ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Ολυμπία Δουκάκη: Φέρνει την κόλαση των Ελλήνων του Άουσβιτς στην οθόνη

Ολυμπία Δουκάκη: Φέρνει την κόλαση των Ελλήνων του Άουσβιτς στην οθόνη

Βασισμένη σε μία αληθινή ιστορία για το κολαστήριο των Ναζί η ταινία που φέρει τον τίτλο "Ελευθερομάνια" θα υπενθυμίσει τα εγκλήματα πολέμου και όσα μαρτύρησαν οι Έλληνες στο Άουσβιτς.

Η βραβευμένη με Όσκαρ, ελληνικής καταγωγής, ηθοποιός Ολυμπία Δουκάκη πρωταγωνιστεί στην παραγωγή που σκηνοθετεί ο Νταβίντ Αντόνιουκ και έχει γράψει η Τζοάνα Τσάνις, σε παραγωγή των Τσακ Σκοτ και Γκρέγκορι Σ. Παπάς.

Η ταινία βασίζεται σε μία αληθινή ιστορία που αποκάλυψε ο Παπάς όταν έπεσε στα χέρια του το ημερολόγιο μίας επιζήσασας του Ολοκαυτώματος και που αναφέρονταν στους Έλληνες κρατούμενους του Άουσβιτς.

Μετά από χρόνια έρευνας και αφού κατάφερε να βρει επίσημες μαρτυρίες αξιωματικών των SS μέσα από τα αρχεία του Βερολίνου, ο Παπάς έστειλε την ιστορία στην Τσάνις και εκείνη την μετέτρεψε σε σενάριο γεμάτο από μνήμες.

Η ιστορία διαδραματίζεται το καλοκαίρι του 1944 όταν οι Ναζί όρισαν 446 Έλληνες κρατούμενους ως Sonderkommandos ώστε να οδηγήσουν τους υπόλοιπους φυλακισμένους στους θαλάμους αερίων της Πολωνίας. Σε περίπτωση που δεν θα δέχονταν θα θανατώνονταν.

ELE

Η δράση κινείται μεταξύ Τορόντο και Νέας Υόρκης και περιστρέφεται γύρω από την συγγραφέα και επιζήσασα του Άουσβιτς Πιρόσκα, την οποία υποδύεται η Δουκάκη, καθώς μοιράζεται τις αναμνήσεις της με τη δημοσιογράφο Ανθούλα Κατσιματίδης.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ιστοσελίδας "Νέος Κόσμος" η Γλυκερία θα τραγουδήσει το "Μινόρε της Αυγής" για τους τίτλους τέλους της ταινίας.

duka

ΔΗΜΟΦΙΛΗ