ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

H νέα Λάρα Κροφτ κάνει πρεμιέρα - Βικάντερ VS Τζολί σημειώσατε τι...

H νέα Λάρα Κροφτ κάνει πρεμιέρα - Βικάντερ VS Τζολί σημειώσατε τι...

Όταν ανακοινώθηκε ότι η Λάρα Κροφτ, η ηρωίδα των video games που έκανε άπειρους να μείνουν αμετακίνητοι στον καναπέ προσπαθώντας να τη βοηθήσουν να λύσει τους γρίφους και να φέρει εις πέρας τις αποστολές της επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη πολλοί αναρωτήθηκαν ποια θα μπορούσε να συναγωνιστεί την Αντζελίνα Τζολί στο ρόλο που την αποθέωσε.

Όταν στη συνέχεια αποκαλύφθηκε ότι τη θέση της Τζολί θα αναλάβει η Αλίσια Βικάντερ του "Ex Machina", "Τhe Danish Girl" και "The Light Between Oceans" αρκετοί δυσανασχέτησαν. Θα μπορέσει μια Ευρωπαία που δεν έχει δοκιμαστεί σε ταινίες δράσης να δώσει νέα πνοή στο μύθο της Κροφτ επάνω στο σελιλόιντ;

Οι φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα μόλις πριν λίγα 24ωρα στην ιστοσελίδα του Vanity Fair αποδεικνύουν ότι η επιλογή μοιάζει κάτι περισσότερο από ιδανική.

Στις φωτογραφίες η Βικάντερ φέρνει στο νου την Κροφτ του 2013, όταν έγινε και το reboot της ηρωίδας στις κονσόλες. Νεότερη από την Κροφτ της Τζολί η νέα Λάρα "είναι μια νεαρή κοπέλα που αναζητά την θέση της στον κόσμο" -έχει πει η ηθοποιός σε συνέντευξη της για την ταινία που τιτλοφορείται "Lara Croft and the Temple of Osiris".

Μια σκανδιναβική υπόθεση

Η Βικάντερ από τη Σουηδία θα υποδυθεί τη Λάρα Κροφτ, 14 χρόνια μετά τις δύο πρώτες ταινίες της κινηματογραφικής σειράς που βασίζεται στο ομώνυμο video game, "Lara Croft: Tomb Raider" (2001) και "Lara Croft Tomb Rider: Το Λίκνο της Ζωής" (2003).

Τη σκηνοθεσία της νέας ταινίας έχει αναλάβει ο Νορβηγός Ρόουρ Ουθάουγκ, ο οποίος έχει ήδη κάνει επιτυχία με την περιπέτεια καταστροφής "The Wave".

Σύμφωνα με τη σύνοψη της ταινίας που δημοσίευσε το Vanity Fair "επτά χρόνια μετά την εξαφάνιση του πατέρα της, η 21χρονη Λάρα αρνείται να αναλάβει τα ηνία της παγκόσμιας επιχειρηματικής αυτοκρατορίας του, εργάζεται ως κούριερ στο Λονδίνο παράλληλα με τα μαθήματά της στο κολέγιο. Όταν ξεκινά την έρευνα για να βρει τον πατέρα της, ταξιδεύει στην τελευταία γνωστή θέση του: έναν αρχαίο τάφο σε ένα νησί κοντά στις ακτές της Ιαπωνίας".

Η βραβευμένη με Όσκαρ Β' Γυναικείου ρόλου για το "Κορίτσι από τη Δανία" ηθοποιός δήλωσε ενθουσιασμένη που θα υποδυθεί την Λάρα Κροφτ αναγνωρίζοντας ότι δοκιμάζεται σε εντελώς διαφορετικό ρόλο.

"Είναι πολύ διασκεδαστικό να προσπαθείς να μπεις στο μυαλό της Λάρα Κροφτ και αποτελεί πρόκληση ένας ρόλος που απαιτεί τέτοια φυσική κατάσταση" ανέφερε η 28χρονη ηθοποιός.

Η ταινία θα προβληθεί στις κινηματογραφικές αίθουσες τον Μάρτιο του 2018.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ