ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης η πιο μισητή Playmate στον κόσμο

Αντιμέτωπη με ποινή φυλάκισης η πιο μισητή Playmate στον κόσμο

To πρώην μοντέλο του Playboy, η playmate Dani Mathers, θα βρεθεί ενώπιον του δικαστηρίου του Λος Άνττζελες για να αντιμετωπίσει την κατηγορία εναντίον της. Η Mathers διαπόμπευσε δημόσια μια γυναίκα στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου της με ανάρτηση που χλέυαζε το σώμα της στο Snapchat.

To πρώην centrefold προσπάθησε να αποφύγει νομικά τη δίωξη ωστόσο ο δικαστής Gustavo Sztraicher διαφώνησε με το αίτημα της ότι δεν παραβίασε κανένα νόμο περί ιδιωτικότητας και όρισε τη δικάσιμο στις 26 Μαϊου.

Η Mathers δήλωσε ότι θα καταθέσει στη δίκη για να υπερασπιστεί τον εαυτό της.

Οι ακτιβιστές στην Αμερική που κατηγόρησαν το μοντέλο για body-shaming βρίσκουν την απόφαση του δικαστή νίκη ενάντια στην τοξικότητα.

"Πρέπει να βρεθεί αντιμέτωπη με τις συνέπειες των πράξεων της" είπε ο εισαγγελέας του Λος Άντζελες.

Σύμφωνα με το νόμο της Καλιφόρνια είναι παράνομο να φωτογραφίζεις κάποιον χωρίς την άδεια του. Η ποινή μπορεί να φτάσει μέχρι καιέξι μήνες φυλάκισης.

Η Mathers προσπάθησε να κάνει εξωδικαστικό συμβιβασμό με το θύμα ωστόσο ο δικαστής δεν συμφώνησε μαζί της. Η Mathers έχασε την εργασία της ως ραδιοφωνική παραγωγός και δεν της επιτρέπεται να εγγραφεί σε γυμναστήρια της πόλης.

Το μοντέλο απολογήθηκε πρόσφατα ξανά για την ανάρτηση της λέγοντας για πολλοστή φορά ότι επρόκειτο για "άτυχη στιγμή".

"Ήταν λάθος και δεν ήθελα να προσβάλλω κανένανα" είπε. "Αποφάσισα να εργαστώ ως μοντέλο γιατί αγαπώ το γυναικείο σώμα και ξέρω ότι το να χλευάζεις είναι λάθος."

Μόλις αυτό το μήνα η Mathers έγραψε στο Twitter της. "Δεν κορόιδεψα κανέναν. Χαίρομαι που πιστεύετε ό,τι γράφουν τα tabloid".

playboydann

Η ιστορικότητα μιας απόφασης

Η απόφαση του δικαστηρίου του Λος Άντζελες να κινηθεί εναντίον της Dani Mathers, της πρώην Playmate, μετά από ανάρτηση χλευασμού εις βάρος μιας ανυποψίαστης μεσήλικης γυναίκας στα αποδυτήρια του γυμναστηρίου της χαιρετήθηκε από τους Los Angeles Times ως μια ιστορική κίνηση κατά του εκφοβισμού online.

Όλα ξεκίνησαν λίγο καιρό πριν, όταν η Mathers απαθανάτισε χωρίς την άδεια της, μια 70χρονη γυναίκα. Το κακεντρεχές σχόλιο της το πλήρωσε ακριβά.

Μετά την ανάρτηση της στο Snapchat η Mathers απολύθηκε, έχασε τον τίτλο της Playmate και αντιμετώπισε την οργή χρηστών που απαιτούν ιδιωτικότητα και καλύτερη ετικέτα online.

H Μathers απολογήθηκε σε video αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει τη συμπάθεια κανενός. Η απόφαση των αρχών να την φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης στις 28 Νοεμβρίου έχει κάνει πολλούς να υποθέτουν ότι η Mathers θα τιμωρηθεί παραδειγματικά γιατί όταν είσαι online οφείλεις να σέβεσαι τον άλλον και αυτή είναι η γυμνή αλήθεια που οφείλει να κατανοήσει η Mathers με τον έναν ή τον άλλον τρόπο.

“Είμαι απογοητευμένος που η Dani Mathers κατηγορήθηκε για οποιαδήποτε παραβίαση” είπε ο δικηγόρος της.

dani 3

“H διαπόμπευση του σώματος είναι ταπεινωτική, με συχνά επώδυνες, μακροπρόθεσμες συνέπειες” είπε στο BuzzFeed News ο εισαγγελέας Mike Feur. “O χλευασμός στιγματίζει τα θύματα του, καταστρέφει τον αυτοσεβασμό και διαιωνίζει την λανθασμένη ιδέα ότι η εμφάνιση μας θα πρέπει να συγκρίνεται με πρότυπα ‘πλαστικής’ ομορφιάς. Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι ο χαρακτήρας και η ανθρωπιά μας” σχολίασε.

Eαν καταδικαστεί η Mathers αντιμετωπίζει εξάμηνη ποινή φυλάκισης και επιβολή κυρώσεων 1000 δολαρίων. Αν η 70χρονη γυναίκα δικαιωθεί, ΟΛΑ θα αλλάξουν online για να αποφευχθούν ανάλογα "τροχαία" στα κοινωνικά δίκτυα.

dani 2

ΔΗΜΟΦΙΛΗ