ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Απειλές θανάτου σε DJ στην Τυνησία για «ασεβές» remix (vid)

Απειλές θανάτου σε DJ στην Τυνησία για «ασεβές» remix (vid)

Ο Βρετανός DJ Dax J δέχεται ήδη απειλές θανάτου μετά το λάθος που έκανε το βράδυ της Παρασκευής σε νυχτερινό κέντρο στην Τυνησία. Ο Dax J αποφάσισε να κάνει χορευτικό remix το κάλεσμα για μουσουλμανική προσευχή.

Μετά την ανάρτηση του video στο διαδίκτυο την Κυριακή από το Orbit Festival στην πόλη Ναμπέλ, η οργή του διαδικτύου εξανάγκασε τις αρχές να κλείσουν το νυχτερινό κέντρο διασκέδασης αλλά αυτό ήταν μόλις η αρχή σε ένα τσουνάμι αντιδράσεων.

Ο κυβερνήτης της Ναμπέλ, Μανάουαρ Κουερτανί δήλωσε ότι το κλαμπ "θα παραμείνει κλειστό" μέχρι νεότερης ειδοποίησης ενώ σύμφωνα με το BBC έχει ξεκινήσει έρευνα για το περιστατικό.

Στο στιγμιότυπο, θαμώνες στη διάρκεια πάρτι, την περασμένη Παρασκευή χορεύουν με τη μουσική που παίζουν δύο Ευρωπαίοι Djs, κοντά στο παραθαλάσσιο θέρετρο Χαμμαμέτ. Μεταξύ άλλων ακούγεται το κάλεσμα για προσευχή των Μουσουλμάνων σε dance εκδοχή.

"Αφού επιβεβαιώθηκαν τα γεγονότα, αποφασίσαμε να κλείσουμε το κλαμπ" ανέφερε ο Κουερτανί ενώ στη συνέχεια πρόσθεσε ότι ο ιδιοκτήτης του νυχτερινού κέντρου προσήχθη για "παραβίαση των χρηστών ηθών".

"Δεν θα επιτρέψουμε επιθέσεις κατά των θρησκευτικών αισθημάτων και των ιερών" υπογράμμισε.

Οι διοργανωτές του Orbit Festival απολογήθηκαν με ανάρτησή τους στη σελίδα στο Facebook, αλλά εξήγησαν ότι δεν αποδέχονται την ευθύνη για αναπαραγωγή προσβλητικής μουσικής.

"Ο DJ δεν αντιλήφθηκε ότι μπορεί να προσβάλει το κοινό μιας μουσουλμανικής χώρας, όπως η δική μας" ανέφεραν στην ανάρτηση στα social media (στα γαλλικά).

Ο Βρετανός DJ Dax J που έπαιξε το κάλεσμα για προσευχή αργότερα ζήτησε ειλικρινή συγγνώμη σε όσους προσβλήθηκαν από τη μουσική του στο Orbit Festival στην Τυνησία την Παρασκευή.

dj dax

"Δεν είχα καμία πρόθεση να αναστατώσω" είπε στην προσωπική του σελίδα στο Facebook πριν την κατεβάσει λίγο αργότερα.

Στα σχόλια κάτω από την απολογία του ο καλλιτέχνης δέχθηκε απειλές θανάτου και απαντήσεις από χρήστες που "θα πάρουν εκδίκηση για την προσβολή του".



ΔΗΜΟΦΙΛΗ