ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Τέιλορ Σουίφτ: Από εχθρός φίλη του Spotify κάνοντας ανακωχή

Τέιλορ Σουίφτ: Από εχθρός φίλη του Spotify κάνοντας ανακωχή
Facebook/taylorswift

Το 2014 η Τέιλορ Σουίφτ δεν ήθελε να έχει οποιαδήποτε σχέση με τη διαδικτυακή μουσική πλατφόρμα Spotify κατηγορώντας την ότι με τη δωρεάν παροχή των τραγουδιών τους υποτιμά τη δουλειά των καλλιτεχνών. Τώρα θέλει φιλίες.

Ακολουθώντας την τακτική της "κωλοτούμπας" που συναντάται κυρίως σε πολιτικές συναλλαγές η Σουίφτ τρία χρόνια μετά το μποϊκοτάζ και τον πόλεμο που κήρυξε στο Spotify αλλάζει την ατζέντα της και κάνει ανακωχή.

Πλέον όλοι οι δίσκοι της 27χρονης τραγουδίστριας, συμπεριλαμβανομένου του τελευταίου της πολύ πετυχημένου άλμπουμ "1989", ακούγονται πλέον στο Spotify από σήμερα.

Σε μια απόπειρα να δικαιολογήσει την απόφαση της ο ατζέντης της εξήγησε ότι με αυτή την επιστροφή της "και δη την διάθεση στην πρώτη διαδικτυακή υπηρεσία ροής μουσικής για πρώτη φορά του album 1989 που η τραγουδίστρια σε ένδειξη διαμαρτυρίας είχε αρνηθεί να δοθεί για streaming όταν κυκλοφόρησε, το 2014, η Σουίφτ γιορτάζει τις 10 εκατομμύρια πωλήσεις του δίσκου παγκοσμίως και τις 100 εκατομμύρια πωλήσεις του στις ΗΠΑ".

Η Τέιλορ Σουίφτ και αρκετοί ακόμη μουσικοί και τραγουδιστές κατηγορούν το Spotify ότι με τη δωρεάν μουσική υπηρεσία του, που χρηματοδοτείται από τις διαφημίσεις, υποτιμά το έργο τους.

Όχι άλλο bad blood

taytay

Διάφορες συμφωνίες επιτεύχθηκαν τους τελευταίους μήνες και ο αριθμός των τραγουδιστών που εξακολουθεί να μποϊκοτάρει την πλατφόρμα αυτή έχει σιγά σιγά περιοριστεί.

Το Spotify ανακοίνωσε ότι πλήρωσε 5 δισεκ. δολάρια σε δικαιώματα, αλλά το μεγαλύτερο μέρος του ποσού πηγαίνει στους "μεγάλους" που εκδίδουν τους δίσκους και όχι στους καλλιτέχνες.

"Η Τέιλορ Σουίφτ έκανε κωλοτούμπα και σκέφτεται να ασχοληθεί με την πολιτική" ειπώθηκε σε μια γωνία του Λευκού Οίκου λένε οι Twitterati τρολάροντας την τραγουδίστρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ