ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Σκάρλετ Γιόχανσον VS Ιβάνκα Τραμπ: H βεντέτα συνεχίζεται (vids)

Σκάρλετ Γιόχανσον VS Ιβάνκα Τραμπ: H βεντέτα συνεχίζεται (vids)

Όταν η Σκάρλετ Γιόχανσον αποφάσισε να κάνει σάτιρα εις βάρος της Ιβάνκα Τραμπ στην πρόσφατη εμφάνιση της στο Saturday Night Live ο πόλεμος ανάμεσα στις δύο Νεουορκέζες ξεκίνησε.

Στην εμφάνιση της στην τηλεοπτική εκπομπή σάτιρας SNL η Γιόχανσον μιμήθηκε την κόρη του αμερικανού προέδρου, Ντόναλντ Τραμπ και ως τέτοια διαφήμισε το άρωμα της. Το όνομα του; Complicit, ήτοι συνένοχη.

"Είναι όμορφη, είναι ισχυρή, είναι συνένοχη" έλεγε το slogan της καμπάνιας. "Κάθε άνδρας ξέρει το όνομά της, κάθε γυναίκα ξέρει το πρόσωπό της" αναφέρει η αφηγήτρια με μπάσα φωνή, καθώς η Σκάρλετ/Ιβάνκα περπατάει αγέρωχα.

"Το άρωμα για τη γυναίκα που θα μπορούσε να σταματήσει όλα αυτά, αλλά δεν θα το κάνει" καταλήγει η διαφήμιση-σάτιρα.

"Ναι, είμαι συνένοχη"

Σε συνέντευξή της στο CBS και στη δημοσιογράφο Γκέιλ Κινγκ, η Πρώτη Κόρη των ΗΠΑ αναφέρθηκε στη σχέση της με τον πατέρα της και τις πολιτικές πρακτικές και πρωτοβουλίες του Λευκού οίκου.

"Αν το να είσαι συνένοχη είναι να θέλεις να είσαι δύναμη για το "καλό" και να έχεις θετικό αντίκτυπο, τότε είμαι συνένοχη" είπε η Ιβάνκα που προσλήφθηκε αμισθί την προηγούμενη εβδομάδα ως σύμβουλος του Προέδρου των ΗΠΑ.

"Δεν ξέρω αν όσοι με κρίνουν με αυτόν τον τρόπο θα έκαναν κάτι διαφορετικό από μένα αν βρίσκονταν σε αυτήν τη μοναδική και πρωτοφανή θέση στην οποία είμαι εγώ. Ελπίζω να έχω θετικό αντίκτυπο. Δεν ξέρω τί σημαίνει να είσαι συνένοχος. Αλλά ελπίζω ότι ο χρόνος θα αποδείξει ότι έχω κάνει καλή δουλειά - και ακόμα πιο σημαντικό ότι οι χειρισμοί και η διοίκηση του πατέρα μου θα έχει την επιτυχία που όντως πιστεύω ότι θα έχει".

Στη συνέχεια η Ιβάνκα Τραμπ απάντησε σε όσους την κατηγορούν για αδιαφορία απέναντι στα δικαιώματα της LGBT κοινότητας αλλά και άλλων προοδευτικών αξιών και φορέων.

Θα τους έλεγα να μη συγχέουν την έλλειψη δημόσιας καταγγελίας με τη σιωπή. Νομίζω ότι υπάρχουν πολλαπλοί τρόποι για να ακουστεί κανείς. Σε μερικές περιπτώσεις, είναι μέσω διαμαρτυρίας και μέσω εμφανίσεων στα κανάλια συζητώντας ή καταγγέλοντας κάθε θέμα με το οποίο διαφωνεί. Άλλες φορές είναι αθόρυβα, άμεσα και ειλικρινά. Έτσι, όταν διαφωνώ με τον πατέρα μου, το ξέρει. Και εκφράζομαι με απόλυτη ειλικρίνεια. [...] Αλλά σέβομαι το γεγονός ότι πάντα ακούει. Όπως ήταν στη δουλειά, έτσι είναι και ως πρόεδρος" είπε.

"Mε απογοητεύει"

"Έχουμε συναντηθεί στο παρελθόν αρκετές φορές. Και οι δύο μεγαλώσαμε στη Νέα Υόρκη και έχουμε κοινούς φίλους" δήλωσε η 32χρονη ηθοποιός.

"Τη θεωρούσα εύγλωττη, έξυπνη και ενδιαφέρουσα" είπε σε πρόσφατη συνέντευξη της όπου δήλωσε "απογοητευμένη" από τις "παλιομοδίτικες" απόψεις της Πρώτης Κόρης -ιδίως σε ό,τι αφορά την εικόνα της γυναίκας που κατ’ επανάληψη εκφράζει η κόρη και σύμβουλος του Προέδρου Τραμπ στις συνεντεύξεις της.

Η Γιόχανσον διευκρινίζει ότι καταλαβαίνει την περίπλοκη θέση στην οποία βρίσκεται η 35χρονη κόρη του Τραμπ αλλά "έχει την ευκαιρία να κάνει τη μεγάλη διαφορά σχολιάζοντας ή όχι κάτι. Αυτό είναι ένα μυστήριο για μένα".

Μόλις χθες ο αδελφός της Ιβάνκα Τραμπ, Έρικ Τραμπ αποκάλυψε τον ρόλο της Ιβάνκα Τραμπ πίσω από την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να εξαπολύσει πυραυλική επίθεση σε αεροπορική βάση της Συρίας.

Σε συνέντευξη του, το τρίτο παιδί του πλανητάρχη εξέφρασε την σιγουριά του πως η Ιβάνκα σίγουρα επηρέασε την απόφαση του Ντόναλντ Τραμπ.

"Η Ιβάνκα είναι μητέρα τριών παιδιών και έχει επιρροή. Είμαι σίγουρος πως είπε: Αυτό είναι φοβερό" δήλωσε ο Έρικ Τραμπ στην Telegraph αναφερόμενος στην επίθεση με χημικά που σκότωσε περισσότερους από 80 αμάχους, μεταξύ αυτών και δεκάδες παιδιά, στη Συρία.

"Ο πατέρας μου θα κινητοποιηθεί σε τέτοιες περιπτώσεις. Ήταν ενάντια σε δράσεις στην Συρία πριν από δύο χρόνια. Ύστερα οι κυβερνώντες επιτέθηκαν με χημικά στον λαό τους, σε γυναίκες και παιδιά. Η παγκόσμια δύναμη Αμερική σε κάποιο σημείο έπρεπε να δράσει και το έκανε, με μεγάλη υποστήριξη από τους συμμάχους της και θεωρώ πως αυτό είναι εξαιρετικό" συμπλήρωσε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ