ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

«Ζήτω η Γαλλία»: H showbiz χαιρετίζει με ενθουσιασμό τον Μακρόν

«Ζήτω η Γαλλία»: H showbiz χαιρετίζει με ενθουσιασμό τον Μακρόν

Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν που αναμένεται να αναλάβει και επίσημα τα καθήκοντά του το επόμενο Σαββατοκύριακο, ενθουσίασε το λαό αλλά και την παγκόμια κοινότητα των καλλιτεχνών που βλέπουν στο πρόσωπό του έναν ηγέτη νέας κοπής.

Μadonna, Κρις 'Εβανς, Κέιτι Πέρι και άλλοι ήταν ανάμεσα στους ηθοποιούς και τραγουδιστές που αντέδρασαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αμέσως μετά τη νίκη του Εμανουέλ Μακρόν στον δεύτερο γύρο των γαλλικών προεδρικών εκλογών.

Μαζί με εκατομμύρια Γάλλους που περίμεναν με ανυπομονησία και ανησυχία τα αποτελέσματα των εκλογών, όλος ο κόσμος είχε το βλέμμα στραμμένο στη Γαλλία. '

Οταν ο Μακρόν αναδείχθηκε νικητής, πολλοί αστέρες του Χόλιγουντ συνεχάρησαν χθες τους Γάλλους για την επιλογή τους, έξι μήνες με την εκλογή του Ντόναλντ Τραμπ στην προεδρία των ΗΠΑ.

Πολλοί ανάρτησαν τη γαλλική σημαία στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όπως η Madge η οποία ανάρτησε και βίντεο που δείχνει τα παιδιά της να χορεύουν στην κουζίνα γιορτάζοντας τη νίκη αυτού που έγινε ο νεότερος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας. "Ζήτω η Γαλλία!!", έγραψε η 58χρονη ντίβα.

https://www.instagram.com/p/p

"Ζήτω η Γαλλία!" έγραψε ο "Λουκ Σκάιγουόκερ" του "Πολέμου των 'Αστρων" Μαρκ Χάμιλ ενώ ο "Κάπτεν Αμέρικα" Κρις 'Εβανς έγραψε ένα δωρικό μήνυμα στο Twitter.

"Συγχαρητήρια στη Γαλλία" είπε ο κινηματογραφικός υπερήρωας ενώ η Μία Φάροου σχολίασε "Μια νίκη για την ελπίδα και την ανθρωπότητα".

Από την πλευρά του με χιούμορ αντέδρασε ο αμερικανός παρουσιαστής Σεθ Μέγιερς στη νίκη Μακρόν. "Αντιστάθηκα μέχρι τώρα αλλά από σήμερα θα λέω ξανά τις "πατάτες της ελευθερίας" "γαλλικές πατάτες" έγραψε υπενθυμίζοντας μια ιστορία από το παρελθόν.

Το 2003, η αμερικανική κυβέρνηση είχε καλέσει τους Αμερικανούς να μποϊκοτάρουν τα γαλλικά προϊόντα και να μετονομάσουν τις τηγανιτές πατάτες, από "french fries" σε "freedom fries", μετά την άρνηση της Γαλλίας να ακολουθήσει τις ΗΠΑ στον πόλεμο στο Ιράκ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ