ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Vogue: Δισκογραφική εναντίον του παραγωγού της Madonna (vid)

Vogue: Δισκογραφική εναντίον του παραγωγού της Madonna (vid)

Η επιτυχία της βασίλισσας της ποπ, Madonna, έκανε τα 90s να λικνιστούν στο ρυθμό της, αλλά σήμερα είναι αφορμή για έναν αδυσώπητο πόλεμο ανάμεσα στη δισκογραφική και τον υπερεπιτυχημένο μουσικό παραγωγό Σεπ Πετιμπόν.

Ο Πετιμπόν που έχει δουλέψει με τη Μαντόνα, την Τζάνετ Τζάκσον, την Πόλα Αμπντούλ και πολλούς άλλους καλλιτέχνες, υποστηρίζει ότι η δισκογραφική εταιρεία WB Music Corp τού οφείλει πολλά χρήματα ως δικαιώματα για τη μεγάλη επιτυχία του 1990 "Vogue".

Αν και μέχρι το 2012 όλα ήταν όπως έπρεπε (τότε ο Σεπ και η WB δέχτηκαν μήνυση από κάποιον άλλον που υποστήριξε ότι το "Vogue" ήταν κλεμμένο) σήμερα η μάχη είναι μεγάλη για τα πνευματικά δικαιώματα.

Στην αγωγή που κατέθεσε ο Σεπ, λέει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η εταιρία δικαιώθηκαν στη δική που έγινε, αλλά η εταιρία ξόδεψε πολλά χρήματα σε δικηγόρους, περισσότερα από 700 χιλιάδες δολάρια, σύμφωνα με τις αποδείξεις.

mad

Ο διάσημος παραγωγός υποστηρίζει ότι η WB από τότε άρχισε να παρακρατάει τα δικαιώματα του από το τραγούδι για να καλύψει τα χρήματα της νομικής διαμάχης. Δηλαδή του είπαν ότι υπερασπίστηκαν το τραγούδι του, οπότε τους χρωστάει.

Ο Σεπ όμως δεν ενστερνίζεται αυτή τη θεωρία και υποστηρίζει ότι το συμβόλαιό του με την εταιρία δεν τους δίνει το δικαίωμα να του κρατάνε τα χρήματα από το "Vogue".

Ο ίδιος πιστεύει ότι ήδη του έχουν κρατηθεί πάνω από 500 χιλιάδες δολάρια και ζητάει από το δικαστήριο να αναγκάσει τη δισκογραφική εταιρεία να του επιστρέψει τα χρήματα αυτά.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ