ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Νταϊάνα: Απαγορευμένη εξομολόγηση της σε νέο ντοκιμαντέρ ενοχλεί το Παλάτι (vid)

Νταϊάνα: Απαγορευμένη εξομολόγηση της σε νέο ντοκιμαντέρ ενοχλεί το Παλάτι (vid)

Με αφορμή την επέτειο θανάτου από το δυστύχημα που κόστισε στη Νταϊάνα Σπένσερ τη ζωή ένα βράδι στο Παρίσι το όνομα της μητέρας του πρίγκιπα Ουίλιαμ και Χάρι και πρώην συζύγου του Καρόλου της Αγγλίας είναι ξανά στην επικαιρότητα. Και τώρα ένα νέο ντοκιμαντέρ διχάζει το Ηνωμένο Βασίλειο για όλα όσα αποκαλύπτει.

Οι άγνωστες και συχνά δυσάρεστες πτυχές της ζωής της Νταϊάνα που κανένας δεν περίμενε να έρθουν στο φως θα προβληθούν από το Channel 4 και ο φιλικός κύκλος της Νταϊάνα ασκεί πιέσεις ώστε το Diana: In Her Own Words να μην προβληθεί.

Το ντοκιμαντέρ που τα βρετανικά media θεωρούν ότι θα "κάνει ανείπωτο κακό στους γιους της" η Νταϊάνα μιλάει για τη μάχη της με τη βουλιμία αλλά και τη σημαντική φυσική κατάπτωση όταν έμαθε για τις απιστίες του συζύγου της και διαδόχου του θρόνου της Αγγλίας.

Στο ντοκιμαντέρ προβάλλονται αποσπάσματα από τις εξομολογήσεις της Νταϊάνα στον καθηγητή φωνητικής της Peter Settelen στον οποίο η Νταϊάνα μιλάει για τη ζωή της αποκαλύπτοντας πολλά που κανείς δεν γνώριζε μέχρι σήμερα.

Η ανακοίνωση ότι το ντοκιμαντέρ θα προβληθεί από τη βρετανική τηλεόραση έχει ενοχλήσει τους βασιλικούς κύκλους αλλά και την καρδιακή φίλη της Νταϊάνα, Rosa Monckton, που θα απαιτήσει από το Channel 4 να ακυρώσει την προβολή που έχει προγραμματιστεί για τις 6 Αυγούσττου.

Στο ντοκιμαντέρ η Νταϊάνα μιλάει για τις μάχες της μέσα στο παλάτι ενώ υπάρχουν και άλλες αποκαλύψεις για τη ζωή της "πριγκίπισσας του λαού" από στενούς φίλους της όπως η δασκάλα μπαλέτου που της έκανε μαθήματα, Αν Άλαν αλλά και ο γιατρός Τζέιμς Κόλθαρστ.

Μιλώντας στο νέο ντοκιμαντέρ για τη ζωή της υποστηρίζουν ότι ο κόσμος της Νταϊάνα γύρισε ανάποδα όταν αντιλήφθηκε πως ο σύζυγός της ήταν άπιστος και την απατούσε με την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς, κάτι που την έβαλε σε ένα φαύλο κύκλο για πολλά χρόνια.

"Μπορούσε να δει κάποιος ότι έσβηνε σωματικά" λέει ο Κόλθαρστ. "Ήταν ξεκάθαρο σε όλους εμάς που την γνωρίζαμε ότι η βουλιμία ήταν μια αντίδραση στις συνθήκες μέσα στις οποίες βρέθηκε".

Η απάντηση της Ελισάβετ

diana4

Στις ηχογραφήσεις που παρουσιάζονται στο ντοκιμαντέρ, αποκαλύπτεται ότι η Νταϊάνα ήταν τόσο συγκλονισμένη από την απιστία που πήγε μέχρι και στη βασίλισσα Ελισάβετ για να ζητήσει συμβουλές, κάτι που άφησε τη μονάρχη άφωνη.

"Πήγα λοιπόν σε εκείνη, κλαίγοντας. Την ρώτησα 'τι να κάνω; Πες μου. Έρχομαι σε σένα να μου πεις πώς να το χειριστώ. Και εκείνη μου απάντησε. 'Δεν ξέρω τί να κάνεις'. Αυτό ήταν η απάντηση της. Αυτή ήταν η βοήθεια της".

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ