει στους γευσιγνώστες και στους φαν του τα κρασιά που παράγει τα τελευταία χρόνια στο αγρόκτημά του στην Τοσκάνη, αρκετά από τα οποία φέρουν ως ονομασία διάσημες επιτυχίες του Στινγκ: Beppe Rosato 2016, When We Dance 2015, Casino delle Vie 2014, Message in a Bottle λευκό του 2016 και κόκκινο του 2015, καθώς και το Sister Moon του 2014, το οποίο επιλέχθηκε πέρυσι σε ειδική διοργάνωση στη Βερόνα ως ένα από τα 100 καλύτερα ιταλικά κρασιά.

Εκτός από κρασί στα τροχόσπιτα θα υπάρχουν επίσης μέλι και ελαιόλαδο που παράγει η οικογένεια Γκόρντον Μάθιου Τόμας Σάμμερ , που είναι το πραγματικό όνομα του 65χρονου Στινγκ.

sting

Η περιοδεία Στινγκ μετά τη Γερμανία θα συνεχισθεί στις 30 Μαρτίου στη Ζυρίχη, μετά στο Λουξεμβούργο, στο Βέλγιο, στη Βρετανία και στις 12 Απριλίου θα τερματισθεί στο Παρίσι, όπου πέρυσι τον Νοέμβριο ο Στινγκ είχε παρουσιάσει το νέο του άλμπουμ στο Μπατακλάν, την πρώτη ημέρα που άνοιξε μετά τη σφαγή όπου μεταξύ άλλων τραγούδησε και το κλασικό πια Fragile του 1987, με τις σωστές λέξεις για να θυμόμαστε και να ξεπεράσουμε τη φρίκη.

"Ας κυλήσει το αίμα όταν το δέρμα και το ατσάλι συναντηθούν. Στεγνώνοντας κάτω από το χρώμα του απογευματινού ήλιου. Η αυριανή βροχή θα ξεπλύνει τους λεκέδες. Μα πάντα κάτι θα παραμένει μέσα στο μυαλό μας".



ΔΗΜΟΦΙΛΗ