ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Love Actually 2: ένα sequel για καλό σκοπό

Love Actually 2: ένα sequel για καλό σκοπό

Γυρισμένο για φιλανθρωπικό σκοπό το δεκάλεπτο reunion των πρωταγωνιστών του αγαπημένου σε πολλούς romcom Love Actually προβλήθηκε στη συχνότητα του ΒBC.

To trailer της συνάντησης τους έγινε viral όχι μόνο επειδή εμφανίζονται οι ήρωες που έμειναν στο θυμικό του θεατή για το συναίσθημα τους.

Επενδύοντας στη δύναμη μιας εξαιρετικά χαρακτηριστικής σκηνής, εκείνης που ο χαρακτήρας του ηθοποιού Άντριου Λίνκολν κάνει απαγορευμένη, ερωτική εξομολόγηση στην Kίρα Νάιτλι, oι πρωταγωνιστές της ταινίας προσκαλούν τον θεατή να αναρωτηθεί "ποιος γέρασε καλύτερα από όλους;", 14 χρόνια μετά.

Το επεισόδιο που προβλήθηκε στο BBC φέρνει τους Χιου Γκραντ, Κίρα Νάιτλι, Λίαμ Νίσον, Κόλιν Φερθ, Μπιλ Νάι και Ρόουαν Άτκινσον στο γνωστό κινηματογραφικό σύμπαν του 2003 στα στα πλαίσια των φιλανθρωπικών εκδηλώσεων για τη Red Nose Day, έναν τηλεμαραθώνιο της βρετανικής τηλεόρασης με στόχο τη συλλογή χρημάτων για την καταπολέμηση της φτώχειας.

Aπό το 1985 μέχρι σήμερα, μια κόκκινη μύτη ενάντια στη φτώχεια

red

Όλα ξεκίνησαν το 1985 όταν με πρωτοβουλία του κωμικού Ρίτσαρντ Κέρτις η οργάνωση Comic Relief καθιέρωσε τη Red Nose Day ως μέρα αφύπνισης για τα παιδιά όλου του κόσμου που πεθαίνουν από την πείνα και την εξαθλίωση.

Φορώντας την κόκκινη μύτη (το σήμα κατατεθέν της διοργάνωσης) οι πρωταγωνιστές της ημέρας παροτρύνουν και συγκεντρώνουν δωρεές για παιδιά που έχουν ανάγκη.

Το 40% των εσόδων βοηθά παιδιά της Βρετανίας, ενώ τα υπόλοιπα στηρίζουν τους οργανισμούς τροφοδοσίας, εκπαίδευσης και νοσοκομειακής περίθαλψης των παιδιών της Αφρικής.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ