ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Επίθεση στο Μάντσεστερ: Θρήνος στα social media των star

Επίθεση στο Μάντσεστερ: Θρήνος στα social media των star

Συνάδελφοι καλλιτέχνες της Αριάνα Γκράντε γέμισαν με συλληπητήρια μηνύματα και εξέφρασαν την απέχθεια για το τρομοκρατικό χτύπημα που κόστισε τη ζωή σε 22 ανθρώπους τουλάχιστον και άφησε για πάντα το Μάντσεστερ πληγωμένο με τον ίδιο τρόπο που η επίθεση στο συναυλιακό χώρο του Παρισιού Bataclan έβαλε το Παρίσι σε ένα καθεστώς τρόμου.

Η τραγουδίστρια έγραψε ότι νιώθει "σπασμένη" στο Twitter της ενώ αναρίθμητοι επώνυμοι έκαναν αναρτήσεις στα social media για το αιματηρό χτύπημα στο Manchester Arena το βράδυ της Δευτέρας.

Από τον Τζον Στάμος στη Demi Lovato και την Κέιτι Πέρι αυτές είναι οι αντιδράσεις των καλλιτεχνών στα κοινωνικά δίκτυα για το χτύπημα που φέρνει μνήμες από το Παρίσι ένα χρόνο και κάτι πριν.

Η ράπερ Νicki Minaj, φίλη της Αριάνα Γκράντε, η οποία έκανε φωνητικά στο reggae-pop τραγούδι Side to Side, έγραψε στο Twitter: "Η καρδιά μου πονάει για την αδελφή μου, την Αριάνα και για κάθε οικογένεια που έχει πληγεί από αυτό το τραγικό γεγονός στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αθώες ζωές χάθηκαν. Λυπάμαι τόσο πολύ που το ακούω".

Συγκλονισμένη δήλωσε και η τραγουδίστρια Τέιλορ Σουίφτ. "Σκέψεις, προσευχές και δάκρυα για όλους εκείνους που επλήγησαν από την τραγωδία του Μάντσεστερ απόψε. Στέλνω όλη μου την αγάπη" έγραψε ενώ ο Χάρι Στάιλς δήλωσε "συντετριμμένος γι’ αυτό που συνέβη στο Μάντσεστερ απόψε".

"Κάθε μουσικός αισθάνεται αποστροφή και υπεύθυνος σήμερα – τα σόου πρέπει να είναι ασφαλή για εσάς. Πραγματικά ο χειρότερος εφιάλτης" έγραψε η τραγουδίστρια και στιχουργός από τη Νέα Ζηλανδία, Lorde, σύμφωνα με την εφημερίδα The Guardian.

"Δεν υπάρχουν λόγια που να περιγράφουν πώς αισθάνομαι για το τι συνέβη στο Μάντσεστερ. Δεν θέλω να πιστέψω ότι ο κόσμος, στον οποίο ζούμε μπορεί να είναι τόσο σκληρός" σημείωσε ο Μπρούνο Μαρς.

"Σκέψεις, προσευχές και ολόκληρη η καρδιά μου είναι στο Μάντσεστερ αυτό το βράδυ" ανέφερε σε μήνυμά της η Τζένιφερ Λόπεζ.

"Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου είναι στους ανθρώπους του Μάντσεστερ, σε όποιον έχει πληγεί, στην Αριάνα Γκράντε και σε όλη την ομάδα" τόνισε η Pink. Σε ανάλογο κλίμα και τόνο ήταν και οι αναρτήσεις αναρίθμητων άλλων καλλιτεχνών.

arianana

"Οι προσευχές μου είναι μαζί σου Μάντσεστερ" έγραψε η Λοβάτο ζητώντας από τους #arianators να είναι δυνατοί.

"Προσεύχομαι για όλους στο σόου της @ArianaGrande" έγραψε η Κέιτι Πέρι. Στον ίδιο τόνο και οι αναρτήσεις των Σελένα Γκόμεζ, Cher, Ellie Goulding, Dwayne “The Rock” Johnson και Μάιλι Σάιρους.

ariana 1
ariana2
ariana3
ariana4
ariana5
ariana6

Στις πρώτες εκτιμήσεις τους οι Αρχές σημειώνουν ότι ήταν ένας ο δράστης της βομβιστικής επίθεσης, και πλέον επικεντρώνουν τις έρευνές τους στο να διαπιστώσουν αν ήταν μέλος ενός δικτύου τρομοκρατών ή αν ενήργησε από την αρχή ως το τέλος μόνος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ