ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γουίτνι Χιούστον: Πέντε χρόνια μετά την κηδεία της, η έχθρα αναζωπυρώνεται

Γουίτνι Χιούστον: Πέντε χρόνια μετά την κηδεία της, η έχθρα αναζωπυρώνεται
Facebook/WhitneyHouston

Ένα μίσος γεμάτο ένταση και ευπώλητες, soul συγχορδίες επιστρέφει για να κάνει μερικούς φιλόμουσους να τρίβουν με χαιρέκακη ευτυχία τα βινύλια τους. Η βασίλισσα της σόουλ μουσικής Αρίθα Φράνκλιν αναζωπύρωσε την πεντάχρονη διαμάχη με τη συνάδελφο της τραγουδίστρια Ντιον Γουόργουικ για τα σχόλια που έκανε η Γουόργουικ στην κηδεία της Γουίτνϊ Χιούστον το 2012.

Η θρυλική ντίβα κατηγόρησε την Γουόργουικ ότι διέδωσε "συκοφαντίες" σχετικά με την απουσία της από την κηδεία της Χιούστον στο Νιου Τζέρσεϊ ενώ διέψευσε ότι είναι πνευματική μητέρα της Γουίτνεϊ Χιούστον.

Κατά τη διάρκεια της κηδείας, όταν η ξαδέλφη της Γουίτνεϊ Χιούστον, Γουόργουικ προσπάθησε να συστήσει στους παριστάμενους την Αρίθα Φράνκλιν και διαπιστώνοντας ότι απουσίαζει είπε: "Η Ρι δεν είναι εδώ, όμως είναι σαν να βρίσκεται εδώ".

Στη συνέχεια η Γουόργουικ που αποκάλεσε την Αρίθα Φράνκλιν με το υποκοριστικό της τόνισε: "Αγαπά τη Γουίτνεϊ σαν να την έχει γεννήσει. Είναι η νονά της".

"Eίπε κατάφωρα ψέματα. . . Γνώριζε πολύ καλά τι έκανε" δήλωσε την Τρίτη η Αρίθα Φράνκλιν.

Η 75χρονη τραγουδίστρια του "Respect" μία μέρα νωρίτερα έστειλε στα ΜΜΕ ένα μακροσκελές fax στο οποίο αναφέρεται με λεπτομέρειες στη διαμάχη της με την 76χρονη τραγουδίστρια του "Walk On By".

Σε αυτό η Φράνκλιν εξήγησε ότι έχασε την κηδεία της Χιούστον λόγω προβλημάτων υγείας (πρησμένων ποδιών) και ότι το ίδιο βράδυ ήταν βάσει συμβολαίου δεσμευμένη να δώσει συναυλία στο Radio City Music Hall στη Νέα Υόρκη.

Επιπλέον η μητέρα της Χιούστον, Σίσι Χιούστον - που έχει κάνει στο παρελθόν φωνητικά σε τραγούδια της Φράνκλιν - επιβεβαίωσε ότι η Αρίθα δεν είναι νονά της Γουίτνεϊ Χιούστον.

Στο βιβλίο που έγραψε για την Γουίτνεϊ Χιούστον εξήγησε ότι η τραγουδίστρια ήταν εντυπωσιασμένη με την Αρίθα Φράνκλιν και άρχισε να λέει στους φίλους της ότι ήταν νονά της και κάπως έτσι δημιουργήθηκε ένας αστικός μύθος που διαδόθηκε "επειδή η Ρι δεν το διέψευσε ποτέ".

Σκάνδαλα και φήμες

Η Αρίθα Φράνκλιν στην ανακοίνωσή της έδωσε μία ακόμη εξήγηση για την απουσία της από την κηδεία, σύμφωνα με το Page Six.

"Συνέβαιναν τόσα πολλά γύρω από τη [Χιούστον], γύρω από την τελετή, τα ναρκωτικά, γύρω από αυτήν και τον πρώην σύζυγο της, Μπόμπι Μπράουν... Δεν ήθελα να προσθέσω κάτι σε αυτά" είπε.

Η Αρίθα Φράνκλιν μίλησε δημόσια για τη διαμάχη με την Γουόργουικ μετά το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Τριμπέκα όπου συναντήθηκαν οι δύο τραγουδίστριες.

"Με πλησίασε και μου είπε να την κάνω μια αγκαλιά" είπε η Φράνκλιν για τη συνάντηση τους.

"Της απάντησα όχι. Δεν μπορεί να το λες σοβαρά. Δεν ήμασταν ποτέ φίλες και δεν νομίζω ότι με συμπαθούσε ποτέ η Ντιον. Δεν με ενδιαφέρει η συγγνώμη της. Πρόκειται για δυσφήμιση" τόνισε η Αρίθα Φράνκλιν.

Από την πλευρά της Γουόργουικ η απάντηση ήταν λακωνική. "Δεν θα δώσει αξία και δεν θα απαντήσει στα όσα υποστηρίζει η Αρίθα Φράνκλιν" ανέφεραν εκπρόσωποι της ντίβας.

Η Φράνκλιν είναι η νούμερο 1 τραγουδίστρια σε σόλο πωλήσεις στην ιστορία της αμερικανικής μουσικής. Η Ντιον Γουόργουικ είναι η δεύτερη.

H Wendy Williams εξηγεί όλη την έχθρα ανάμεσα σε Εκείνη και Εκείνη εδώ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ