ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μusic Box: Μια Sia για τα Χριστούγεννα & οι Garbage κάνουν πολιτική (vids)

Μusic Box: Μια Sia για τα Χριστούγεννα & οι Garbage κάνουν πολιτική (vids)

Η Sia, αυτή η περίεργη περσόνα της μουσικής βιομηχανίας που θέλει να παραμείνει ένα αίνιγμα ευπώλητο, πίσω από περούκες, δεν αρκείται μόνο στην κατάκτηση των charts. Θέλει να γίνει η Μαράϊα Κάρεϊ (ή αυτό πιστεύουν οι fan της ντίβας) και το κάνει επενδύοντας μουσικά τις γιορτές. 

Όπως ανακοίνωσε η τραγουδοποιός προετοιμάζει με τον εδώ και καιρό συνεργάτη της, τον Γκρεγκ Κέρστιν (που τιμήθηκε φέτος με Grammy για παραγωγό μη κλασικής μουσικής), album με πρωτότυπα τραγούδια Χριστουγέννων, ένα δώρο που πρόκειται να κυκλοφορήσει πριν από τις γιορτές, από την Atlantic/Warner Music Group.

"Η Sia είναι ένας καλλιτέχνης που εμφανίζεται μία φορά κάθε γενιά" είπαν, ομόφωνα, οι επικεφαλής της Atlantic Records, Κρεγκ Κάλμαν και Τζούλι Γκρίνγουολντ.

"Τα εξαιρετικά προσόντα της ως τραγουδίστρια και τραγουδοποιός, η επαναστατική προσέγγισή της στην τέχνη τής περφόρμανς, τα ρηξικέλευθα βίντεό της - το κάθε τι που κάνει προέρχεται από μια βαθιά πηγή έμπνευσης και φαντασίας. Η Sia είναι αυτή η σπάνια καλλιτέχνις που έχει δημιουργήσει το δικό της, μοναδικό και χωρίς όρια μουσικό σύμπαν" τόνισαν.

Η Mariah Carey ακόμη δεν έχει κάνει κάποιο σχόλιο καθώς είναι πολύ απασχολημένη με το τηλεοπτική δράμα της ζωής της, τους καρχαρίες, το Instagram ή όλα αυτά μαζί.

https://www.instagram.com/p/p

Οι Garbage κάνουν πολιτική

Οι Garbage επιστρέφουν με ένα ένα νέο, πολιτικά φορτισμένο, βίντεο για το single τους "No Horses".

Τα έσοδα από τις πωλήσεις του τραγουδιού, που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα, θα διατεθούν στο τέλος του 2018 για τους σκοπούς της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού.

Η μπάντα, που είναι σε περιοδεία στις ΗΠΑ με τους Blondie και τους «Deap Vally δημοσίευσε το βίντεο που θα συνοδεύει το κομμάτι, στο οποίο κυριαρχούν σκηνές από διαδηλώσεις, ένοπλους αστυνομικούς και παιδιά που λιμοκτονούν.

Η τραγουδίστρια του γκρουπ, η Σκωτσέζα Σίρλεϊ Μάνσον εμφανίζεται στο βίντεο κλιπ ντυμένη Κοκκινοσκουφίτσα.

Έχω παρατηρήσει ότι όταν οι κυβερνήσεις αγνοούν τους πολίτες τους για τη δική τους απληστία, τότε ακολουθεί ένα σάουντρακ που συνήθως είναι εντυπωσιακά σκληρό. Όπως το “Mississippi Goddam” της Nina Simone ή το “Straight To Hell” των Clash. Το “No Horses” με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι δεν γίνομαι παρανοϊκός, είναι πραγματικά δύσκολες εποχές. Οι στίχοι είναι τόσο δυνατοί, οπότε η πρόκληση ήταν να προσθέσω κάτι οπτικά που δεν θα κατέστρεφε την προσωπική ερμηνεία" σχολίασε ο σκηνοθέτης Σκοτ Στάκεί στο ΝΜΕ.

Νωρίτερα αυτό το καλοκαίρι, το συγκρότημα κυκλοφόρησε ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο με τίτλο "Αυτός είναι ο θόρυβος που με κρατά ξύπνιο" (This Is The Noise That Keeps Me Awake) με πλούσιο φωτογραφικό υλικό της μπάντας που δεν είναι σκουπίδια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ