ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νικόλ Κίντμαν: Η αδιαμφισβήτητη ντίβα του 2017 δεν έχει ανάγκη κανέναν

Νικόλ Κίντμαν: Η αδιαμφισβήτητη ντίβα του 2017 δεν έχει ανάγκη κανέναν

"Δεν χρειάζεται να δουλεύω. Εργάζομαι επειδή παραμένει ακόμη το πάθος μου, είναι το τρόπος με τον οποίο εκφράζομαι" έλεγε η βασίλισσα των φετινών Καννών που την τίμησαν ανταποδίδοντας την παρουσία της στην μεγάλη οθόνη. Μόνο φέτος η Νικόλ Κίντμαν εμφανίστηκε σε τέσσερις -με τις δύο να βραβεύονται. Η ταινία του Γιώργου Λάνθιμου που πρωταγωνιστεί, το "Τhe Killing of the Sacred Deer", πήρε το Βραβείο Σεναρίου και η ταινία "Τhe Beguiled" της Σοφία Κόπολα πήρε το βραβείο σκηνοθεσίας. Για την ίδια την Κίντμαν βέβαια ο πρόεδρος των επετειακών Καννών κράτησε μια ιδιαίτερη επιβράβευση, της έδωσε το ειδικό βραβείο της 70ης εκδήλωσης στη Ριβιέρα.

Η Νικόλ Κίντμαν βέβαια ανήκει σε όλους. Στους Λαρς Φον Τρίερ, Στάνλεϊ Κιούμπρικ, Μπαζ Λούρμαν, Αλεχάντρο Αμενάμπαρ και όλους τους σκηνοθέτες που ανακάλυψαν επάνω της μια γοητευτική γυναίκα με ακόμη πιο γοητευτικές υποκριτικές ικανότητες.

"Ήθελα πολύ να είμαι μέρος του πρότζεκτ, του έστελνα μηνύματα “Σε παρακαλώ! Έλα! Βάλε με σε μία από τις δουλειές σου!" είπε η Κίντμαν δίπλα στον σκηνοθέτη της, Γιώργο Λάνθιμο πριν γίνει στα 49 της χρόνια η Νικόλ Κίντμαν η βασίλισσα της Ριβιέρας με ειδικό βραβείο του 70ου Κινηματογραφικού Φεστιβάλ, επισφράγιση μιας τολμηρής σταδιοδρομίας.

Εκτός διαγωνισμού, αυτή η ψηλή καλλονή με το λείο, πορσελάνινο δέρμα ήταν επίσης στην Κρουαζέτ για την ταινία "How to talk to girls at parties" του Αμερικανού Τζον Κάμερον Μίτσελ και για τη σειρά "Top of the Lake" της νεοζηλανδής σκηνοθέτη Τζέιν Κάμπιον, που ανέβηκε σε ειδική προβολή.

Η ηθοποιός που έχει βραβευτεί με τρεις Χρυσές Σφαίρες και ένα 'Οσκαρ το 2003 για την ερμηνεία της ως Βιρτζίνια Γουλφ στις "'Ώρες" του Στίβεν Ντάλντρι, έχει ταξιδέψει επανειλημμένα στις Κάννες.

Φωτογραφήθηκε πάνω στο κόκκινο χαλί στα εγκαίνια του φεστιβάλ το 2001 για το "Moulin Rouge" του Μπαζ Λούρμαν, στο οποίο υποδυόταν μια πανέμορφη χορεύτρια του καμπαρέ. Μετείχε στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα με το δράμα "Dogville" του Λαρς φον Τρίερ (2003) και με το θρίλερ "Paperboy" του Λι Ντάνιελς (2012) ή ακόμη με τη βιογραφική ταινία "Γκρέις του Μονακό" του Ολιβιέ Νταχάν, με την οποία άνοιξε η αυλαία του φεστιβάλ το 2014.

Με περισσότερες από 60 ταινίες στο ενεργητικό της, η ηθοποιός που το περιοδικό "People" είχε ανακηρύξει "την ωραιότερη γυναίκα του κόσμου" το 2002, συνεργάστηκε με μεγάλους σκηνοθέτες, όπως ο Στάνλεϊ Κιούμπρικ, ο Γκας Βαν Σαντ, η Τζέιν Κάμπιον.

Όλα ξεκίνησαν στη Χονολουλού

Η Νικόλ Μέρι Κίντμαν γεννήθηκε στις 20 Ιουνίου του 1967 στη Χονολουλού, όπου ο πατέρας της, αυστραλός ψυχολόγος, εργαζόταν στο Εθνικό Ινστιτούτο Ψυχικής Υγείας.

Η οικογένεια επέστρεψε στην Αυστραλία όταν η Νικόλ ήταν τεσσάρων ετών. Πολύ μικρή στράφηκε στο μπαλέτο, στη μιμητική και στην κωμωδία, αφήνοντας τις κλασικές σπουδές για την υποκριτική.

Το 1983 ξεχώρισε σε ηλικία 14 ετών για την ερμηνεία της στην αυστραλιανή τηλεταινία "Bush Christmas".

Έπειτα από μερικούς ρόλους στην Αυστραλία, δοκιμάζει στο Χόλιγουντ με το "Dead Calm" ("Κρουαζιέρα στην άκρη του τρόμου"/1989), στη συνέχεια με το "Days of Thunder" ("Μέρες κεραυνού"/1990) στην οποία υποδύεται τη φιλενάδα του Τομ Κρουζ.

Η ζωή της αλλάζει πράγματι εκείνη τη στιγμή: γίνεται η σύντροφος του πρωταγωνιστή του "Top Gun". Παντρεύονται το 1991 σε μια τελετή που προβλήθηκε ιδιαίτερα από τα μέσα ενημέρωσης. Δέκα χρόνια μετά, έρχεται το διαζύγιο, ένα από τα πιο πολύκροτα του Χόλιγουντ.

Εκλεκτικές συγγένειες

Nicole Kidman InStyle July 2017 Cover Photoshoot03

Στο μεταξύ, η Κίντμαν ακολουθεί μια εκλεκτική καριέρα: από το ανεξάρτητο φιλμ "To Die For" ("Έτοιμη για Όλα"/1995) του Γκας Βαν Σαντ, χάρη στο οποίο αποδεικνύει το ταλέντο της στην υποκριτική και κερδίζει μια Χρυσή Σφαίρα, έως τις ταινίες με μεγάλη εισπρακτική επιτυχία "Batman Forever" (1995) και "Peacemaker" ("Ο Ειρηνοποιός" /1997) και το διάσημο "Eyes wide shut" ("Μάτια Ερμητικά Κλειστά"/1999) του Κιούμπρικ, του οποίου τα γυρίσματα διήρκησαν έναν και πλέον χρόνο.

Το 2001, η Κίντμαν ανθίζει μετά το διαζύγιο της με την εμπορική επιτυχία του "Moulin Rouge", που της χαρίζει ξανά τη Χρυσή Σφαίρα και την καθιερώνει ως σταρ παγκόσμιας εμβέλειας.

Θα ακολουθήσουν η ταινία τρόμου "The Others" ("Οι 'Αλλοι") του Aλεχάντρο Αμενάμπαρ, η "Επιστροφή στο Cold Mountain" του 'Αντονι Μινγκέλα, η "Hours" ή "The Interpreter" (Η Διερμηνέας"), η τελευταία του Σίντνεϊ Πόλακ.

Τα τελευταία χρόνια έπαιξε κυρίως στις ταινίες "Rabbit Hole" ("Απώλεια"/2010) του Τζον Κάμερον Μίτσελ και "Paperboy". Και φέτος ήταν υποψήφια στα 'Οσκαρ για τον ρόλο της θετής μητέρας στο "Lion" του Γκαρθ Ντέιβις.

Το 2017 έπαιξε στη μίνι αμερικανική σειρά "Big Little Lies" μαζί με την Ρις Γουίδερσπουν.

Η Κίντμαν είναι παντρεμένη από το 2006 με τον μουσικό της κάντρι Κιθ Ούρμπαν με τον οποίο έχει δύο παιδιά.

Φωτογραφημένη για το νέο InStyle (τεύχος Ιουλίου) η παραγωγός και πρωταγωνίστρια του τηλεοπτικού "Big Little Lies" από τον Will Davidson η Κίντμαν αποδεικνύει ότι είναι η βασίλισσα όχι των Καννών αλλά ενός τολμηρού, ανεξάρτητου Χόλιγουντ. Ας υποκλιθούμε.

Nicole Kidman InStyle July 2017 Cover Photoshoot01

ΔΗΜΟΦΙΛΗ