ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

70 χρόνια Άρνι: Ο Ράμπο εύχεται χρόνια πολλά στον Σβαρτζενέγκερ

70 χρόνια Άρνι: Ο Ράμπο εύχεται χρόνια πολλά στον Σβαρτζενέγκερ

Οι δυό τους δεν μοιράστηκαν μόνο τα μούσκουλα, τη μεγάλη οθόνη ή τις πολύωρες προπονήσεις τους. Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ και ο Σιλβέστερ Σταλόνε είναι καρδιακοί φίλοι και ώς τέτοιοι προχωρούν μαζί.

Με αφορμή τα 70α γενέθλια του Αυστριακού μετανάστη που έγραψε ιστορία στις ΗΠΑ είτε στον καλλιτεχνικό είτε στον πολιτικό στίβο ο Σλάι έκανε δύο αναρτήσεις για να ευχηθεί στον "αδελφό του" Άρνι χρόνια πολλά.

Την Παρασκευή, δύο μέρες πριν τα γενέθλια του Άρνι ο Σλάι έκανε μια ανάρτηση με τους δυό τους στα χρόνια των μεγάλων επιτυχιών και ακόμη μεγαλύτερων δικεφαλων.

Στη συνέχεια, ανήμερα των 70ων γενεθλίων τους Σβάρτς ο Σταλόνε ανάρτησε έναν λόγο προς τιμή του φίλου του. Στο video ο Ρόκι εξαίρει την "απίστευτη ενέργεια" του Άρνι.

https://www.instagram.com/p/p

"Υπήρξες ένας απίθανος εχθρός και ένας ακόμη καλύτερος φίλος. Αυτό έχω να πω αδελφέ μου" λέει ο Σταλόνε για τον συμπρωταγωνιστή του στη ζωή και την οθόνη. Οι δυό τους εμφανίστηκαν τελευταία φορά στον κινηματογράφο το 2014 στο The Expendables 3.

https://www.instagram.com/p/p

Η ζωή του μια περιπέτεια μεγαλύτερη από τον όγκο του

arnie1

Το μυώδες σώμα του τον έκανε σούπερ σταρ, στις πιο πρόσφατες ταινίες του φαίνεται πιθανότερο να βρίσκει τον δρόμο του. Ο Αυστριακής καταγωγής, Αμερικανός ηθοποιός και πρώην κυβερνήτης της Καλιφόρνια, Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ, ο οποίος χθες, 30 Ιουλίου έγινε 70 ετών, είχε υποτιμηθεί ως ηθοποιός, αυτό όμως έχει αλλάξει, αναφέρεται σε δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας “Frankfurter Allgemeine”.

Υπάρχουν άνθρωποι για τους οποίους θα παραμένει πάντα ο "Mister Universum" ή ο "Mr. Olympia", παρ΄ότι κέρδισε τίτλους στο bodybuilding πριν από 50 χρόνια. Για άλλους θα είναι πάντα ο "Terminator" (Εξολοθρευτής) από την ομώνυμη σειρά ταινιών δράσης επιστημονικής φαντασίας, ο “T2", το καλά προγραμματισμένο cyborg, που λέει τη θρυλική ατάκα "Hasta la vista, baby".

Το 1984 υποδύθηκε τον "Κόναν τον Εξολοθρευτή" μετά την πρώτη ταινία "Κόναν ο Βάρβαρος". καλτ κινηματογραφική επιτυχία. Αυτές είναι οι ταινίες τους Σβαρτσενέγκερ που γνωρίζουν όσοι γεννήθηκαν πριν το 1991.

Όσοι γεννήθηκαν αργότερα γνωρίζουν την λιγότερο βίαιη πλευρά του γυμνασμένου ηθοποιού από τη Στυρία της Αυστρίας, ο οποίος για πολύ καιρό πίστευε ότι δεν έχει υποκριτικό ταλέντα, αλλά πολύ χιούμορ εκτός από μύες.

Το ταλέντο του έχει υποτιμηθεί ίσως λόγω της συμμετοχής του σε ταινίες, όπως η σειρά "Οι Αναλώσιμοι" (Expendables) του Σιλβέστερ Σταλόνε.

Μεσολάβησαν δύο θητείες στο αξίωμα του κυβερνήτη της Καλιφόρνιας, ένα διαζύγιο που συγκέντρωσε τα φώτα της δημοσιότητας και κάποιες έντονες διαφωνίες με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Και μετά ο Σβαρτσενέγκερ αποφάσισε να κάνει κάτι διαφορετικό. Με ρόλους, στους οποίους είναι μεγάλης ηλικίας. Ρόλους στους οποίους πρέπει να εκφράσει συναισθήματα, που είναι το πιο σημαντικό. Πένθος για παράδειγμα. Στις δύο από τις πιο πρόσφατες ταινίες του "Maggie" και "Aftermath" στις οποίες είναι συμπαραγωγός, υποδύεται πατέρες, μεγάλης ηλικίας ανθρώπους, που κάνουν ό,τι κάνουν οι άνδρες με αξιοπρέπεια, νοιάζονται για τις κόρες τους και θρηνούν το θάνατό τους.

Στην ταινία "Aftermath" ο Σβαρτσενέγκερ κλαίει. Το "Aftermath" παρακολουθεί την ιστορία ενός πατέρα που χάνει σύζυγο και παιδί σε αεροπορικό δυστύχημα που προκλήθηκε από λάθος ενός ελεγκτή εναέριας κυκλοφορίας. Το φιλμ εστιάζει στην πιο ανθρώπινη πλευρά του ήρωα. Είναι μία περίπλοκη ταινία, αλλά ο Σβαρτσενέγκερ καταφέρνει να δείξει το κενό που μπορεί να προκαλέσει το απίστευτο πένθος σε ένα ανθρώπινο ον, οι κινήσεις του είναι άνευρες, το πρόσωπό του χλωμό και φέρει σε πέρας τον ρόλο από απόσταση.

“Γι 'αυτό ξεχάστε το σώμα του, το οποίο ήταν για δεκαετίες στο επίκεντρο. Η κάμερα τώρα εστιάζει στο πρόσωπό του. Ο Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ έγινε εβδομήντα” τονίζεται στο δημοσίευμα.

arnold bgcover 01 2016

ΔΗΜΟΦΙΛΗ