ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ο Ντέιβιντ Μπόουι εκτόξευσε το Σκοτεινό του Άστρο

Ο Ντέιβιντ Μπόουι εκτόξευσε το Σκοτεινό του Άστρο

Εχθές το βράδυ, γύρω στα μεσάνυχτα, το Internet θυμήθηκε τον σημαντικό Ziggy Stardust με λόγο και αιτία. Ο Βρετανός αστέρας έδωσε την πρώτη γεύση του τι θα επακολουθήσει με ένα επικό φιλμ μικρού μήκους διάρκειας 10 λεπτών για το πρώτο single από το πολυαναμενόμενο άλμπουμ του.

Η επιστροφή του Major Tom προβλέπεται όσο διθυραμβική περίμενες. Ο άντρας που όρισε το glitter rock αλλά και τη ροκ σκηνή εν γένει με τα alter ego του επιστρέφει στα πολιτιστικά δρώμενα με το νέο του άλμπουμ το οποίο και θα κυκλοφορήσει ανήμερα των 69ων γενεθλίων του στις 8 Ιανουαρίου. Τίτλος του 28ου άλμπουμ του Blackstar ή για όσους αγαπάνε τα σύμβολα ★. Σκηνοθετημένο από τον Johan Renck, δημιουργό της αστυνομικής σειράς μυστηρίου "The Last Panthers", το clip ήταν αποτέλεσμα μιας εξάμηνης σχεδόν συνεργασίας ανάμεσα στο σκηνοθέτη και τον μουσουργό.

Σκοτεινό, ένα αμάλγαμα εικόνων και μουσικής που στοιχειώνουν, το 10λεπτο φιλμ δείχνει έναν Μπόουι τυφλό προφήτη που στη μέση του κομματιού, όταν αγγίζει και τα πιο ποπ στοιχεία του, κηρύσσει το δικό του Ευαγγέλιο. Όταν πατήσεις play θα μεταφερθείς σε ένα κόσμο πέρα από τους τόπους της Γης, έναν κόσμο που όμως μπορεί να είναι ο πλανήτης μας σε αποκαλυπτικούς καιρούς.

Το άλμπουμ θα περιλαμβάνει επτά τραγούδια, θα έχει συνολική διάρκεια 45 λεπτών αλλά αν και οι The Times επιμένουν ότι θα είναι ένα μίγμα τζαζ πειραματισμών με electronica στα πρότυπα των Kraftwerk, ο επίσημος λογαριασμός του Μπόουι στο Facebook υποστηρίζει ότι “κυκλοφορούν ανακριβείς πληροφορίες σχετικά με τον ήχο και το περιεχόμενου του δίσκου”.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ